ایسنا: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، ارتباط مستقیمی میان کمردرد و مرگ زودرس را تایید کردند.
کمردرد، عارضه بسیار متداولی است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. حالت قرار گرفتن بدن، سبک زندگی بدون تحرک، اضافهوزن، چاقی و بالا رفتن سن، از عواملی هستند که به وخامت این مشکل دامن میزنند. به گزارش “موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی”(NINDS)، حدود ۸۰ درصد بزرگسالان، حداقل یک بار در عمر خود کمردرد را تجربه میکنند.
کمردرد به دو دسته حاد و مزمن تقسیم میشوند. کمردرد حاد معمولا بین چند روز تا دو هفته طول میکشد و معمولا به خودی خود حل میشود. تقریبا ۲۰ درصد افراد مبتلا به کمردرد حاد، به کمردرد مزمن نیز دچار میشوند. کمردرد مزمن، سه ماه یا بیشتر طول میکشد و ممکن است ناشی از بیماریهای مهمی مانند پوکی استخوان و یا سرطان باشد. از آنجا که کمردرد در میان زنان بین ۴۰ تا ۸۰ سال شایعتر از مردان است، پژوهشگران “مرکز پزشکی بوستون”(BMC) برای درک بیشتر اثرات کمردرد در زنان، پژوهشی را آغاز کردند و هشت هزار زن را مورد بررسی قرار دادند.
“اریک روسین”(Eric Roseen)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این پروژه، نخستین بررسی برای سنجش معلولیت پس از کمردرد است که تحلیل آیندهنگری در مورد کمردرد و ناتوانی پس از آن ارائه میدهد. شاید این بررسی بتواند ارتباط میان کمردرد و مرگ و میر را توضیح دهد. دانشمندان در طول دو سال، سنجشهای اساسی در مورد کمردرد انجام دادند. آنها از شرکتکنندگان این آزمایش در مورد کمردردشان سوال کردند و فعالیتهای روزانه آنها را مورد بررسی قرار دادند. انجام کارهایی مانند راه رفتن، آماده کردن غذا و حرکات مکرر، برای بسیاری از شرکتکنندگان دشوار بود.
بررسی فعالیتهایی مانند راه رفتن در مسافتهای کوتاه و آماده کردن غذا، توانست تقریبا ۵۰ درصد تاثیر کمردرد بر مرگ و میر را توضیح دهد. سرعت راه رفتن و بلند شدن مکرر از روی صندلی نیز به ترتیب ۲۷ و ۲۴ درصد تاثیر را مشخص کردند. بیش از ۵۰ درصد شرکتکنندگان در طول دروه پیگیری بررسی از دنیا رفتند. حدود ۶۵ درصد زنان مبتلا به کمردرد دائم در طول این دوره از دنیا رفتند؛ درحالی که این میزان در افرادی که کمردرد نداشتند، ۵۴ درصد بود. نتایج این پژوهش نشان میدهند ارتباط محکمی میان کمردرد و مرگ و میر وجود دارد. اگرچه هنوز دلایل این ارتباط، نامشخص هستند اما پژوهشگران باور دارند که ممکن است دیگر عوامل مرتبط با کمردرد نیز به مرگ زودرس مرتبط باشند.
روسین افزود: ممکن است کمردرد، فعالیتهای روزانه را مختل کند و افراد مسنتر به خاطر ترس از آسیب مجدد یا بدتر شدن نشانهها، از این فعالیتها دوری میکنند. ناتوانی در عملکرد یا نداشتن فعالیتهای روزانه میتواند به اضافهوزن یا پیشرفت بیماری و نهایتا مرگ زودرس منجر شود. تعداد افراد مسن مبتلا به کمردرد، در سرتاسر جهان در حال افزایش است. حدود هشت درصد این افراد، ۶۵ ساله و یا بالاتر هستند. تخمین زده میشود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰، تقریبا به ۱۷ درصد برسد. با وجود چنین آماری، بهبود بخشیدن به سلامت فیزیکی بزرگسالان برای افزایش طول عمر آنها، یک اولویت برای سازمانهای سلامت عمومی و پژوهشهای مربوط به آنها به شمار میرود.
روسین ادامه داد: یافتههای ما این سوال را مطرح میکنند که آیا با مدیریت بهتر کمردرد در طول زندگی میتوان از ناتوانی پیشگیری کرد و کیفیت زندگی و نهایتا طول عمر را افزایش داد. برای ارزیابی اثرات بلندمدت کمردرد، باید پژوهشهای بیشتری انجام شوند اما این یافتهها نیز میتوانند راه را برای انجام دادن پژوهشهای بیشتر هموار کنند و به یافتن درمانها و راهبردهای بهتری برای این عارضه منجر شوند.
این پژوهش، در مجله “The Journal of General Internal Medicine” به چاپ رسید.
دیدگاهتان را بنویسید