بر اساس آمارهای اعلامی، صادرات غیرنفتی کشورمان در ۵ ماه منتهی به مرداد ماه، ۱۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با صادرات ۱۹ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلاری ایران در ۵ ماه نخست سال ۹۷، شاهد کاهش ۹٫۱۴ درصدی در صادرات غیرنفتی خود در سال ۹۸ هستیم.
این کاهش صادرات در حالی بوده که از نظر وزنی، صادرات ایران در این مدت به نسبت مدت مشابه سال گذشته، نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشته است که شاید بتوان آن را به معنای صادرات کالاهای کمارزشتر در سال جاری معنا کرد.
همچنین آمارهای منتشره نشان میدهد، «چین» همچنان بزرگترین شریک بازرگانی کشورمان است و صادرات ما به این کشور در ماههای منتهی به مرداد به رقم ۴ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار رسیده است و این یعنی، ۲۴٫۹۱ درصد کل صادرات ایران به کشور چین انجام شده است.
بعد از چین، عراق بیشترین سهم از صادرات ایران را داشته و با رقم ۳ میلیارد و ۹۰۷ میلیون دلار واردات از ایران توانسته ۲۱٫۹۵ صادرات غیرنفتی ایران را جذب بازارهای خود کند.
علاوه بر این دو کشور، صادرات ایران به ترکیه با رقمی معادل ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار، سهمی ۱۳٫۸۸ درصدی را از کل صادرات کشورمان داشته و پس از آن صادرات یک میلیارد و ۶۶۷ میلیون دلاری به امارات متحده عربی، این کشور را در رده چهارم قرار داده است.
افغانستان نیز در ۵ ماه نخست منتهی به مرداد ماه، ۸۹۸ میلیون دلار کالای ایرانی را وارد کرده و سهم ۵٫۰۴ درصدی را از صادرات ایران در این مدت داشته است.
به گزارش تسنیم، نکته قابل توجه اینجاست که با توجه به اینکه ۵ مقصد عمده صادراتی ایران، بیش از ۷۵ درصد کل صادرات کشورمان را در اختیار خود دارند و سایر کشورهای دنیا حتی کمتر از یک چهارم صادرات کل ایران را جذب خود میکنند و این یعنی تنوع مقاصد صادراتی ایران به شدت محدود است که یک نقطه ضعف جدی برای صادرات ایران محسوب میشود.
دیدگاهتان را بنویسید