
بازارهای مالی آمریکا بدترین دوره از زمان جرالد فورد در سال ۱۹۷۴ در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ را تجربه میکنند.
تصویر روز _ به گزارش روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز، بازارهای مالی ایالات متحده بدترین شروع خود را در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در نزدیک به نیم قرن گذشته تجربه کردهاند و شاخص استاندارداند پورز ۵۰۰ از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی، برای دومین دوره ریاست جمهوریاش، حدود ۸ درصد ضرر کرده است.
به نوشته این روزنامه، این زیانها، ضعیفترین میزان در ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری یک رئیس جمهور در آمریکا از زمان ریاست جمهوری جرالد فورد در سال ۱۹۷۴ است، و این در حالی است که نگرانی سرمایهگذاران از سیاستهای تجاری «تهاجمی» که توسط دولت جدید ترامپ دنبال میشود، رو به افزایش است.
این روزنامه با استناد به کارشناسان استراتژیک و سرمایهگذاران افزود که تلاشهای ترامپ برای براندازی سیستم تجارت جهانی با اعمال تعرفههای گزاف متقابل بر اکثر کشورها و بازارهای مالی ایالات متحده منجر به آشفتگی شده است.
فایننشال تایمز خاطرنشان کرد که دستور کار تجاری ترامپ، امواجی از نوسانات را به راه انداخته، اعتماد سرمایهگذاران به چشمانداز رشد ایالات متحده را متزلزل کرده و نگرانیها در مورد افزایش مجدد تورم ناشی از تعرفهها در بزرگترین اقتصاد جهان را افزایش داده است.
او همچنین خاطرنشان کرد که سهام پس از اعلامیههای گسترده تعرفهای ترامپ در دوم آوریل سقوط کرد و اغلب سرمایهگذاران وال استریت را که پیشبینی میکردند تحت یک دولت جمهوریخواه که برای کاهش مالیاتها و مقرراتزدایی تلاش میکند، بازار رونق بگیرد، شگفتزده کرد.
در این زمینه، این روزنامه به نقل از دیوید کلی، استراتژیست ارشد در شرکت مدیریت دارایی جیپیمورگان، نوشت: بازارها به ما میگویند که تردیدهایی در مورد اینکه آیا ایالات متحده هنوز در رقابت با بقیه جهان از مزیتی برخوردار است یا خیر، وجود دارد.
در همین زمینه، این روزنامه خاطرنشان کرد که هم دلار و هم اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده تحت تأثیر منفی واکنش سرمایهگذاران به اعلامیههای تعرفهای نامنظم ترامپ قرار گرفتهاند.
طبق گزارش گلدمن ساکس، در آغاز سال، مالکیت سرمایهگذاران خارجی در سهام ایالات متحده به رکورد ۱۸ درصد رسید.
لیزا شالیت، مدیر ارشد سرمایهگذاری در شرکت مدیریت ثروت مورگان استنلی، گفت سرمایهگذاران حق دارند احساس سردرگمی کنند و سیاستهای تعرفهای ترامپ را نوساندار و بهشدت نامطمئن توصیف کرد که بیانیههای دورهای با هدف اطمینانبخشی به سرمایهگذاران و آرام کردن اوضاع صادر میشوند.
شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی که در اواخر سال گذشته از دستاوردهای قابل توجهی برخوردار بودند، هم از تعرفههای ترامپ و هم از ظهور استارتاپ هوش مصنوعی چینی که در ژانویه با ساخت یک مدل زبانی عظیم با کسری از هزینه رقبای آمریکایی خود، سرمایهگذاران را شگفتزده کرد، ضربه سختی خوردهاند.
بر اساس تحلیلی که توسط شرکت خدمات مالی سیتیگروپ انجام شده است، در ماه دسامبر، سهام شرکتهای تسلا، آلفابت، انویدیا و متا، که بخشی از گروه موسوم به «هفت باشکوه»، متشکل از هفت شرکت بزرگ فناوری آمریکایی هستند، جزو محبوبترین و ارزشمندترین سهام ایالات متحده بودند.
فایننشال تایمز افزود، با این حال، جذابیت این شرکتها از آن زمان برای سرمایهگذاران کاهش یافته است، زیرا آنها میزان مواجهه خود با سهام خود را کاهش دادهاند.
با وجود این شاخصهای منفی، رئیس جمهور آمریکا بارها از ربط دادن کاهش بازار به سیاستها یا اعلامیههای تعرفهای خود خودداری کرده است.
منبع: ایبنا
مطالب مرتبط

آمریکا تحریمهای مرتبط با ایران اعمال کرد
09 اسفند 1403
ترامپ برای اپوزیسیون ایرانی کابوس شده است
14 بهمن 1403
دیدگاهتان را بنویسید