dolar.3

همتی: قیمت ارز کاهش می یابد

تصویر روز: رئیس کل بانک مرکزی درباره بازار ارز گفت: قیمت ارز از کانال ۱۳ هزار تومان بر می گردد.

 به گزارش تسنیم ، همتی با بیان این مطلب از عرضه ۱۱٫۵ میلیارد یورو ارز در بازار نیما با قیمت بالای ۱۰ هزار تومان خبر داد و تصریح کرد: اما یورو در بازار آزاد ۱۵ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این قیمت‌ها برای واردکننده به صرفه نیست و ماندگار نخواهد بود. من معتقدم نرخ هایی که وجود دارد واقعی نیست ولی از اول هم گفتم برای ارز نرخ تعیین نمی کنم.

وی با تشریح جزئیات عرضه ۱۱٫۵ میلیارد یورو ارز در سامانه نیما بیان داشت: ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو از طریق بانک مرکزی عرضه شده و ۸ میلیارد یورو نیز عرضه صادر کنندگان بوده که ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو فروش٬ ۶۰۰ میلیون یورو واردات در مقابل صادرات و واگذاری امتیاز به غیر بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه این ۸ میلیارد یورو معادل ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار خواهد بود، افزود: این در حالی است که صادرات غیر نفتی ۴۰ میلیارد دلار بوده که اگر سهم شرکت گاز هم که بخشی از آن بوده را کم کنیم ۳۰ تا ۳۵ درصد ارز حاصل از صادرات به کشور بازگشته و حدود ۶۵ درصد هنوز بازنگشته است.

همتی درباره چرایی افزایش قیمت ارز در هفته های اخیر گفت: به دلیل تقاضای فصلی و برخی خبرهای منفی و جو سازی های برخی افراد موجب افزایش قیمت ارز شده است. برخی از نماینده های مجلس، همکارانم در دولت و برخی کارشناسان اقتصادی اظهاراتی می کنند که قرار است فلان کار انجام شود و … جو منفی درست می کنند.

وی از عرضه ۳۰ تا ۳۵ درصد ارز حاصل از صادرات به بازار نیما خبر داد و گفت: برخی از این صادرکنندگان هستند که ما حتی آدرس برخی از آنها را پیدا نکردیم و تعدادی از کارت های اجاره ای صادرات داشته اند. اما فهرستی را آماده و به نیروی انتظامی تحویل خواهیم داد.

همتی تصریح کرد: بانک مرکزی امسال ۳۸ میلیارد دلار تامین ارز کرده است که ۹٫۳ میلیارد دلار از از طریق سامانه نیما بوده و میلیارد دلار ۲۴ ازطریق سیستم بانکی بوده است که از طریق بانک مرکزی تامین شده است.

وی همچنین تاکید کرد: اگر صادرکنندگان ارز را تامین کنند بانک مرکزی نیاز ندارد که ارز را تامین کند.

* آغاز عملیات بازار متشکل ارزی از نیمه دوم فروردین ۹۸

رئیس کل بانک مرکزی مشکل اصلی گرانی کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده اند، را در شبکه توزیع دانست و گفت: دولت به طور جدی در حال پیگیری برای حل این مشکل است. امروز مجلس تصویب کرده که با ۴۲۰۰ تومانی وارد کنیم و به مردم سهمیه بدهیم. اما امروز در بانک مرکزی سیستمی اجرایی شد که هر سرپرست خانوار با هر سهمیه ای که دارد بتواند با همان نرخ کالای خود را تامین کند. برای گوشت برنامه ریزی ها انجام شده است. امیدواریم در سال ۹۸ دیگر این مشکل را نداشته باشد.

همتی تاکید کرد: طبق سیستم طراحی شده در بانک مرکزی بزودی هر سرپرست خانوار می تواند سهمیه ی خود را از هر کالا براساس نرخ تعیین شده خریداری کند.

وی درباره بازار متشکل ارزی و چند نرخی بودن بازار ارز گفت: ما برای مدیریت اقتصاد کشور و رفاه مردم مجبور شدیم برخی از چیزها را تحمل کنیم. من اقتصاد خوانده ام و نمی پذیرم که ۴ نرخ داشته باشیم اما محدودیت هایی است که کار را خیلی سخت می کند و نمی توان همه چیز را رها کرد.

همتی تصریح کرد: بازار متشکل ارزی تقریباً آماده است و تمام کارهای زیرساختی آن انجام شده است. هم می توانیم در این دو هفته باقی مانده اجرایی کنیم و مصوبات را از شورای پول و اعتبار گرفته ایم ولی صلاح است از نیمه دوم فرودین کلید اجرای رسمی را بزنیم.

* ذخایر ارزی بانک مرکزی زیاد شد/ راه های دور زدن تحریم را می دانیم

همتی درباره ورود ارز ناشی از صادرات نفت و غیر نفتی نیز گفت : در این زمینه نیز تلاش های زیادی صورت گرفته است به طوری که برخلاف پیش بینی ها میزان حجم و ارزی صادرات نفیتی امیدوار کننده بوده است به طوری که در حال حاضر صادارت نفت به ژاپن، چین، ترکیه، عراق و … به صورت مستمر با تلاش های وزارت نفت ادامه دارد.

وی در همین ارتباط از افزایش ۱٫۷ درصدی ذخایر ارزی بانک مرکزی در ۵ ماه گذشته خبر داد و افزود: ذخایر و اسکناس های زیادی را برای شرایط خیلی خاص در نظر گرفته ایم. اگر به صورت همه جانبه به بازار ارز ورود نمی کنیم به این خاطر است که نمی خواهیم با تصمیم دیگران کاری را انجام دهیم.

همتی درباره راه های دور زدن تحریم ها گفت: راه های حاشیه ای دور زدن تحریم ها را بلدیم و به تدریج در حال اجرای آنها هستیم و تا دشمن بفهمد حداقل سه تا چهار سال طول می کشد.

رئیس کل بانک مرکزی علت افزایش تورم را شوک ارزی دانست و عنوان کرد: تخلیه تورم زمان می برد؛ البته ما این مورد را پیش بینی کرده بودیم ولی از بهمن ماه به دلیل مشکلات ناشی از گوشت و مرغ سیستم بهم خورد و دیگر در اختیار بانک مرکزی نبود. امیدواریم از سال آینده این مشکلات را نداشته باشیم.

وی البته به نقش نقدینگی و تولید ناخالص داخلی در افزایش تورم اشاره کرد و افزود: بدهی بانک ها به بانک مرکزی و همچنین بدهی دولت به بانک مرکزی در ماه های گذشته کاهش پیدا کرده است.

همتی با تاکید براینکه بدهی بانک ها به بانک مرکزی در ۴ ماه گذشته ۱٫۶ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: دیگر اجازه نمی دهیم بانک ها کمبود منابع خود را از بانک مرکزی جبران کنند و به همین دلیل بانک ها از بازار بین بانکی تامین منابع را انجام می دهند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از نقدینگی در زمینه تولید گفت: ورود نقدینگی زیاد به بازار باعث افزایش پایه پولی می‌شود اما بانک مرکزی به تولید با توجه به مزایا منابع می‌دهد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: هدایت نقدینگی معنی خاصی ندارد و نقدینگی به جایی می‌رود که بازدهی داشته باشد؛ باید جذابیت بازارهای مولد افزایش پیدا کند تا نقدینگی در بازارهای جذاب و در راه سالم سرمایه گذاری شود.

وی با اشاره به برخی مشکلات بازارها و عدم جذابیت برای سرمایه گذاران گفت: در برخی بازارها سرکوب شدن نرخ باعث از دست رفتن جذابیت می‌شود و از سویی دیگر در بخش‌هایی مشکلات کسب و کار، مالیاتی و بیمه‌ای باعث می‌شود جذابیت برزای سرمایه گذاری از بین برود.

رئیس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: همه مسائل را بانک مرکزی نمی‌تواند حل کند و باید این مسئله را پذیرفت که بخش‌های دیگر مسئولیت‌هایی دارند؛ همچنین باید مراقب ترامپ نیز باشیم.

* بانک ها وام ازدواج ۳۰ میلیونی را پرداخت می کنند؟

رئیس کل بانک مرکزی درباره وام ازدواج ۳۰ میلیونی گفت: باید محدودیت منابع بانک ها را هم در نظر بگیریم ولی به هر حال اگر تصویب شود باید قانون را اجرا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *