تصویر روز: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت:به منظور جلوگیری از واردات گسترده ماهی تیلاپیا به کشور، ۱۰ مزرعه بزرگ پرورش این نوع ماهی را در استان یزد ایجاد کردیم.
به گزارش تصویر روز حسن صالحی در گفتگو با خبرنگار تجارت نیوز با بیان اینکه یکی از برنامه های سازمان شیلات برای افزایش تولید انواع آبزی در کشور،بالابردن میزان مصرف سرانه ماهی است،گفت:سال گذشته مصرف سرانه ماهی برای هر ایرانی به بیش از ۱۰ کیلو رسید که البته به اندازه نصف رقم استاندارد مصرف جهانی هم نیست.
وی افزود:به منظور افزایش سهم آبزیان در سبد مصرفی خانوار ایرانی،سازمان شیلات اقدام به توسعه صید فراساحلی،آبزی پروری چه ماهیان گرمابی و چه سرمابی کرده است .
رئیس سازمان شیلات کشور با اشاره به اهتمام این سازمان به توسعه پرورش ماهی در قفس ،اظهار داشت:بر این اساس تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس برای سال آخر برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده که نسبت به تحقق آن تمهیدات لازم اندیشیده و بکار گرفته شده است.
وی افزود:تنوع فرآورده های آبزی،توجه به زنجیره برداشت از تولید تا سفره های مردم و نیز ارائه محصولات آماده به مصرف از جمله راهکارهای افزایش سرانه مصرف ماهی در ایران است .
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی برای افزایش سرانه مصرف ماهی در ایران،این سازمان در مذاکرات و تفاهم نامه هایی که با معاونت عمرانی وزارت کشور ،امور شوراها و شهرداریها داشته،اقدام به توسعه مراکز عرضه آبزیان در مسیرهای حرکتی مختلف گردشگران داخلی و خارجی کرده است که به طور نمونه می توان به عرضه ۴۰۰ نوع غذا که با ماهی طبخ شده بود را در ۳۰ کیلومتری شهر اراک اشاره کرد.
صالحی در پاسخ به این پرسش که آیا در بخش واردات آبزیان به کشور مدیریت و کنترلی وجود دارد نیز گفت:شیلات یک بخش از کشاورزی در کشور است که در بخش واردات از تراز تجاری مثبت بروردار است.وی ادامه داد:سال گذشته میزان صادرات انواع آبزی از کشور ۳۵۰ میلیون دلار و واردات آن ۱۸۰ میلیون دلار بود.
رئیس سازمان شیلات با تاکید بر اینکه واردات انواع ماهی به ایران کاملا تحت کنترل و مدیریت است،اظهار داشت:امسال به منظور حمایت از تولید داخلی تعرفه واردات انواع آبزی چه ماهیان منجمد و چه ماهیان صنعتی(مورد مصرف کارخانه های کنسرو ماهی)را افزایش دادیم و حتی در بعضی گونه ها تعرفه را تا ۱۰۰ درصد بالابردیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان تقاضا برای مصرف ماهی تیلاپیا در کشور بالاست،در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه سلامت ماهی یاد شده مورد تایید نیست،اظهار داشت:با جرات می گویم که مصرف ماهی تیلاپیا هیچ مشکلی برای بدن انسان ندارد و واردات آن نیز به کشور کاملا تحت مدیریت است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ماهی تلاپیا در بیش از ۱۴۰ کشور جهان پرورش داده می شود و بزرگترین واردکنندگان و مصرف کنندگان آن نیز اروپا و امریکا می باشد.
صالحی با اعلام اینکه اگر ایران اقدام به پرورش و توسعه تولید ماهی تیلاپیا در کوتاه مدت و میان مدت نکند،در آینده بسیار نزدیک واردات آن به کشور افزایش می یابد،گفت: به منظور جلوگیری از واردات بیشتر با سازمان حفاظت محیط زیست در اخذ مجوز ۱۰ مزرعه و مرکز پرورش این ماهی توافق کردیم و در این راستا با اعتبار بخش خصوصی به راه اندازی این مراکز در استان یزد اقدام کردیم.
به گفته این مقام مسئول ،براساس آمار رسمی سازمان خواربار ملل متحد(فائو)ماهی تیلاپیا در یک دهه آینده بیش ترین میزان تولید را در بین آبزیان دیگر به خود اختصاص خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید