تصویر روز: سرپرست سازمان تأمین اجتماعی کشور گفت: در شرایط فعلی اقتصادی و نوسانات ارزی کشور، بیشترین ضربه و فشار را کارگران و مستمریبگیران تحمل کردهاند، به همین علت، طرح همسانسازی حقوقها در حال پیگیری است.
به گزارش ایسنا، محمدحسن زدا در جمع اعضای هیئتمدیره کانونهای کارگری بازنشسته تأمین اجتماعی در جزیره کیش با بیان اینکه در جلسه با رئیس مجلس شورای اسلامی در زمینه همسانسازی حقوقها صحبت شد، افزود: این طرح در سال اول ۱۲ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که به رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ مجلس اعلام شده است که رقم قابلتوجهی برای این طرح در بودجه سال آینده لحاظ شود.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی کشور اعلام کرد: سهم ۹-بیست و هفتم درمان از خزانه به سازمان تأمین اجتماعی بازگشت و این امر با انسجام و پیگیریهای سازمان تأمین اجتماعی و اتحادیههای کارگری صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: طرح گسترش خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی که به نام طرح ملی “دکتر نوربخش” نامگذاری شده است، تا یک ماه آینده با ارائه ۳۰ خدمت غیرحضوری شروع به فعالیت خواهد کرد و این خدمات تا ۷۰ عدد افزایش خواهد یافت. بر اساس این طرح بیمهگذاران برای دریافت خدمات، نیازی به مراجعه حضوری نخواهند داشت.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی ابراز امیدواری کرد که شخصی از بدنه تأمین اجتماعی مدیرعامل این سازمان شود، تصریح کرد: اعتقاددارم یک کارمند ساده سازمان، مدیرعامل بهتری نسبت به مدیران خارج از سازمان خواهد بود. هفته گذشته قرار بود مصوبه حداکثر توان تولید (ماده ۱۲) در مجلس شورای اسلامی تصویب شود که با تصویب آن علاوه بر اینکه ۱.۵ میلیون کارگر از بیمه تأمین اجتماعی محروم میماندند، حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان نیز از درآمدهای سازمان تأمین اجتماعی کاسته میشد. با رایزنیهای انجامشده بر اساس تجربیاتی که در بدنه سازمان داشتم، خوشبختانه این طرح به تصویب نرسید.
زدا گفت: اعتقاد دارم بخشی از مالیات پرداختی باید برای بیمه پایه درمانی رایگان هزینه شود، بیمه تأمین اجتماعی بیمه تکمیلی و هزینه درمان به صورت کاملا رایگان محاسبه شود. این مسئله میتواند شامل پیوند اعضا نیز شود. برای رسیدن به این هدف، نظام تأمین اجتماعی چندلایه را طراحی کردهایم که هر لایه از سطح امدادی، حمایتی و خدماتی شروعشده و درمان، بیمه مستقیم و بیمه تکمیلی نیز در آن گنجانده شده است.
وی درباره دفترچههای درمانی اظهار کرد: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که بیمه تأمین اجتماعی قابل ادغام با سایر بیمههای درمانی نیست، این موفقیت بسیار بزرگی برای خانواده تأمین اجتماعی است.
زدا با اشاره به اینکه همچنین طرح حذف دفترچههای درمان تأمین اجتماعی، شنبه هفته آینده در بابلسر کلید خواهد خورد که وزیر بهداشت و وزیر ارتباطات مهمانان ویژه این مراسم خواهند بود.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه این در حالی است که متولی اصلی طرح حذف دفترچههای درمانی، وزارت بهداشت است، ولی تأمین اجتماعی در این امر پیشقدم شده است، ابراز کرد: احیای معاونت فرهنگی سازمان تأمین اجتماعی توسط دکتر نوربخش یکی از کارهای ماندگار ایشان بود، که فعالیتهای آن باید توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه اصلاحات پارامتریک گفت: در روزهای گذشته در مجلس طرح ایجاد سازمان تنظیم مقررات بیمه تصویب شد. بر اساس این مصوبه این سازمان در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مستقر خواهد بود. البته ما اعتقاد داریم که باید در سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بیمه مادر استقرار داشته باشد. در شرح وظایف این سازمان آمده است که اصلاحات پارامتریک باید انجام شود. این به معنای آن نیست که سن بازنشستگی و یا مدت اشتغال افزایش یابد؛ حتی اگر این امر نیز مصوب شود برای استخدامیهای جدید اعمال خواهد شد و شامل شاغلین فعلی نخواهد شد.
زدا اضافه کرد: هلدینگ درمان باید خودگردان باشد و هزینههای خود را تأمین کند و همچنین در زمینههای استخدام و همچنین تأمین دستگاهها مستقل عمل کند. تعرفههای هلدینگ درمانی که اکنون ایجاد شده است را جای دیگر تعین میکنند و شاهد تعرفه دولتی، تعرفه خصوصی، عمومی غیردولتی هستیم و با این نوع تعرفهگذاری هرماه جهت تأمین هزینهها، تأمین اجتماعی باید حمایت کند.
وی ادامه داد: دومین ایراد این است که هلدینگ جدا از معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی ایجاد شده است. در جلسه هیئتمدیره خواستار بازگشت هلدینگ به سازمان تأمین اجتماعی شدم و برای انجام آن باید حسابرسی کامل انجام شود.
وی اظهار کرد: خوشحالم از اینکه در جمع شما عزیزان هستم. من افتخار میکنم که کارگر زاده هستم. پدرم ۳۲ سال در کارخانه نخریسی مشهد مشغول به کار بود و با حداقل حقوق بازنشسته شد. آینده روشن است، برای ادامه راه به دعای خیر و حمایت شما از سازمان تأمین اجتماعی احتیاج داریم.
دیدگاهتان را بنویسید