تصویر روز: بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران از اول تا هفتم شهریور در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران گشایش می یابد .
حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران در نشست خبری با بیان اینکه این نمایشگاه بزرگترین مرکز تجمع و رویداد سالانه در حوزه فرش دستباف از نظر کمیت ، کیفیت و تولید فرش دستباف نظیری در دنیا ندارد ، افزود : این نمایشگاه در فضایی نزدیک به ۳۰ هزار مترمربع شامل ۲۰ سالن با مشارکت بیش از ۷۰۰ غرفه از سراسر کشور در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.
وی گفت : نمایشگاه بیست و پنجم علاوه بر تمرکز بر موضوع های تخصصی و صادراتی در حوزه فرش دستباف همچنین فروش داخلی ، برگزاری ششمین جشنواره فرش برتر را با هدف الگوسازی و معرفی دستبافته های با کیفیت به منظور حفظ اصالت ها و حضور در بازارهای صادراتی در دستور کار دارد.
کارگر با بیان اینکه بهترین فرش های عتیقه و معاصر در دوبخش با مشارکت غرفه داران ارائه می شود ، افزود : داوری مقدماتی با حضور داوران ایرانی و کارشناسانی از المان انجام می شود و داوری نهایی و معرفی و تقدیر از برترین ها عصر سومین روز نمایشگاه در سالن شماره یک برگزار خواهد شد.
وی گفت : در این نمایشگاه به دنبال کیفیت و اثربخشی هستیم و لذا با همکاری سفارتخانه ها ، رایزنی های بازرگانی و اتحادیه های بازرگانی ؛ از بازرگانان بزرگ خارجی دعوت شده است و از حدود ۶۵ بازرگان خارجی ثبت نام شده که از خریداران بزرگ فرش دستباف ایرانی هستند حضور نزدیک به ۵۰ بازرگان قطعی شده است.
کارگر افزود : عمده بازرگانان از اروپا هستند و علاوه بر ۵ بازرگان امریکایی شاهد حضور بازرگانانی از افریقای جنوبی ، امریکای لاتین و شرق اسیا در این نمایشگاه خواهیم بود.
وی با تاکید بر حمایت از فارغ التحصیلان کارافرین حوزه فرش دستباف گفت : در سالن ۲۷ نمایشگاه غرفه ای برای اشنایی کودکان و نوجوانان با فرش دستباف ایرانی برپا می شود که علاوه بر ایستگاه نقاشی ویژه کودکان ، بازدیدکنندگان با فرایند تولید فرش دستباف ، نمایش چیدمان فرش ایرانی و برگزاری کارگاههای اموزشی در این زمینه ، اشنایی با روش های انتخاب ، خرید و نگهداری فرش دستباف ایرانی برگزار می شود.
کارگر افزود : همچنین مراسم رونمایی از نسخه انگلیسی ویکی فرش ، رونمایی از دانشنامه جامع ۴جلدی مکتوب در حوزه فرش دستباف و نیز رونمایی از گواهی های ثبت ۱۴ منطقه تولیدکننده فرش دستباف شامل ایلام ، سنقر و کلیایی ، کردی خراسان شمالی ، لرستان ، تابلوفرش سردورود ، ترکمن سرگلان ، سیستان و بلوچستان ، ورامین ، چهارمحال و بختیاری ، قشقایی و گبه ، فارس ، قهستان و بیرجند را برگزار می کنیم.
وی به تثبیت تعرفه غرفه ها نسبت به سال گذشته و به صادرات فرش اشاره کرد و گفت : با اجرای برجام از دی سال گذشته ، ممنوعیت ورود فرش دستباف ایرانی به امریکا لغو شد و نشریه تخصصی فرش دستباف “هالی” انگلستان در شماره ۱۸۸ خود برای نخستین بار ویژه نامه ای را به موضوع فرش دستباف ایران اختصاص داد.
*صادرات حدود ۸۳ میلیون دلار فرش دستباف در چهارماهه امسال
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : در چهارماهه امسال ، براساس اعلام رسمی گمرک ۸۲٫۹ میلیون دلار فرش دستباف صادر شده است .
حمید کارگر افزود : در این مدت یکهزار و ۴۲۸ تن فرش دستباف صادر شد که از نظر ارزشی ۳۹٫۵ درصد و از نظر وزنی ۳۸٫۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نشان می دهد.
