sad.1

سد‌های تهران ظرفیت خالی دارند

تصویر روز: سد‌های پنجگانه تهران ۲۷۰ تا ۲۸۰ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی برای جمع آوری سیلاب‌های احتمالی دارند

 احمدعلی قربانیان در خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه رهاسازی آب سدهای سامانه غرب تهران از بهمن ماه شروع شده است ، افزود: قبل از بارش های اخیر ۵۰ میلیون متر مکعب برای تغذیه مصنوعی دشت شهریار آب از سدهای سامانه غرب رها سازی شده است.
وی افزود: با توجه به مدیریت مخزنی که در طول سال جاری انجام شد، قبل از سیلاب ها حدود ۳۵۰ تا ۳۶۰ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی مخازن سدها برای مهار سیلاب ها ایجاد شد.
قربانیان گفت: بارش های ۹۰ میلیمتری از ابتدای سال ۹۸ موجب شد ۱۵۰ میلیون متر مکعب روان آب وارد مخازن سدهای ۵ گانه تامین کننده آب شرب تهران شود.
وی افزود: ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب از این آورد رواناب ها که پشت سد ذخیره شده بود برای تغذیه مصنوعی دشت شهریار رهاسازی شد و بقیه در سد ماملو ذخیره شده است.
قربانیان ادامه داد: در سامانه غرب از سد امیرکبیر حدود ۷۰ میلیون متر مکعب آب برای تغذیه مصنوعی دشت شهریار رهاسازی شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران گفت: حدود ۶ رودخانه اصلی تامین آب سدهای ۵ گانه تامین کننده آب شرب تهران را به عهده دارد که هرکدام از این رودخانه ها هم دارای سرشاخه های متعددی است.
قربانیان ادامه داد: ۷۰ درصد تامین آب شرب تهران از سدها ( آب های سطحی) است که در این زمینه مشکل خاصی برای تامین نداریم، اما برداشت بی رویه آب از آب های زیرزمینی در سال های اخیر به گونه ای بوده که بارش های اخیر هنوز آن را جبران نکرده است.
وی گفت: با رعایت بهره برداری از سفره های زیرزمینی به خصوص در بخش کشاورزی تلاش کنیم منابع آبی سفره های زیرزمینی را به تعادل برسانیم.
قربانیان افزود: آثار تخریبی ناشی از سیلاب در پایین دست سدها در استان تهران نداشتیم و اگر خسارت ناشی از سیل مشاهده شده به دلیل نداشتن سد تنظیمی در مسیل ها یا رعایت نکردن حریم و بستر رودخانه ها بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران گفت: از همه مجاوران رودخانه ها و مسیل ها توقع داریم حریم و بستر رودخانه ها را رعایت کنند و از دستگاه های خدمات شهری و روستایی نیز توقع داریم به این حریم تجاوز نکنند.
وی افزود: در استان تهران در حوزه شهرستان شمیرانات آثار تخریبی ناشی از سیل بوجود آمده که بیشتر به خاطر رعایت نکردن حد، حریم و بستر رودخانه ها و ایجاد سازه های تقاطعی و پل هایی که مناسب با دبی سیلاب رودخانه ها نبوده؛ ایجاد شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *