ne

برنامه نظام بانکی برای عبور از تحریم‌ها

تصویر روز: نشست تخصصی «بانک‌ها و پویایی روابط تجاری بین‌المللی» همزمان با برگزاری پنجمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی در جزیره کیش ( ۲۰۱۸ kish Invex)، “با تاکید بر استفاده از تجربیات نظام بانکی کشور برای گذر از برخی تنگناها”، لزوم انطباق بیشتر بانک‌های ایرانی با مقررات بین‌المللی و تلاش برای استفاده حداکثری از کانال‌های ارتباطی بانک‌های داخلی و اروپایی برگزار شد.
به گزارش تصویر روز در این نشست که توسط بانک صادرات ایران برگزار شد، معاون بین‌الملل بانک مرکزی، با تاکید بر اینکه تحریم‌های اخیر مانند تحریم‌های سازمان ملل گسترده نیست و به همین دلیل ابزارهای بهتری برای مقابله با آنها در اختیار داریم، گفت: جریان ورودی ارز به کشور بسیار خوب است و مهم این است که این جریان را به درستی مدیریت کنیم.
حسین یعقوبی میاب افزود: اعتقاد داریم آمریکایی‌ها قبل از ١٣ آبان هر چه در توان داشتند، انجام داده‌اند و در عین حال سعی داریم با برنامه‌ریزی‌هایی، هزینه های تحریم را کاهش دهیم و اجازه ندهیم جریان تجاری کشور متوقف شود.
یعقوبی در تشریح تحولات صورت گرفته پس از برجام گفت: در چند ماه اول پس از برجام شاهد تحولات جدی در حوزه بانکی بودیم از جمله اینکه بانک‌های ایرانی مجدداً به سوئیفت دسترسی پیدا کردند و نقل و انتقال وجوهی که بلوکه شده بود آغاز شد. حال دولت جدید آمریکا سعی کرده است با خروج از برجام اقتصاد ایران را دچار اختلال کند اما حضور اروپایی‌ها و تعهداتی که دادند فشار را کمتر کرد و تا زمانی که اروپایی‌ها حضور دارند معافیت‌های خوب همچنان وجود خواهد داشت.
وی افزود: تصور می‌کنم اروپایی ها به دو دلیل به زودی کنار نخواهند رفت، دلیل اول به واسطه جنگ تجاری است که با آمریکا دارند و دلیل دوم این است که به دنبال تقویت جایگاه اروپا در فضای اقتصاد بین‌الملل هستند.
معاون بین‌الملل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رفتار دولت جدید آمریکا نیز رفتار عجیبی برای ایران محسوب نمی‌شود چرا که با شرکای راهبردی خودش مثل اروپا، کره‌‌جنوبی و ژاپن هم برخوردهایی در بحث تعرفه‌ها داشته است، گفت: با این حال برای مقابله با تحریم‌های جدید ما به‌جای سوئیفت می توانیم ابزارهای دیگری را با بانک‌های دیگر به‌کار گیریم. سناریوهای دیگری نیز داریم که استفاده از پیمان‌های پولی مشترک از جمله آنهاست. فرایندهای را طراحی کرده‌ایم و تا جایی که به تعهدات بین الملل متعهد هستیم، خیلی نگرانی نداریم.
دراین نشست همچنین مدیر امور بین‌الملل بانک پارسیان بحث تطبیق مقررات بین‌المللی برای بانک‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: لازمه یک رابطه بانکی بین‌المللی برقراری یک رابطه تسهیل کننده است که سوئیفت این کار را انجام می‌دهد اما به رغم اینکه سوئیفت یک موسسه غیرسیاسی است، به واسطه ترکیب سهامدارانش عملاً به موسسه‌ای سیاسی تبدیل شده و به راحتی بانک ها را تحریم می کند؛ البته جایگزین هایی وجود دارد و باید این توانایی را داشته باشیم که سیستم های دیگری را جایگزین کنیم.
علیرضا علائی گفت: تحریم ۴ نوامبر تحریمی است که تجهیز و تخصیص منابع کشور را نشانه گرفته است یعنی بانک مرکزی و بخش نفتی کشور هدف این تحریم‌هاست. اروپایی ها تا این لحظه سعی می‌کنند مقاومت کنند.
وی افزود: برای کارکردن با نهادهای اروپایی باید برخی الزامات و قوانین از جمله استانداردهای گزارشگری حسابداری بین‌المللی IFRS و شفافیت مالی مقررات بازل ١ و ٢ توسط بانک‌های ایرانی رعایت شود و خودشان را با این قوانین انطباق دهند.
مدیر امور بین‌الملل بانک پارسیان تصریح کرد: اروپا هم محدودیت های خودش را دارد. FATF نیز یک الزام برای سیستم بانکی و مالی کشور است و اگر بخواهیم با اروپایی‌ها کار کنیم باید FATFرا قبول کنیم که امیدواریم این قانون تصویب شود تا حداقل فرصت همکاری با اروپایی ها را از دست ندهیم.
علایی ادامه داد: تحریم های ۱۳ آبان برای فشار بر جریان فروش نفت ایران است و اگرچه ممکن است هزینه‌های ما را افزایش دهد، اما راه فروش نفت بسته نمی‌شود. راهکارهای دریافت درآمدهای نفتی را نیز داریم و از تجربه تحریم‌های قبل به خوبی می‌توانیم استفاده کنیم.
وی گفت: نیاز داریم کانون بانک‌های ایرانی در اروپا با اتحادیه اروپا و شورای بانک‌های اروپایی جلساتی را برگزار کنند تا بانک‌های ایرانی بتوانند فعالیت‌های خودشان را در اروپا ادامه دهند ضمن اینکه تصور می‌کنیم تعدادی از بانک‌های ایرانی جزو تحریم‌های ۱۳ آبان نیز قرار نمی‌گیرند و همین موضوع نیز کمک‌کننده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *