berenj

سرانه مصرف برنج در کشور کاهش یافت

تصویر روز: رئیس انجمن برنج با اشاره به روند کاهشی مصرف سرانه برنج در کشور گفت: میانگین مصرف سرانه برنج در ایران سالانه ۳۶ تا ۳۶.۵ کیلوگرم است.

به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «جمیل علیزاده شایق» در نشست کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران با موضوع بررسی مسائل و مشکلات حوزه برنج کشور، با با بیان اینکه بحث میزان مصرف سرانه از سال‌ها پیش طرح شده است، افزود: اعداد ۳۶ تا ۳۶.۵ کیلوگرم تعیین شده برای مصرف سرانه برنج در ایران با توجه به تغییر الگوی تغذیه افراد و رغبت کمتر جوانان به برنج و کاهش قدرت خرید این ارقام کاهشی شده و به اعداد فعلی رسیده است.

رئیس انجمن برنج با ابراز مخالفت نسبت به واگذاری مسوولیت تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی، گفت: این وزارتخانه اگر هم مسوول تولید و واردات باشد، نمی‌تواند کاری انجام دهد چراکه در تنظیم بازار، تصمیم‌گیری در خصوص اینکه چه کسی کار را انجام دهد، چندان مهم نیست بلکه مهم اجماع روی نحوه انجام آن است.

وی با تأکید بر بحث تعرفه گمرکی واردات برنج و تخصیص آن به هزینه‌های زیربنایی حوزه برنج گفت: اگر از سال ۶۲ که ما این پیشنهاد را ارائه دادیم، به آن عمل می‌کردند، سال‌ها پیش همه اراضی شمال تجهیز و یکپارچه‌سازی می‌شد و بهره‌وری و میزان تولید محصول برنج در کشور افزایش می‌یافت.

علیزاده شایق، تمرکز بر آبخوان‌داری در مناطق شمالی کشور و حفظ آب، نظارت بر کیفیت برنج توزیع شده در داخل و حفظ اصالت برنج داخلی و بیدار شدن سیستم نظارتی را ازجمله نیازهای حوزه برنج کشور عنوان کرد که باید پیگیری شود.

به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی چندی پیش درباره سطح زیرکشت برنج در استان‌های مختلف کشور گفت: گیلان با ۲۲۰ هزار هکتار اراضی، مازندران با ۲۱۴ هزار هکتار، گلستان با ۱۰۰ هزار هکتار و خوزستان با ۱۸۰ هزار هکتار عمده‌ترین تولیدکنندگان برنج کشور هستند که البته در ۱۵ استان دیگر در مجموع ۹۰ هزار هکتار کشت برنج داریم.

«فرامک عزیزکریمی» ادامه‌داد: از مجموع برنج تولیدی کشور در سال جاری ۳۲ درصد مربوط به استان مازندران، ۲۶ درصد گیلان، ۱۸ درصد خوزستان، ۱۵ درصد گلستان و هشت درصد مربوط به سایر استان‌های کشور بوده است.

عزیزکریمی افزود: از این میزان تولید حدود ۷۷ درصد مربوط به استان‌های شمالی (گیلان، مازندران و گلستان) است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *