lg z9 88 inch 8k hdr oled t

ال‌جی در فراسوی محدودیت‌های تلویزیون OLED

تصویر روز: یکی از مزایای CES این است که با شرکت‌های پشت محصولات مصرفی روزانه‌مان بیشتر آشنا می‌شویم. در این مورد خاص قرار است به ال‌جی بپردازیم. به شکل فنی، حتی وقتی یک تلویزیون OLED ال‌جی را از LG Electronics می‌خریم، پنل OLED داخلی آن توسط LG Display طراحی و تولیدشده که یک واحد نزدیک، اما کاملاً مجزا زیر چتر مادرانه و گسترده ال‌جی است.

به گزارش تصویر  روز LG Display در نمایشگاه CES 2021 مجموعه سرگیجه‌آوری از ابداعات و نوآوری‌های OLED را معرفی نمود که از تلویزیون‌های کوچک ۲۰ اینجی تا پنل‌های شفافی که پایین تختخواب جای می‌گیرند و نمایشگرهای گیمینگ فوق‌العاده سریع را در برمی‌گیرد.

از کوچک تا غول‌آسا
اگر سری به فروشگاه‌های تلویزیون یا سایتهای فروش تلویزیون بزنید در نگاه اول تلویزیون‌های OLED سونی، ال‌جی و ویزو با اندازه‌های ۵۵ و ۶۵ اینچ به چشم می‌خورند؛ اما باکمی جستجو می‌توانید مدل‌های ۷۷ و ۸۸ و ۴۸ اینچی را هم پیدا کنید. در حال حاضر این‌ها بخش‌های اصلی و مهم دنیای تلویزیون‌های OLED هستند؛ اما این اندازه‌ها تنها نوک کوه یخ تلویزیون‌ OLED هستند.

LG Display قصد دارد پنل‌های خود را در ابعاد بسیار متنوع‌تری روانه بازار کند. تنوع اندازه فعلی این پنل‌ها از ۸۳ اینچ تا ۴۳ اینچ است؛ اما طبق اعلام کنفرانس خبری ال‌جی در CES 2021، قرار است اندازه‌های بسیار کوچک‌تری همچون ۲۰ تا ۳۰ اینچ هم وارد بازی شوند. این اندازه‌های کوچک‌تر بازار کاربردهای گیمینگ، نمایشگرهای شخصی و قابل‌حمل را هدف گرفته‌اند.

ابعاد گوناگون پنل‌های OLED در توسعه تلویزیون‌های جدید بسیار کاربردی خواهند بود؛ اما شاید دلیل اصلی ارائه ابعاد جدید تلویزیون، در اندازه پنل‌های اصلی OLED نهفته باشد. نمایشگرهای OLED در اندازه‌های مختلف به‌صورت مجزا تولید نمی‌شوند، بلکه با برش ورقه شیشه OLED اصلی در اندازه‌های دلخواه خلق می‌گردند. این ورقه‌های OLED در اندازه‌ای تولید می‌شوند که هر یک برای تولید دو تلویزیون ۷۷ اینچی کافی هستند. البته باقی‌مانده یک ورق مادر بعد از جداسازی دو پنل ۷۷ اینچی، هنوز به‌اندازه‌ای است که دو پنل ۴۸ اینچی هم از آن درمی‌آید؛ و به همین ترتیب از باقی‌مانده پنل‌های مادر در ابعاد گوناگون می‌توان دامنه وسیعی از اندازه‌های گوناگون را جدا نمود و تلویزیون‌هایی در ابعاد مختلف تولید کرد؛ و البته در کنار آن با کاهش میزان دورریز این محصول صنعتی کمک فراوانی به محیط زیست نمود.

خمیدگی گیمرها!
تلویزیون‌های OLED که می‌خریم معمولاً جعبه‌هایی بزرگ و سخت هستند، اما تکنولوژی OLED همیشه این قابلیت را دارد که فرم‌های منعطفی به خود بگیرد. ال‌جی این قابلیت را در CES سال گذشته با تلویزیون‌های رول شونده در جهت بالا و پایین، به نمایش گذارد؛ اما شاید به‌جای اینکه از قابلیت انعطاف برای مخفی کردن تلویزیون هنگام عدم استفاده بهره ببریم، بهتر بود از این امکان برای مسطح و منحنی کردن صفحه‌نمایش با فشردن یک دکمه استفاده کنیم.

این همان ایده اصلی است که در تلویزیون‌های ۴۸ اینچی مجهز به تکنولوژی Bendable Cinematic Sound OLED ال‌جی خواهیم دید که اولین نمونه در نوع خود هستند و این شرکت در CES امسال به نمایش گذارد. نمونه اولیه‌ از یک تلویزیون ویژه گیمینگ که پایه آن قابلیت شارژ بیسیم Qi را هم دارد و دکمه کوچکی روی پایه تعبیه‌شده که وظیفه تغییر شکل تلویزیون بین صفحه تخت و منحنی را بر عهده دارد.

ایده تلویزیون‌های منحنی OLED چیز جدیدی نیست و از زمان ابداع این نمایشگرها مطرح بوده و اجرا هم شده است؛ اما اینکه بتوانید هنگام بازی نمایشگر را خم‌کنید و هنگامی‌که سراغ برنامه‌های تلویزیونی یا تماشای فیلم می‌روی، دوباره آن را به حالت مسطح برگردانید، یک ابتکار و نوآوری فوق‌العاده است.

نوآوری بعدی ال‌جی تکنولوژی Cinematic Sound OLED است که تمامی مساحت نمایشگر OLED را به اسپیکر تبدیل می‌کند. ال‌جی اولین شرکتی نیست که از چنین تکنولوژی استفاده می‌کند و سونی پیشتر چنین فناوری را در برخی تلویزیون‌های OLED سال ۲۰۱۹ خود به کار گرفته بود؛ اما این اولین باری است که چنین تکنولوژی را در اندازه کوچک و کاربردی ۴۸ اینچ مشاهده می‌کنیم.

تماشای ورای تلویزیون
ال‌جی همچنین در CES 2021 نشان داد که قابلیت ذاتی شفاف بودن پنل‌های OLED چه کاربردی می‌تواند در زندگی روزمره داشته باشد. برای نمایش این قابلیت ال‌جی تلویزیون شفاف OLED را به نمایش گذارد که در پایین تخت خواب قرار می‌گیرد و با جای‌گیری درون یک فریم موتور‌دار، می‌توان آن را کاملاً باز کرد یا به‌طور کامل درون پایه خود جمع نمود؛ و البته در هر ارتفاع دلخواهی مابین این دو را هم امکان استفاده از آن را خواهید داشت. هر ارتفاع انتخابی روی این تلویزیون می‌تواند کاربرد ویژه خودش را داشته باشد و از یک ساعت یک‌خطی ساده تا یک گزارش کامل هواشناسی را به نمایش بگذارد.

یک استفاده دیگر این نمایشگرهای شفاف می‌تواند در رستوران‌ها باشد که هم‌زمان با رفع نیاز صفحه اطلاع‌رسانی همه‌کاره، باعث سنگینی فضا و انسداد مسیر در محیط نشود.

یک استفاده دیگر آن می‌تواند نصب روی پنجره‌های واگن مترو باشد که بدون حذف دید فضای بیرونی واگن، اطلاعات لازم همچون نقشه خطوط، آب‌وهوا، اخبار و تبلیغات را به نمایش بگذارد.

تلویزیون‌های OLED ال‌جی شفافیت ۴۰ درصدی دارند و از همان سیستم صوتی سراسری CSO مورداستفاده در مانیتورهای خم شونده گیمینگ بهره می‌برند، لذا برای استفاده از آن‌ها به هیچ بخش صوتی جداگانه‌ای نیاز ندارید.

نمایشگری سالم‌تر
ال‌جی طی سال‌های گذشته درباره فواید فراوان نمایشگرهای OLED تبلیغ نموده است؛ اما CES 2021 را زمان مناسبی یافته تا به ما یادآوری کند که حوزه بهداشت و سلامت فردی را هم می‌توان به این منافع افزود. محصولات OLED ال‌جی توانسته‌اند گواهی انتشار نور آبی کم و وضعیت بدون سوسوزدن را از شرکت آلمانی TUV Rheinland و آژانس سلامتی آمریکایی UL دریافت کنند. ال‌جی همچنین توانسته با کاهش میزان تشعشع نور آبی به کمترین میزان، گواهینامه Eye-safe TV را هم از مجموعه آمریکایی تأییدیه سلامت چشم Eyesafe دریافت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *