5190988

روبات‌های بوکسور به داخل رینگ رفتند

رقابت روبات‌های انسان‌نمای بوکسور برای نخستین‌بار در جهان، در شهر هانگژو چین برگزار شد. در این رقابت که پخش زنده تلویزیونی هم دارد، روبات‌هایی از شرکت‌های مختلف با یکدیگر مبارزه می‌کنند تا توان فنی شرکت‌های روباتیک چینی را به نمایش بگذارند.

تصویر روز ـ به نقل از همشهری آنلاین، در سال‌های اخیر با پیشرفت چشم‌گیر در حوزه روباتیک، مسابقات ورزشی میان روبات‌های انسان‌نما به شکل‌های مختلفی برگزار شده‌اند که هم جنبه نمایشی دارند و هم پژوهشی.

نقطه عطف
برگزاری رقابت بوکس روبات‌های انسان‌نما، نقطه عطفی در تاریخ به‌حساب می‌آید، چرا که نخستین مسابقه ورزشی بوکس با محوریت روبات‌های انسان‌نما به‌شمار می‌رود و نشان‌دهنده ورود تدریجی هوش مصنوعی به این رشته ورزشی است. طبق اطلاعات منتشرشده در روزنامه چینی «گلوبال تایمز»، روبات‌ها در طول بخش نمایشی، به‌صورت یک‌به‌یک و گروهی حرکات بوکس را اجرا کردند. در این مسابقات، 4تیم انسانی، روبات‌ها را در یک تورنمنت بوکس به سبک حذفی کنترل می‌کردند.

چالاک و آینده‌دار
یکی از روبات‌های شرکت‌کننده در این مسابقات «Unitree G1» نام دارد که ۱.۳۲متر قد و ۳۵کیلوگرم وزن دارد. این روبات به قدرت پردازشی بالا و کنترل حرکتی روان مجهز است. «Unitree G1» برای کار در محیط‌هایی طراحی شده که برای انسان‌ها چالش‌برانگیز است و در عین جمع‌وجوری، انعطاف و چابکی زیادی دارد. کارشناسان این صنعت معتقدند چنین مبارزاتی با فراهم‌کردن سناریوهای سریع و پرفشار، ساختار مکانیکی روبات، کنترل حرکتی و توانایی تصمیم‌گیری هوش مصنوعی را به چالش می‌کشند. انتظار می‌رود این رقابت‌ها به نوآوری در حوزه‌های درک، کنترل و اجرای روبات‌ها منجر شود و همچنین به پرورش استعدادهای حوزه رباتیک در چین کمک کند.

غول‌ها هم مسابقه می‌دهند
در کنار برگزاری این رقابت‌ها، اعلام شد که نخستین مبارزه روبات‌های انسان‌نمای بزرگ‌مقیاس در جهان قرار است در ماه دسامبر در شهر شنژن استان گوانگ‌دونگ در جنوب چین برگزار شود. طبق اعلام شرکت «انجین ای‌آی» که برگزارکننده این مسابقات است، هدف از این رویداد نمایش پیشرفت‌های چشمگیر در هوش مصنوعی و روباتیک از طریق رقابت‌های پرهیجان و دیدنی خواهد بود؛ موضوعی که به‌طور حتم به ارتقاء صنعت و گسترش استفاده از فناوری روباتیک کمک می‌کند. پیش‌بینی می‌شود بازار روبات‌های انسان‌نما در چین تا سال ۲۰۳۰ به ۸۷۰ میلیارد یوان (معادل ۱۲۰ میلیارد دلار) برسد.

جام‌جهانی فوتبال روبات‌ها
یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین مسابقات روبات‌ها، رقابت‌های فوتبال بوده که هدفش توسعه هوش مصنوعی و روبات‌های خودمختار است. این مسابقات در بخش‌های مختلف برگزار می‌شود که یکی از آنها، بخش روبات‌های انسان‌نماست. هدف نهایی برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان این است که تا سال۲۰۵۰ تیمی از روبات‌های انسان‌نما بسازند که بتواند تیم قهرمان جام‌جهانی فوتبال انسان‌ها را شکست دهند!

روبات‌های رزمی‌کار
شهر هانگژو چین، پارسال محل برگزاری نخستین تورنمنت رسمی مبارزات رزمی روبات‌های انسان‌نما بود. روبات‌هایی که با کنترل انسانی ضربات واقعی به رقبای خود می‌زدند، در این رویداد گردهم آمدند.

هورو کاپ
یک رقابت چندرشته‌ای ورزشی برای روبات‌های انسان‌نما، شامل رشته‌های: دو سرعت، بلند کردن وزنه، فوتبال، پنالتی، عبور از موانع، تنیس روی میز و… همزمان با مسابقات فیرا کاپ برگزار شد که هدف آن، آزمایش چندجانبه هوش و توان حرکتی روبات‌ها بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *