مدیر حقوقی سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: یکی از هواپیماهای در حال تعمیر شرکت «سپهران» به دلیل پرداخت نشدن بدهی ۶۰ میلیارد ریالی آن شرکت هواپیمایی به این سازمان توقیف شد.
به گزارش «تابناک» حمید قهوه چیان در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرداخت نکردن سپرده قرارداد، هزینههای هنگفتی به سازمان منطقه آزاد ماکو تحمیل کرده است و سوءاستفاده شرکت هواپیمایی سپهران از اموال مردم منطقه قلمداد میشود.
وی بیان کرد: ابتدای سال گذشته (۱۳۹۶) قراردادی میان سازمان منطقه آزاد ماکو و مدیریت شرکت هواپیمایی سپهران منعقد شد که بر اساس آن و در ازای پرداخت ۶۰ میلیارد ریال ودیعه به هواپیمایی سپهران، این شرکت موظف شد یک فروند هواپیما در زمانهای معین و در مسیر تهران – ماکو – تهران را به پرواز در بیاورد.
وی ادامه داد: بر اساس همین قرارداد، تضمینی از شرکت سپهران اخذ شد تا پس از پایان قرارداد مبلغ یاد شده را به سازمان منطقه آزاد ماکو عودت دهد، اما قرارداد اولیه که در زمان مدیریت سابق سازمان تهیه شده بود، با اصلاحیههای بعدی تغییر کرده و در کمال تعجب و در اقدامی خلاف منافع عمومی منطقه از تعهدات پیشین شرکت سپهران به میزان قابل توجهی کاسته شده بود.
«قهوه چیان» با تاکید بر اینکه در این مدت سازمان با نگاهی تعاملی به تعهدات خود پایبند بود، اضافه کرد: شرکت سپهران طی شهریور سال جاری و همزمان با انتشار شائبههایی مبنی بر بروز مشکلات در ایمنی پروازهای این شرکت در یک برنامه تلویزیونی و در اقدامی غیرحرفهای به صورت یکجانبه از اجرای تعهدات خود سرباز زد و پروازها به مقصد ماکو را بدون در نظر گرفتن نظر سازمان منطقه آزاد متوقف کرد.
وی ادامه داد: این مسئله موجب شد تا فرودگاه ماکو به مدت سه هفته تعطیل شود و سازمان نیز بلافاصله این موضوع را طی نامهای به سازمان هواپیمایی کشور گزارش داد.
وی بیان کرد: با وجود آن که سپهران متعهد بود در صورت فسخ قرارداد مبلغ ودیعه ۶۰ میلیارد ریالی را به صورت یکجا پرداخت کند، سازمان منطقه آزاد ماکو به دلیل شرایط ایرلاین و تنگناهای موجود در وضعیت هواپیمایی کشور در مذاکرههای فی مابین تسهیلاتی را نیز برای شرکت در نظر گرفت تا مشکل ایجاد شده برای مردم ماکو رفع شود، اما متاسفانه سپهران تاکنون از انجام تعهد قانونی خود سرباز زده و سازمان به ناچار و در راستای ایفای حقوق مردم مظلوم و محروم منطقه آزاد ماکو ناچار به طرح دعوای حقوقی علیه این شرکت شد.
مدیر حقوقی منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: خوشبختانه با نگاه دقیق، رویکرد شجاعانه و توجه مسوولان قضایی به حقوق مردم یکی از هواپیماهای تحت تعمیر این شرکت هواپیمایی توقیف شد.
وی افزود: با این وجود سازمان منطقه آزاد ماکو به دلیل تعهد اخلاقی و ماموریت ذاتی خود در حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاری در زیرساختهای حمل و نقل کشور تلاش فراوانی برای رفع بحران از طریق مذاکره صورت داد، اما این بار نیز شرکت سپهران با اقداماتی غیرمسوولانه، مذاکرهها را با هدف حفظ منافع اقتصادی خود عقیم گذاشت.
وی اضافه کرد: هر چند سازمان به ناچار و برای رفع موقت این مشکل که تبعات اجتماعی و اقتصادی فراوانی برای منطقه آزاد ماکو داشته، با هزینههایی هنگفت قراردادی موقتی و یک طرفه با یکی دیگر از شرکتهای هواپیمایی منعقد کرد و هم اکنون نیز طی قراردادی اقتصادی و ارزشمند امکان چهار الی ۶ روز پرواز در مسیر تهران – ماکو – تهران و چند مسیر دیگر را فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا نخستین پرواز رسمی از فرودگاه منطقه آزاد ماکو ۲۳ اسفند سال ۱۳۹۵ با حمل خانوادههای شهدا به عنوان مسافر با هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ به سوی مشهد انجام شد و در حال حاضر سه فرودگاه ارومیه، خوی و ماکو در آذربایجان غربی فعال است.
ارتباطات و دسترسی آسان نکته کلیدی در مقوله توسعه بوده و از این رو وجود فرودگاه در شمال آذربایجان غربی برای شهرستانهای همجوار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دیدگاهتان را بنویسید