تصویر روز: قانون برنامه ششم توسعه در اواخر سال ۱۳۹۵ تصویب و از ابتدای سال ۱۳۹۶ دوره اجرای آن آغاز شده است.
در زمان تصویب و شروع اجرای برنامه ،مقارن با تصویب توافقنامه برجام و حذف تحریم های بین المللی بر علیه ایران بود و لذا شرکت های بیمه اتکایی و بیمه گران پوشش دهنده ریسک های سیاسی خارجی همکاریهای تجاری مناسب خویش را با دولت و بیمه های بازرگانی کشورمان مجددا آغاز کردند .
تکالیف و انتظارات دولت از بیمه های بازرگانی در طول اجرای برنامه به دو بخش تقسیم گردیده که در بخش اول :
۱-رسیدن ضریب نفوذ بیمه به هفت درصد در طول اجرای برنامه
۲-رشد ۰/۵۰ در صدی بیمه های زندگی تا سال آخر برنامه نسبت به سال پایه که به مفهوم اینست که ازسهم
۱۳/۴به ۲۰در صد برسد .
۳- سهم رشته های بیمه ای در بخش تجاری و تولیدی اقتصاد ملی افزایش یابد.
در بخش دوم انتظار دولت از صنعت بیمه ،اصلاح آیین نامه سرمایه گذاری به منظور استفاده از ذخایرفنی و ریاضی بیمه های بازرگانی جهت تامین مالی پایدار در اقتصاد ملی تصویب شده .
صرف نظر از اینکه بیشترین توجه دولت در تعیین تکالیف صنعت بیمه در برنامه ششم معطوف به ریسک های فیزیکی میباشد و اینکه در برنامه به ریسک های مدیریتی و مالی توجه لازم نشده در صورتیکه ،در همین برنامه حمایت از تولیدات ملی و اشتغال پنج میلیون نفری پایه ریزی شده لذا در کنار تامین بیمه نامه های ریسک های مشهود و فیزیکی بنا به اهداف کلان برنامه ،تامین بیمه نامه های ریسک های نامشهود، کم اهمیت تر از مخاطرات مشهود نیست .
نکته حایز اهمیت دیگر اینکه با خروج آمریکا از توافقنامه برجام در ابتدای امسال ،شرکت های اتکایی معتبر بین المللی تحت فشار وزارت خزانه داری آمریکا برای قطع همکاری بیمه با بازار بیمه کشورمان هستند .
با اینوصف ،صنعت بیمه برای تامین پوشش های اتکایی بخش انرژی و حمل و نقل دریایی نفت و نیز ریسک های بلایای طبیعی همچون زلزله ،
نیازمند سرمایه ا تکایی لازم میباشد که شرکت های بیمه بدون بیم از ورشکستگی و ناتوانی در ایفای تعهدات، در صورت وقوع حوادث احتمالی با شدت خسارت بالا قادر به ایفای تعهدات باشند.
لذا با تغییرات ایجاد شده و تحریم های جدید آمریکا ،
اکنون صنعت بیمه نیازمند حمایت دولت و تامین سرمایه بیمه اتکایی پشتیبان است تا بتواند در صورت وقوع حادثه بزرگ خسارتی ،از عهده ایفای تعهد بر آید .
راهکارهای منطقی برای حل این معضل وجود دارد و خوشبختانه دانش فنی و توانگری مدیریتی بیمه مرکزی ایران و شرکت های بیمه آنچنان مناسب است که قادر به مدیریت پرتفوی و خسارتها در صورت کمک مالی دولت هستند .
انشاالله با حمایت از صنعت بیمه بازرگانی ،شرایطی فراهم گردد تا بیمه گران ایرانی قادر به تامین پوشش های جامع بیمه گذاران بدون کمترین دغدغه باشند .
حاجی اشرفی
کارشناس مطالعات ریسک و بیمه
دیدگاهتان را بنویسید