تصویر روز: ارزش سبد نفتی اوپک (ORB) در آوریل ۱۶ دلار و ۲۶ سنت معادل ۴۸ درصد کاهش نسبت به ماه پیش از آن داشت و به ۱۷ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید که پایینترین رکورد ماهانه از دسامبر سال ۲۰۰۱ به این طرف بود.
به گزارش ایسنا، ارزش سبد نفتی اوپک (ORB) در آوریل با ۴۸ درصد کاهش ماهانه، برای چهارمین ماه متوالی کاهش پیدا کرد که طولانیترین دوره کاهش ماهانه در پنج سال اخیر است.
ارزش سبد نفتی اوپک (ORB) در آوریل ۱۶ دلار و ۲۶ سنت معادل ۴۸ درصد کاهش نسبت به ماه پیش از آن داشت و به ۱۷ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید که پایینترین رکورد ماهانه از دسامبر سال ۲۰۰۱ به این طرف بود. ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون به ۴۰ دلار و شش سنت در هر بشکه در مقایسه با ۶۴ دلار و ۸۷ سنت در مدت مشابه سال گذشته رسید که ۲۱ دلار و ۸۱ سنت معادل ۳۳.۶ درصد کاهش نشان داد.
قیمت نفت برای تحویل فوری در آوریل با ادامه رشد مازاد عرضه در بازار محموله های تک و انباشته شدن محموله های به فروش نرفته در شرایطی که پالایشگاهها به دلیل افت تقاضا و رشد ذخایر نفت جهانی ناچار شدند فعالیتشان را کاهش دهند، دومین افت شدید ماهانه را ثبت کرد.
بهای معاملات نفت در آوریل تحت تاثیر انقباض شدید اقتصاد جهانی و تقاضا برای نفت تحت تاثیر شیوع پاندمی کووید ۱۹، کاهش شدیدی را تجربه کرد. بهای نفت برنت ICE هفت دلار و ۱۰ سنت معادل ۲۱ درصد کاهش یافت و به ۲۶ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید و بهای قرارداد وست تگزاس اینترمدیت در بازار نایمکس ۱۳ دلار و ۷۵ سنت معادل ۴۵.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۶ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه رسید. میانگین قیمت نفت برنت ICE از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۲۰ دلار و ۹۴ سنت معادل ۳۱.۸ درصد کاهش داشته و به ۴۴ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه بالغ شده است. در حالی که میانگین قیمت وست تگزاس اینترمدیت در بازار نایمکس ۱۸ دلار و ۷۸ سنت معادل ۳۲.۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش داشته و به ۳۸.۴۲ دلار در هر بشکه رسیده است.
قیمت معاملات نفت DME عمان در آوریل بر مبنای ماهانه ۱۰ دلار و ۳۰ سنت معادل ۳۰.۱ درصد کاهش داشت و به ۲۳ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید و از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۲۱ دلار و ۷۸ سنت معادل ۳۳.۲ درصد کاهش داشته و به ۴۳ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه بالغ شده است.
بر اساس گزارش ماهانه اوپک، قیمت نفت در آوریل در بحبوحه ابهامات فراوان پیرامون تقاضای جهانی برای نفت و افزایش ذخایر نفت خام و همچنین تحولات مربوط به عرضه جهانی نفت، پرنوسان ماند. نوسان شدید در شاخص نوسان نفت خام CBOE منعکس شد که در ۲۱ آوریل به رکورد بالای ۳۲۵ واحد رسید.
با این حال در اواخر آوریل تحت تاثیر خوش بینی به آغاز محدودیت عرضه اوپک پلاس از اول ماه مه و انتظارات برای تسریع تلاشهای تولیدکنندگان بزرگ و نشانه های کاهش تولید در کشورهای متعدد نظیر آمریکا و کانادا که روند رشد مازاد عرضه جهانی را آهسته خواهد کرد، بهای معاملات نفت از رکورد پایین بهبود یافتند. بعلاوه تولیدکنندگان آمریکایی در اویل ماه مه کاهش بیشتر تولید را اعلام کردند در حالی که شمار دکلهای حفاری نفت آمریکایی در هفته منتهی به اول ماه مه برای هفتمین هفته متوالی کاهش چشمگیری داشت. همزمان نشانه های بهبود فعالیت اقتصادی در برخی از کشورها مانند چین و اعلام برنامه های رفع محدودیتهای مقابله با بیماری کووید ۱۹ در بخشهایی از اقتصاد کشورهای متعدد و ایالتهای آمریکایی به حمایت از قیمت نفت افزود.
بر مبنای آمار منابع ثانویه، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۳ کشور عضو است، در آوریل به ۳۰.۴۱ میلیون بشکه در روز رسید که ۱.۸۰ میلیون بشکه در روز رشد ماهانه داشت. تولید نفت در عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت افزایش و در آنگولا، نیجریه، ایران و عراق کاهش داشت.
دیدگاهتان را بنویسید