imenabadi

نمایندگان مجلس از عملکرد وزیر اقتصاد راضی نیستند

تصویر روز: فرهاد دژپسند در جلسه دوشنبه مجلس شورای اسلامی حاضر شد و به پرسش های محمدرضا صباغیان و یازده نماینده دیگر درباره‌ی علت اجرا نشدن ماده ۲۹ قانون برنامه ششم در خصوص راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای شاغلان دستگاه‌های ذی‌ربط پاسخ داد.

به گزارش «تابناک»؛ به رغم پاسخ و توضیحات وزیر درباره‌ی ارائه نکردن اطلاعات از سوی برخی دستگاه‌ها برای ثبت در سامانه و با وجود اینکه سؤال در حیطه وظایف این وزارت خانه نبود و اساسا باید رئیس جمهور پاسخگوی این مطلب می‌بود، نماینده سؤال کننده درخواست کرد این سؤال به رأی مجلس گذاشته شود. در نهایت نمایندگان با ۹۳ رأی موافق، ۹۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند. البته سؤال دیگر از وزیر نیز به چنین سرنوشتی دچار شد و با اینکه سؤال دوم نیز در خصوص وظایف وزارت اقتصاد نبود، پاسخ‌های وزیر توجه نمایندگان را جلب نکرد و دژپسند با دو کارت زرد از مجلس خارج شد.

اما نکته این است که چرا نمایندگان با وجود اینکه از ماهیت سؤال‌ها با خبر بودند و آن را خارج از وظایف این وزارت خانه می‌دانستند، به این دو پرسش رأی منفی دادند؟

برخی از نمایندگان بر این باورند، سیستم کند وزارت اقتصاد در پیشبرد اهداف کلان باعث شده است تا تمام کار‌های مربوط به این وزارت خانه روی زمین بماند و نمایندگان به صورت کلی از عملکرد وزارت اقتصاد شاکی باشند. به همین دلیل به وزیر رأی منفی دادند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: واقعیت این است که هیچ اتفاق خاصی در وزارت اقتصاد رخ نداده و شاید سؤالی که از وزیر اقتصاد در مجلس شد، ربطی به وزارت اقتصاد و حوزه وظایف آن‌ها نداشت، ولی نمایندگان به وی کارت زرد دادند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دلیل این اقدام نمایندگان این است که نماینده‌ها از عملکرد وی رضایت ندارند. چون وزیر، پیشتر در مرکز پژوهش‌های دولت بوده، همه بحث‌ها را نظری پیش می‌برد، به همین دلیل، تا کنون هیچ کار عملیاتی در این وزارت خانه رخ نداده است.

وی افزود: یک نفر توضیح دهد تاکنون در سیستم گمرکی، مالیاتی، نظام بانکی چه کاری انجام شده است؟ متأسفانه هیچ کاری در این زمینه انجام نشده است، حال آن که باید سکان هدایت اقتصاد کشور و فرماندهی ستاد جنگ اقتصادی به دست وزارت اقتصاد می‌بود.

جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه یادآور شد: وزیر اقتصاد مصاحبه کرده و اعلام نموده است در سه ماه اول، سه نقدینگی کل کشور ۲۵ درصد افزایش داشته است. این خبر یک فاجعه است. وی به جای اینکه برود و راهکاری برای آن پیدا کند، این خبر بد را هم اعلام می‌کند. حرف من این است که از وزارت اقتصاد نارضایتی زیادی وجود دارد. الان اگر می‌بینید نرخ ارز ثابت است، این به دلیل عملکرد این افراد و هنر وزارت خانه نیست، بلکه شرایط ایجاب کرده که این گونه باشد، اما آقایان موج سواری می‌کنند و مصادره به مطلوب کرده اند.

وی در ادامه افزود: نمایندگان انتظاراتی دارند؛ افزایش درآمد مالیاتی، فرار مالیاتی، تغییر نظام مالیاتی و مواردی از این دست، در چه مرحله‌ای است؛ کالا‌های موجود در گمرک چه سرنوشتی پیدا کرده و بحث مربوط به پنجره گمرکی چه شد؟ این سؤالات را چه کسی باید پاسخ دهد؟!

جعفرزاده در پایان گفت: همه علما می‌گویند بهره بانکی حرام است، اما وزارت اقتصاد هیچ برنامه‌ای برای آن ندارد. هیچ نظارتی هم بر عملکرد بانکی کشور نیست، ادغام بانک‌های نظامی که در بوق و کرنا کردند، متوقف شده است. اشکالات در این وزارت خانه بسیار عمیق است. درست است که پرسش های مجلس مربوط به وزارت اقتصاد نبود، اما دیدید که رأی دادند. اصلاحاتی که در حوزه اقتصادی رخ داده، چه بود؟ این مملکت شانسی اداره می‌شود، نظارت حوزه اقتصادی بسیار ضعیف است و این راهی که ما می‌رویم، سرانجامی نخواهد داشت و هیچ اثری در سیستم نخواهد گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *