araghi

یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های گازرسانی دنیا، در تملک ایران

تصویر  روز : شرکت ملی گاز ایران امروز یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های گازرسانی در دنیا با چیزی حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب تولید گاز در روز را به خود اختصاص داده است.

به گزارش تصویر روز به نقل از  روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، مهندس حمیدرضا عراقی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران امروز، ۱۶ بهمن‌ماه، در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این مطلب، اظهار داشت: بر خود واجب می‌دانم، از تمامی همکارانم طی ۴۰ سال گذشته و از ابتدای انقلاب تاکنون که در شرکت ملی گاز ایران تلاش کردند تا من امروز با افتخار در خدمت شما اصحاب رسانه و مردم عزیز با افتخار بگویم یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های گازرسانی در دنیا متعلق به ایران است و در حال حاضر، گاز در اقصی نقاط کشور انتقال پیدا کرده و تقریباً تمام مردم از این نعمت الهی بهره‌مند شده‌اند.

وی در ادامه اظهار داشت: شرکت ملی گاز ایران یکی از شرکت‌هایی است که توانسته طی این ۴۰ سال، اهداف مورد نظر انقلاب را در جهت رفاه حال مردم، ایجاد اشتغال، اجرای اقتصاد مقاومتی، محرومیت‌زدایی و … به درستی و در حرکتی جهادی، پیاده کند و در عین حال، اهداف ملی و انقلابی را در شرکت ملی گاز ایران متبلور سازد.
آسایش و رفاه با گازرسانی
مهندس عراقی در ادامه، افزود: اکنون ۹۲ درصد مردم ایران از گاز طبیعی استفاده می‌کنند که ۷۶ درصد این آمار مربوط به روستاها و ۹۸ درصد آن مربوط به آمار شهری است.

به گفته وی، این که در بخش خانگی، صنعتی، نیروگاهی، صادرات و … به رغم آن که در سخت‌ترین سرمایی که بیست و چند استان را در بر گرفته بود، بدون نگرانی، تأمین گاز با مشکلی روبرو نشد، مساله کمی نبوده و باید به آن افتخار کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: واقعاً افتخار من به این است که طی این ۴۰ سال، همه همکاران من در شرکت ملی گاز ایران و با همت همه دست‌اندرکاران و دولتمردان، توانسته‌ایم شرکت گاز را به نقطه‌ای برسانیم که رییس‌جمهوری آن را افتخار دولت و ملت بنامد؛ شرکتی که رفاه و آسایش و کار و تولید و بستر تولید و زیرساخت‌های مناسب برای تولید و … را در کشور ایجاد کرده است.
تبریک دهه فجر با وفای به‌عهد

وی در ادامه اظهار داشت: بنابراین تبریک من به مناسبت دهه مبارک فجر که هم مایه خوشحالی خود و هم همه مردم ایران است، این است که ما وفای به‌عهد کردیم؛ یعنی آنچه را که انقلاب ۴۰ سال پیش گفت که محرومیت‌زدایی می‌کنیم، شرکت گاز انجام داد، آنچه که در خصوص ایجاد رفاه برای مردم گفت، شرکت گاز انجام داد، کاری را که اقتصاد مقاومتی می‌گوید که باید درون‌زایی و برون‌نگری داشته باشید، شرکت ملی گاز انجام داده، آنچه را که گفته تلاش در جهت رفاه مردم، شرکت ملی گاز انجام داده و این تبریک بلندبالا به عظمت این انقلاب دارد.

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به سرمای شدید هفته گذشته، گفت: با این که یکی از سردترین روزهای فصل زمستان را پس از سال‌ها تجربه کردیم و حدود بیش از ۲۵ استان سرمای زیر صفر درجه را تجربه می‌کردند، در این چند روز، همکاران من بسیار تلاش کردند تا مردم در رفاه باشند.

وی ادامه داد: فقط این نبود که تولید گاز افزایش پیدا کرد، انتقال گاز و کنترل آن نیز از جمله مسایل مهمی بود که شرکت گاز به خوبی از عهده آن برآمد.

بهره‌برداری از پروژه‌های مهم
به گفته مهندس عراقی، راه‌اندازی چند ایستگاه مهم، قسمتی از خط ششم و یا بهره‌برداری از خط نکاسر- کیا که در مناطق بسیار صعب‌العبور بود و این امکان را برای ما فراهم کرد که از همسایه شمالی خود بی‌نیاز شویم و دیگر، رابطه‌ای بر اساس اضطرار نداشته و این رابطه را به یک رابطه تجاری تبدیل کنیم، از جمله پروژه‌های بسیار مهمی بود که باعث شد امسال از بابت شمال کشور آسوده خیال باشیم.

وی ادامه داد: یعنی مردم شمال کشور همان فشار گازی را توانستند تجربه کنند که در عسلویه بود. این موارد همه با زحمت و تلاش بسیار زیاد همه همکاران گازی، بدست آمد؛ چراکه حتی اگر یک ایستگاه هم خاموش و یا دچار مشکل شود، نقطه‌ای در کشور بدون گاز می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: الآن ۲۷۰ ایستگاه مشغول به کار است یعنی ۲۷۰ هواپیما در حال کار است! توربین‌های گازی در این ایستگاه‌ها همانند موتورهای هواپیما عمل می‌کنند و این ۲۷۰ ایستگاه شبانه‌روز مشغول کار هستند.

به گفته وی، این در حالی است که همزمان ۳۰ هزار کیلومتر شبکه انتقال گاز همین‌طور مشغول کار است و در تمام این مدت، هیچ‌یک از پالایشگاه‌های ما حتی یکساعت هم Shut Down نگرفتند و این نیاز به همکاری و همدلی تمامی این همکاران داشته است و من افتخار می‌کنم که در این ۴۰ سال توانسته‌اند به‌نحوی وظایف خود را به انجام برسانند که مردم در آسایش و رفاه باشند.

مهندس عراقی در ادامه افزود: ما همیشه باید کارها و پروژه‌های نویی را داشته باشیم، در بهره‌برداری کارهای نو انجام دهیم در ساختار داخلی خود باید فرآیندها را اصلاح کنیم تابتوانیم نقشی را که در جهان هستی به‌عنوان شرکت ملی گاز ایران برای ما رقم زده‌اند، به‌خوبی ایفا کنیم؛ مانند نقشی که در IGU (اتحادیه بین المللی گاز) به ما داده‌اند، باید بتوانیم صاحب نظر باشیم.

پروژه‌های سال جاری
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کارهای انجام شده در سال جاری، گفت: کارهایی که امسال انجام شده، یکی خط کیاسر- نکا بود که یکی از سخت‌ترین کارها بود و ما به قولی که دادیم متعهد ماندیم و وفای به‌عهد کردیم و مردم شمال و جنوب خراسان و … را مطمئن ساختیم که اگر یکبار دیگر همسایه شمالی ما به هر دلیلی بدعهدی کرد، بتوانیم روی پای خود بایستیم و همان‌طور که گفتم ضرورت را به یک رابطه تجاری تبدیل کنیم. امسال مردم شمال با خیال راحت و با فشار بالا از گاز استفاده کردند و دیگر نگران قطعی گاز نبودند.

مهندس عراقی در ادامه تصریح کرد: بحث دومی که یک مقدار آن را به بهره‌برداری رساندیم و بخش دیگر آن را به اوایل سال آینده موکول کردیم، قسمت زیادی از خط ششم بود؛ خطی حدود ۱۰۰۰ کیلومتر در سخت‌ترین مناطق کوهستانی، رودخانه‌ای و گذر از جاهای بسیار پیچیده و مشکل که به هرحال به همت همکاران و شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به انجام رسید و وفای به‌عهد شد.

به گفته مهندس عراقی، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد این خط امسال به بهره‌برداری می‌رسد و همین خط باعث شده که ما امسال در غرب کشور نگرانی انتقال گاز نداشته باشیم و قرارداد خود را با عراق، به راحتی در قسمت بغداد تأمین ‌کنیم. ضمن آن که همین خط باعث شده تا صادرات ما به ترکیه دچار مشکل نشود که بخواهد ادعای خسارت داشته باشد و این همان وفای به عهد بود که ما هم صادرات به عراق، هم صادرات به ترکیه و هم تضمین امنیت و پایداری گاز غرب کشور را با راه‌اندازی این خط ششم استمرار بخشیده و خیال خود و هموطنان‌مان را راحت کنیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: ۹ ایستگاه و توربوکمپرسورهای آن را به مرحله بهره‌برداری رساندیم که بتوانیم این گازی را که با زحمت همکاران من در شرکت ملی گاز ایران به بهره‌برداری رسیده، با این خطوط و ایستگاه‌ها، گاز را دریافت و به داخل کشور بیاوریم.

۳ هزار پروژه در دهه فجر
به گفته مهندس عراقی، تعداد ۳ هزار پروژه امسال در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد، مجموعه این پروژه‌ها، چیزی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است که ۲ هزار میلیارد تومان آن برای خطوط انتقال و ایستگاه‌هاست و ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز برای شهرها و روستاها که بخشی از آن قبل از دهه فجر افتتاح شده و بخشی نیز در همین دهه مبارک افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه افزود: شرکت ملی گاز جدای از این که وظیفه‌اش این است که از این مخزن مشترکی که در خلیج فارس هست، عقب نیفتد، امکان رفاه، کار در حین پروژه و در زمان بهره‌برداری را نیز برای مردم ایجاد می‌کند، که خود مساله بسیار مهمی است.

وی در ادامه اظهار داشت: تصور نکنید که ما فقط گاز را به شهرها و روستاها می‌رسانیم، بلکه با این کار بستر اقتصاد و توسعه را ایجاد می‌کنیم، ضمن آن که با صادرات گاز به عراق، ترکیه و … برای کشور ارزآوری انجام می‌دهیم که این ارز می‌تواند به رفع دیگر مشکلات کشور کمک کند.

مهندس عراقی در ادامه با بیان این که واقعاً نمی‌شود با این همه کار و توسعه، هزینه‌ها افزایش نیابد و شرکتی که تا این حد موفق بوده، تنها تبدیل به یک اداره کل شود، گفت: نکته جالب توجه آن که آنچه باعث موفقیت شرکت ملی گاز بوده، تنها این شرکت نبوده بلکه منابع مالی، اختیارات، منابع انسانی، گازی و … نیز همکاری همه ارگان‌ها در این موفقیت دخیل بوده‌اند، ولی اگر احیاناً فکر می‌کنیم به نقطه‌ای رسیدیم که دیگر نیازی به کشور دیگری نداریم، آیا باید صرفه‌جویی را کنار بگذاریم؟ فکر می‌کنید چند سال دیگر گاز داریم؟ آیا اگر با این همه توسعه، گاز ما تمام شود، چه بلایی سر این کشور می‌آید؟
توانمندسازی ارجح بر خدمتگزاری
معاون وزیر نفت در امور گاز خطاب به خبرنگاران افزود: شما باید توانمندسازی را بر خدمتگزاری ارجح بدانید و آن را نشر دهید تا بتوانیم صرفه‌جویی و درست مصرف کردن را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم. آیا شرکتی که اینقدر موفق بوده می‌توانید امکانات و منابعش را بگیرید و بعد بخواهید که برند شود؟! آیا در این صورت می‌توان مطمئن بود که می‌تواند سرویس مطلوبی به شما ارایه دهد؟ این کار تنها با بنگاه‌داری امکان‌پذیر است؛ همان‌طور که نمی‌توان مذاکره بین‌المللی کرد و هیچ اختیاری نداشت!

مهندس عراقی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران طی چندسال گذشته وفای به‌عهد کرده و تمام اهدافی که برای آن تعریف شده را با کمک تمام مسئولین مملکتی به نتیجه رسانده، اظهار داشت: همه این کار نوآوری است و تداوم این کار، ویژگی‌های خاص خود را می‌خواهد و یکی از مسایل اصلی آن، تأمین منابع مالی برای بقیه جاهایی است که تاکنون نتوانسته‌ایم گازرسانی کنیم.

وی در ادامه افزود: اکنون بودجه بسته شده، ولی ما از بودجه دولتی هیچ چیز نخواسته‌ایم، ما خودمان منابع را ایجاد کردیم و با استفاده از بند «ق» تلاش کردیم تا حد امکان، به تعهدات خود عمل کنیم. یعنی از صرفه‌جویی گاز مایع و نفت سفید مصرفی، به شهرها و روستاها گازرسانی کردیم؛ هم رفاه و کار را برای مردم ‌آوردیم و هم گازرسانی را انجام داده‌ایم و هم مازاد آن را صادر می‌کنیم و الآن هم تلاش داریم با کمک همین مردم و مسئولین، مابقی شهرها و روستاهای قابل گازرسانی را که تاکنون از نعمت گاز بهره‌مند نبوده و چیزی حدود ۷ تا ۸ هزار روستا و شهر می‌شود را گازرسانی کنیم؛ بنابراین برنامه‌ریزی کرده‌ایم که بتوانیم انشاءالله تا دو سال آینده، این کار را به انتها برسانیم.

آبونمان گاز و حکم لازم‌الاجرا
مهندس عراقی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به حذف ردیف آبونمان در قبض‌های گاز گفت: از نظر ما قانون لازم‌الاجراست؛ هرچند لازم‌القبول نیست! ما موظف به اجرای قانون هستیم ولی بدین ترتیب، یک هزار میلیارد تومان از بودجه شرکت ملی گاز ایران کم شد. یعنی دیگر نمی‌توان بسیاری از شهرها و روستاها را گازرسانی کرد، دیگر نمی‌توان بسیاری از سرویس‌های مطلوب را به مردم ارایه کرد، مگر می‌شود بدون منابع و با باد هوا سرویس داد؟!

وی در ادامه افزود: باید آبونمان باشد، چون وقتی منابع مالی حذف شود، سرویس نامطلوب شده و دیگر نه توسعه‌ای وجود دارد و نه خدمت‌رسانی! آیا این‌که مثلاً شرکت ملی گاز ایران قصد دارد در یک نوآوری، کنتورها و سرویس‌ها را هوشمند کند، خوب آیا این کار نیز به منابع مالی ندارد؟ نمی‌توانید بدون منابع، شبکه هوشمند ایجاد کنید! باید تلاش کنیم تا مردم را به این باور برسانیم که هم درست و بهینه گاز را مصرف و هم هزینه مصرف خود را به موقع پرداخت کنند تا همان‌طور که ما ۴۰ سال از این منابع به‌خوبی استفاده کردیم، نسل‌های بعد از ما نیز بتوانند تا ۴۰ سال دیگر به راحتی از آن، استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *