تصویر روز: وزیر نفت در سومین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو گفت: بسته پنج میلیارد دلاری در حال آماده شدن است که در آن صرفاً شرکت های ایرانی با ارائه طرح هایی برای دو بخش تعمیرات و توسعه چاه های نفتی فعالیت خواهند کرد.
به گزارش شبکه خبر، بیژن نامدار زنگنه افزود: این بسته پنج میلیارد دلاری به طرح هایی با حداکثر بودجه ۳۰۰ میلیون دلاری تقسیم خواهد شد که شرکت های ایرانی می توانند با همکاری با شرکت های خارجی در این طرح ها مشارکت کنند که اجرای عملیاتی این طرح ها دو ساله خواهد بود.
وی همچنین تأکید کرد: هزینه این طرح ها باید ظرف سه سال تأمین شود و ما انحصاراً از شرکت های داخلی دعوت خواهیم کرد تا اجرای این طرح های عملیاتی را به عهده بگیرند.
وزیر نفت تصریح کرد: سرمایه گذاری در طرح های در نظر گرفته به اشکال مختلف خواهد بود و اجرای آن می تواند علاوه بر افزایش اشتغالزایی و تولید، خدمات را در حوزه های مختلف توسعه دهد.
زنگنه با اشاره به انجام مراحل نهایی آماده شدن این بسته ها گفت: احتمالاً از ابتدای سال ۹۷؛ ارائه این بسته ها آغاز خواهد شد.
وی همچنین در زمینه طرح های بالادستی در صنایع نفت گفت: مذاکرات گسترده ای در زمینه طرح های بالادستی انجام شده، کار در حال پیشرفت است و ما دو هدف اصلی در این طرح ها داریم که نخستین هدف توسعه میدان های مشترک و دومین هدف نیز افزایش بازیافت و بهره برداری از میدان های فعلی است.
وزیر نفت افزود: تا پایان دوران چهار ساله دولت فعلی، باید تکلیف همه میدان های مشترک مشخص شود و پیمانکاران آنها نیز تعیین شود، ما انرژی و زمان خوب و گسترده ای برای آن صرف کرده ایم و قرار است قراردادهای توسعه بالادستی نفت با شرکت های معتبر بین المللی و همکاری شرکت های داخلی بسته شود.
زنگنه یکی دیگر از طرح های مهم وزارت نفت را طرح نوفیلرینگ دانست و گفت: ما تا آخر دولت دوازدهم نباید گاز در حال سوختن داشته باشیم. وی تأکید کرد: طرح های مختلفی در این حوزه در حال اجراست اما کافی نیست.
زنگنه ادامه داد: قیمت بسیار کمی برای این نوع گاز در نظر گرفتیم اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم و باید تلاش بیشتری کنیم.
وی همچنین بر ادامه گازرسانی به روستاها و شهرهای کوچک تأکید کرد و گفت: این اقدام با قوت در حال انجام است و ما در حال پیگیری هستیم.
وزیر نفت همچنین به اجرای طرح های ال ان جی اشاره کرد و افزود: قراردادی در آینده نزدیک در زمینه توسعه ال ان جی امضا خواهد شد که اولین نوع از این دست در جهان است و ظرفیتی ۵۰۰ هزار تنی برای کشورمان به همراه خواهد داشت.
زنگنه گفت: در بخش پتروشیمی باید به صنایع پایین دستی و میان دستی توجه ویژه شود و ما تلاش داریم با همکاری وزارت صنعت، میعانات گازی را به صنایع برسانیم.
وی افزود: طرح بهسازی و نوسازی صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی اکنون مورد نیاز ماست و ما باید با بهسازی آنچه که داریم زمینه توسعه تولید را فراهم کنیم، به خصوص که اکنون نیاز چندانی به تأسیس پالایشگاه های جدید وجود ندارد.
سومین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو با حضور وزیر نفت و با حضور شرکت های بزرگ داخلی و خارجی و نمایندگان مجامع انرژی در مرکز همایشهای صدا و سیما آغاز شد.
کنگره راهبردی نفت و نیرو با حضور مقامهای تراز اول کشور، مدیران ارشد و چهره های برجسته بینالمللی و ملی و مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی حوزههای مرتبط، از سوی باشگاه نفت و نیرو تا ۲۰ مهرماه برگزار می شود.
این کنگره به عنوان بزرگترین گردهمایی و هم اندیشی بی واسطه دست اندرکاران، نخبگان و متخصصان حرفه ای داخلی و خارجی از بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی در این دو حوزه شناخته شده است.
باشگاه نفت و نیرو به عنوان برگزار کننده این کنگره، یک سازمان مردم نهاد متشکل از مدیران، کارشناسان ارشد، محققان و صاحبنظران در زمینههای راهبردی مدیریت، اقتصاد انرژی، فناوری، امور حقوقی و بازرگانی در حوزه نفت و انرژی در قالب فضایی غیرانتفاعی و غیرسیاسی است.
دیدگاهتان را بنویسید