وی گفت : باتوجه به صفر بودن صادرات فرش دستباف ایران به امریکا از سال ۲۰۱۰ میلادی به اینطرف ، بخش زیادی از رشد صادرات این کالا متاثر از لغو صادرات فرش دستباف ایران به امریکا بوده است.
کارگر افزود : تا قبل از سال ۲۰۱۰ میلادی متوسط صادرات سالانه فرش دستباف ما به امریکا ۸۰ میلیون دلار بود که از اواخر دیماه ۹۴ با اجرایی شدن برجام نخستین محموله از مبداء المان و از بهمن ماه صادرات مستقیم فرش دستباف ایرانی به امریکا شروع شد ، در بهمن سال گذشته ۲٫۷ و اسفندماه ۹ میلیون دلار و در چهارماه امسال ۲۷٫۶ میلیون دلار فرش دستباف به امریکا صادر شده است.
وی از امریکا به عنوان بزرگترین و مهم ترین بازار فرش دستباف دنیا و ایران یاد کرد و با بیان اینکه امریکایی ها با برند پرشین کارپت ( فرش ایرانی ) اشنا هستند ، گفت : باتوجه به وقفه ۵ ساله ما در بازار امریکا رقبای ما بخشی از بازار را در اختیار گرفتند و لذا برای کسب جایگاه از دست رفته و اشنایی نسل جدید این کشور با فرش ایرانی نیازمند تبلیغات و شناخت ذائقه و سلیقه مشتریان هستیم.
کارگر افزود : برای رونق بازار فرش در داخل کشور هم تفاهمنامه ای با صندوق کارافرینی امید با هدف ارائه تسهیلات ارزان قیمت به فرشبافان منعقد شده است که امیدواریم با اغاز نمایشگاه بیست و پنجم فرش دستباف در نمایشگاه بین المللی تهران اجرایی شود.
وی گفت : براساس این تفاهمنامه همچنین خریداران فرش دستباف می توانند تا ۱۰ میلیون تومان از غرفه های نمایشگاه و فروشگاههایی که عضو صندوق هستند به صورت اقساط ۳۶ ماهه و با نرخ سود ۴ درصد خرید کنند.
کارگر با بیان اینکه صادرات ۴۰۰ میلیون دلار فرش دستباف را برای سال ۹۵ هدف قرار داده ایم ، افزود : متوسط صادرات ما در دهه های اخیر ۵۰۰ میلیون دلار بود و با اعمال تحریم ها و برخی مسائل داخلی این میزان در سالهای ۸۹ تا ۹۳ به حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار کاهش یافت ، با ممنوعیت صادرات به امریکا بازار چین جایگزین شد و در سالهای اخیر صادراتی خوبی به این کشور داشتیم و سال گذشته حدود ۴ میلیون دلار فرش دستباف به چین صادر شد.
وی گفت : در حال حاضر یک سوم صادرات رسمی فرش همراه مسافر انجام می شود.
*با یک هزار میلیارد تومان همه قالیبافان بیمه می شوند
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : برای قرار گرفتن قالیبافان زیر چتر بیمه تامین اجتماعی به یک هزار و ۷۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است .
حمید کارگر افزود : این مبلغ برای پوشش بیمه تامین اجتماعی ۵۰۰ هزار قالیباف نیاز است که مجلس شورای اسلامی فقط ۴۴۴ میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز را در قالب بودجه سال ۹۵ تصویب کرد .
وی گفت : بیمه قالیبافان از خواسته های به حق فعالان این هنر صنعت است که با کمک و حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی از سال ۸۵ اجرایی شد و دولت قبول کرد که ۲۰ درصد سهم کارفرما را بپردازد .
کارگر ، مشکل اجرای قانون بیمه قالیبافان را تصویب سالانه اعتبارات مورد نیاز می داند و می افزاید : اعتبارات مصوب سال گذشته در مجلس شورای اسلامی پاسخگوی نیاز جمعیت قالیبافان نبود و براین اساس بخشی از قالیبافان از بیمه تامین اجتماعی محروم ماندند .
وی گفت : امیدواریم با گشایش اقتصادی و توجه نمایندگان در سال ۹۶ اعتبارات مورد نیاز برای بهره مندی جامعه قالیبافان از خدمات بیمه تامین اجتماعی تصویب شود .
دیدگاهتان را بنویسید