تصویرر روز: در میان نگرانی های فزاینده از وضعیت اقتصادی چین گزارش های رسیده از این کشور حاکی از کاهش ناگهانی صادرات و واردات آن است.
به گزارش پایگاه خبری تصویر روز به نقل از شبکه خبر، آمار رسمی چین نشان می دهد که صادرات در ماه ژوئن نسبت به همین ماه در سال گذشته ۳.۱ درصد کاهش داشته که نشان دهنده کاهش تقاضا برای محصولات چینی است.
این در حالی است که واردات چین نیز ۷ دهم درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و این به نوبه خود نشان دهنده کاهش مصرف داخلی است.چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، برای حل این مشکلات مایل به ایجاد توازن در محورهای اقتصادی است.
نرخ رشد اقتصادی چین در سه ماهه اول سال میلادی (جنوری تا مارچ) ۷.۷ درصد بوده است.این میزان در مقایسه با میزان سه ماهه پیش از آن که ۷.۹ درصد بود، نرخ رشد کمتری است.
کاهش تقاضا برای کالاهای چینی از سوی بازارهای مهمی چون اروپا و امریکا دلیل اصلی تازه ترین دور کاهش سرعت رشد اقتصادی چین به شمار می رود.از این رو نگرانی هایی مبنی بر اینکه نرخ رشد اقتصادی چین ممکن است از این هم کمتر شود، وجود دارد .در عین حال مقامات چین امیدوارند با تقویت مصرف داخلی به جای تقاضای خارجی بتوانند چرخه اقتصای کشور را دوباره به راه اندازند.
تحلیلگران اقتصادی می گویند: کاهش ناگهانی واردات و صادرات در ماه ژوئن نشان دهنده افزایش فشارهای فزاینده بر اقتصاد کشور در ماه های آتی است.
وانگ جین، یکی از تحلیلگران شرکت سهامداری ‘گوتای ژونان’ در شانگهای گفت: “بررسی های آماری ما نشان می دهد که کاهش تقاضای داخلی و خارجی در نیمه دوم سال نیز باعث کاهش واردات و صادرات خواهد شد.”
بسیاری از نهادهای مالی از جمله بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نیز اخیرا در گزارش های خود بر کاهش رشد اقتصادی چین تاکید کردهاند.
شرکت های تجاری در چین با رکود کسب و کار و کاهش صادرات روبرو هستند. دولت چین قصد دارد در نشست آتی گروه بیست راهکارهای حل این مشکل را بررسی کند.
دیدگاهتان را بنویسید