porebrahimi.majles

تأمین ذخیره کالاهای اساسی تا یک سال

تصویر روز: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تأمین ذخیره کالاهای اساسی تا ۱ سال خبر داد و گفت: در جلسه با دولت بحث شد تا یارانه ارزی که به‌عنوان مابه‌التفاوت نرخ ترجیحی و بازار ثانویه اختصاص داده می‌شود به‌صورت یارانه در اختیار مردم قرار گیرد.

محمدرضا پورابراهیمی گفت: متوسط قیمت کالاهای اساسی به‌رغم اختصاص ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی، در مقایسه با پارسال از ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است که نباید این گونه باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس توافق دولت و مجلس درباره کالاهای اساسی، قرار است نرخ ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومان) همه ۲۵ قلم کالای اساسی تأمین شود.

وی ادامه داد: گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه حاکی از آن است که بخش زیادی از این کالاها برای بازه زمانی یک‌ساله خریداری شده است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در زمینه قیمت کالاها، مشکلات و نگرانی‌هایی وجود دارد، گفت: حوزه نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت باید نظارت جدی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در جلسه با دولت، بحث شد تا یارانه ارزی که به‌عنوان مابه‌التفاوت نرخ ترجیحی و بازار ثانویه اختصاص داده می‌شود به‌صورت یارانه در اختیار مردم قرار گیرد.

پورابراهیمی گفت: اکنون چند میلیون اتباع خارجی از یارانه متعلق به مردم ایران استفاده می‌کنند و همچنین حدود ۴ تا ۵ میلیون گردشگر خارجی هم از این ظرفیت استفاده می‌کنند و قاچاق کالای اساسی هم در دو ماه اخیر، مشکل‌ساز شده است بنابراین اگر یارانه ارزی به خود مردم به‌صورت مستقیم داده شود برخی از این مشکلات، حل می‌شود.

وی همچنین گفت: این موضوع در حال بررسی است و قرار است کمیته تخصصی درباره آن کار کند و جمع‌بندی آن در صحن علنی مجلس مطرح می‌شود و در صورت نیاز، در این زمینه قانون تصویب می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه دیروز درباره سبد حمایتی ویژه هم بحث شد و بر اساس اظهار نظر دولت، این سبد حدود ۵۰ درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهد.

پورابراهیمی افزود: منابع این سبدها از محل تغییر قیمت خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاهی‌ها تأمین می‌شود که حدود ۱۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: در جلسه دیروز به موضوع سوخت وارد نشدیم اما این موضوع در کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس آمارها، یک‌سوم از مصرف فعلی سوخت یا ناشی از مازاد مصرف و یا ناشی از قاچاق سوخت است.

پورابراهیمی ابراز کرد: ظرف هفته‌های آینده برنامه جامع دولت و مجلس در ارتباط با سوخت در کشور اعلام می‌شود. به گزارش تسنیم ، وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت کارت‌های سوخت و احیای آن‌ها از موضوعات مهمی است که می‌تواند از قاچاق سوخت جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *