mihan

پشت پرده‌ زیان انباشته ۱۰۰ میلیاردی بیمه میهن + اسناد

تصویر روز: بیمه میهن پس از تغییر و تحولات مدیریتی اخیر، در مجمع سالانه خود از زیان انباشته ۱۰۰ میلیارد تومانی پرده برداری کرد که زیان انباشته مذکور به حساب مدیرعامل سابق این شرکت نوشته شده، اما بررسی سوابق صورتهای مالی منتشره در سامانه کدال واقعیت ها را به گونه دیگری روایت کرده و پشت پرده احتمالی ماجرا را نشان می‌دهد.

به گزارش دنیای بانک، بر اساس صورت‌های مالی مندرج در سامانه کدال، دلیل اصلی زیان انباشته بیمه میهن از جهاتی قابل تامل است. از جمله اینکه طبق صورتهای مالی حسابرسی شده زیان انباشته شرکت در ۹۷/۶/۳۱ حدود ۷۰ میلیارد و سرمایه شرکت ۸۰ میلیارد تومان بوده است و  پس از تغییرات مدیریتی آذرماه ۹۷، افزایش سرمایه شرکت ثبت و به ۱۵۰ میلیارد افزایش یافت به نحوی که صورتهای مالی حسابرسی شده منتهی به ۹۷/۱۲/۲۹ و ۹۸/۶/۳۱ زیان انباشته شرکت را به ترتیب ۷۲/۲ و  ۷۰/۷ میلیارد تومان نشان می‌دهد.
افزون بر اینکه در دوره مدیریتی مدیرعامل سابق بیمه میهن، صرفا در رشته ثالث بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان خسارت ثالث پرداخت شده که بیش از ۸۵ میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به “خسارتهای معوق” پرداخت نشده قبل از سال ۹۷ است که هیچ ارتباطی با عملکرد مدیرعامل و هیات مدیره وقت نداشته است.
این گزارش می‌افزاید: با احتساب دوره هشت ماهه ۹۷ قبل از استقرار مدیریت سابق، “خسارت معوق پرداختی” در دوره مدیر عاملی داریوش محمدی بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان خواهد بود، در حالی که در صورت‌های مالی ۱۳۹۶ ذخایر خسارت معوق ثالث اعلام شده بسیار کمتر از این مبلغ است. نتیجه اینکه  در پایان سال ۹۸ علی رغم عملکرد بسیار روشن بیمه میهن در تسویه خسارات معوق و مدیریت ریسک های جدید به ویژه در رشته ثالث، بیمه مرکزی ۲۶ میلیارد تومان کسری ذخایر معوق را به بیمه میهن اعلام کرده که با اضافه کردن  این مبلغ به زیان انباشته قبل از تغییر هیات مدیره و تیم مدیریتی جدید، زیان انباشته شرکت به حدود یکصد میلیارد خواهد رسید.
از این رو به نظر می رسد عملکرد قابل قبول شرکت بیمه میهن در رشد فروش و افزایش نقدینگی به گونه‌ای بوده است که بدون استفاده از منابع شرکت، دهها میلیارد تومان خسارات معوق این شرکت تسویه شده است.
حالا این سوال مطرح می‌شود که اگر هیات مدیره و مدیریت وقت بیمه میهن در سالهای ۹۷ و ۹۸ ، همانند سالهای پیش اقدامی برای شفاف‌سازی و تسویه میلیاردها تومان خسارات معوق ثالث که ارتباطی با عملکرد آنها نداشت، نمی‌کرد و به جای آن زیان انباشته را تقلیل و اقدام به سودسازی صوری می‌کرد، آیا این چنین مورد هجمه و تخریب قرار می گرفت؟
ضرورت دارد به این مهم توجه شود که علاوه بر تسویه میلیاردها تومان خسارت سالهای پیشین، رشد فروش بیش از ۶۰ درصدی، کسب توانگری مالی یک پس از چهار سال و تثبیت آن برای ۲ سال متوالی قابل تقدیر وحتی قابل نقد است؛ لیکن بنظر می‌رسد کتمان حقایق مربوط به عملکرد هیات مدیره و مدیریت سابق شرکت بیمه میهن و تصویر سازی دیگرگونه از عملکرد این شرکت و ثبت تمامی زیان انباشته به نام مدیر عامل سابق  دلایل دیگری داشته باشد که حتما نهاد ناظر بر آن آگاهی دارد و از نگاه نخبگان و کارشناسان دور نخواهد ماند.
slid2020112202212138
slid2020112202325195
slid2020112202430378

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *