لاوروف

نباید انتظار توافق جدید درباره برجام داشت

در حال حاضر انتظار هرگونه توافق جدید درباره برجام و توافق هسته ای ایران غیرواقعی است

اردیبهشت آنلاین ـ وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه نمی‌توان تضمین کرد که دولت جدید آمریکا در سال ۲۰۲۴ هم بار دیگر از توافق هسته‌ای با ایران خارج نشود، گفت که دولت بایدن در مذاکرات با تهران زیاده‌خواهی می‌کرد.

به گزارش صدا و سیما، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه گفت که در حال حاضر انتظار هرگونه توافق جدید درباره برجام و توافق هسته ای ایران غیرواقعی است.نباید انتظار توافق جدید درباره برجام داشت

لاوروف طی نشست خبری در حاشیه اجلاس «اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا» موسوم به «آسه‌آن» در جاکارتا توضیح داد که با توجه باقی‌ماندن کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، انتظارات از حصول هرگونه توافق جدید برای احیای برجام در شرایط کنونی غیرواقعی است.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، وی در این‌باره اظهار داشت: «من شک دارم که انتظار [احیای برجام] با روی کار آمدن یک دولت جدید [بالقوه] در آمریکا در یک سال آینده، به واقعیت نزدیک باشد. چه کسی می‌داند که آن دولت دموکرات خواهد بود یا جمهوری‌خواه».

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: «هیچکس نمی‌تواند تضمین کند که این دولت جدید از ترفند خروج از برجام بار دیگر استفاده نکند. برجام به سادگی توسط آمریکا از بین رفت و علی‌رغم همه الزامات منشور سازمان ملل، [واشنگتن] از اجرای قطعنامه تصویب شده با اجماع [در شورای امنیت] خودداری کرد».

طبق این گزارش، لاوروف در ادامه توضیحات خود گفت: «زمانی که دولت جدید جو بایدن در [آمریکا] به قدرت رسید، آنها گفتند که آماده بازگشت به برجام هستند، اما به جای اینکه تصمیمی برای احیای کامل قطعنامه [شورای امنیت] و خود برجام بگیرند، برای درخواست چیزهای بیشتری از تهران چانه‌زنی کردند».

وی همچنین افزود: «رایزنی‌های غیررسمی و در سکوت خبری بین مقامات ایرانی و آمریکایی در مورد چگونگی احیای مذاکرات از طریق آزادسازی دارایی‌های ایران در خارج از کشور – که غیرقانونی مسدود شده‌اند – در ازای حل‌وفصل سرنوشت برخی از اتباع آمریکایی که در ایران با اتهامات کیفری روبرو هستند، انجام شده است».

به نوشته تاس، رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در پایان اظهار داشت: «ما فقط از سناریویی استقبال می‌کنیم که در آن، این روابط عادی شود، اما همانطور که گفتم این ارتباط چندانی با برجام ندارد».

مذاکرات برای رفع تحریم‌ها علیه ایران از سال گذشته دچار وقفه شده است. آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال گذشته در وین برگزار شد. به گفته کارشناسان، برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام، از زمان در دست گرفتن قدرت در کاخ سفید بوده است.

کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

این در حالی است که چند روز پیش یک مقام آمریکایی به شبکه «سی‌ان‌ان» گفته بود مجوز صلاحیت امنیتی «رابرت مالی» سرپرست هیأت مذاکره‌کننده واشنگتن با تهران، در بحبوحه تحقیقات سرویس امنیت دیپلماتیک وزارات خارجه درباره استفاده نامناسب از اطلاعات محرمانه، معلق شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *