تصویر روز: توافقنامه احداث یک پست اسکله “رو رو” و یک پست اسکله چند منظوره، میان دکتر رضا مسرور رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی و دکتر سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در ساختمان شماره دو دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور منعقد شد.
رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این مراسم با بیان اینکه سابقه همکاری سازمان متبوع وی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به سال ۸۸ و ساخت و بهره برداری از موج شکن شرقی مجتمع بندری کاسپین باز می گردد، به تجزیه و تحلیل نقش ساخت اسکله “رو رو” به عنوان یک پروژه ملی در افزایش ظرفیت های ترانزیتی کشور پرداخت و اظهار داشت: به منظور دست یابی به این مهم، اتصال مجتمع بندری کاسپین به خط ریلی قزوین رشت نیز حائز اهمیت می باشد تا کشورمان دارای یک مزیت رقابتی در زمینه ترانزیت کالا از مسیر کریدور نستراک(شمال-جنوب) باشد، مزیتی که ناشی از کاهش هزینه ها و زمان حمل و نقل کالا در این مسیر در مقایسه با مسیر موجود از طریق کانالا سوئز است.
وی با اشاره به اینکه با رایزنی های صورت گرفته با طرف هندی و روسی، اوایل پاییز سالجاری، نخستین محوله ترانزیتی در مسیر کریدور شمال جنوب، حرکت می کند، دومین مزیت ایجاد اسکله “رو رو” و اتصال خط ریل به مجتمع بندری کاسپین را ایفای نقش موثر در ترانزیت کالا در چارچوب کریدور یک کمربند یک جاده، کشور چین در ارتباط با کشورهای اروپایی و آسیای غربی، عنوان کرد و افزود: با عنایت به نیاز کشور به درآمدهای ارزی، باید توجه داشت بهره برداری از ظرفیت های ترانزیتی یکی از بهترین راهکارها در مسیر تحقق این هدف است و در همین راستا سازمان منطقه آزاد انزلی اقدام به انعقاد توافق نامه همکاری با قرارگاه سازندگی خاتم نموده، چراکه براین باوریم که براساس ظرفیت های موجود و سابقه کاری، امکان بهره برداری از این اسکله کمتر از دو سال مندرج در قرار داد و تا یک سال و نیم نیز وجود دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تصریح کرد: همزمانی اتصال مجتمع بندری کاسپین به خط ریلی سراسری با بهره برداری از اسکله رو رو در افزایش ظرفیت های ترانزیتی کشور نقش موثری خواهد داشت.
دکتر سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) نیز در این مرسم با قدردانی از تلاش های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی که تحول بسیار خوبی را در این منطقه ایجاد کرده، قرارگاه را بازوی امین دولت عنوان کرد و به بیان سوابق همکاری قرارگاه با مناطق آزاد پرداخت و افزود: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با داراب بودن بیش از ۲۶۰ پروژه در سراسر کشور، ایران اسلامی را به یک کارگاه بزرگ عمرانی و زیرساختی تبدیل کرده، موضوعی که با کار جهادی در راستای مقابله با شرایط تحریمی علیه مردم و ایجاد رفاه برای مردم عزیزمان در دستور کار قرار گرفته است.
وی در خصوص اهمیت ساخت اسکله رو رو که از سوی مجموعه تحت مدیریت وی در منطقه آزاد انزلی احداث می گردد با تصریح براینکه هر میزان ظرفیت های بندر کاسپین افزایش یابد، ظرفیت های ترانزیتی- تجاری کشور افزوده می شود، اظهار داشت: بعد از سالها غفلت، با همت سازمان منطقه آزاد انزلی، حلقه مفقوده ترانزیتی کشور در حال تکمیل شدن است، به این معنی که ظرفیت ۵ میلیون تن ترانزیت کالا به وجود خواهد آمد و این مهم زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که توجه داشته باشیم که این مسیر ترانزیتی، به عنوان بخشی از کریدور یک جاده یک کمربند چین، عمل می کند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با اعلام آمادگی برای حضور در عملیات ساخت اتصال مجتمع بندری کاسپین به خط ریلی قزوین رشت، قول داد که به لحاظ اجرایی این پروژه در حداقل زمانی ممکن به بهره برداری رسد و اضافه کرد: با توجه به وجود کارخانه کشتی سازی صدرا و امکان ساخت کشتی ها رو رو، ریلی و خودرویی، آمادگی خود را برای ساخت کشتی بیان می کنیم.
براساس توافقنامه مذکور عملیات ساخت اسکله رو رو و پسکرانه مربوطه به آن، در مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی با هزینه نزدیک به ۶۸۰ میلیارد ریال ظرف دو سال ساخته می شود.
اسکله های مزبور به طول حدود ۹۰ متر، با عرض رمپ ۲۶ متر است که دارای ۷.۶ هکتار پسکرانه می باشد که اجرای این پروژه به صورت ترکیبی از شمع، عرشه و دلفین خواهد بود.
گفتنی است کشتی های رو رو برای حمل خودرو و سایر محموله های طراحی شده که روی چرخ قرار دارند استفاده می شوند. کشتی رو رو دارای پل های متحرکی است که امکان ورود و خروج وسایل نقلیه موتوری به داخل کشتی را فراهم می سازد در نتیجه کاهش زمان و هزینه های حمل و نقل بهمراه افزایش ضریب ایمنی ترانزیت کالا از مهمترین ویژه گی های این نوع اسکله های عنوان می شود.
گفتنی است در این نشست اعضای هیأت مدیره و معاونین سازمان منطقه آزاد انزلی و معاونین و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) حضور داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید