ccleaner1

نرم افزارهای رایگان و بدرد بخور برای کامپیوتر

تصویر روز: کامپیوتر جدید شما برای آن که درست کار کند به چندین و چند نرم افزار نیاز دارد با چند نمونه رایگان از این نرم افزارها آشنا شوید.

یکی از اولین کارهایی که بعد از خرید کامپیوتر باید صورت بگیرد، ریختن برنامه های جورواجور روی آن است که بعضی از آن ها قیمت های بالایی دارند و اگر قرار باشد برای همه هزینه کنید جیبتان کاملا خالی خواهدشد. به گزارش هفته نامه همشهری جوان ، تازه در کشور ما هنوز کپی رایت وجود ندارد و می شود خیلی از برنامه ها را به صورت قفل شکسته و… تهیه کرد اما مواردی مثل آنتی ویروس ها از این قاعده مستثنا هستند و باید برای خریدشان پول پرداخت کرد.

غیر از این برنامه های پولی اما چندین و چند نرم افزار معتبر در دنیا وجود دارند که رایگان هستند و می شود در عرض چند دقیقه دانلودشان کرد وروی کامپیوتر نصب کرد؛ برنامه هایی که دستکمی از نمونه های پولی شان ندارند و این جا با بعضی از بهترین هایشان آشنا می شویم.

Ninite

 مفت باشه، خوب باشه
این برنامه یک جورهایی منبع همه برنامه های رایگان است و اگر آن را روی دستگاهتان نصب کنید و به اینترنت وصل شوید، لیستی از برنامه های رایگان و به دردبخور را به شما پیشنهاد می دهد که کافی است رویشان کلیک کنید و از طریق لینکی که باز می شود، نرم افزار مربوط را دانلود کنید. ویژگی مهمی که Ninite دارد آن است که برنامه های مشکل دار و ویروس ها و بدافزارها را به طور خودکار از لیست حذف می کند و  کاربر می تواند با اطمینان کامل پیشنهادهایش را قبول کند.

Malwarebytes Anti-Malware Free

 مفت باشه، خوب باشه
غیر از آنتی ویروس ها که به مقابله با ویروس ها می پردازند، هر سیستمی به یک ضدبدافزار هم نیازدارد که چیزی مثل AVG برای آن طراحی نشده و باید دنبال یک برنامه دیگر باشد. Malwarebytes Anti-Malware Free برنامه ای است که اصولا برای مقابله با بدافزارها طراحی شده و کارش جست و جوی آن ها و نابودکردنشان است، البته آن برنامه قابلیت برنامه ریزی و اسکن های دوره ای ندارد اما منعفت وجودش از نبودش بیشتر است و قطعا به کارتان خواهدآمد.
نکته مهم آن که وقتی خواستید برنامه را دانلود کنید، حواستان باشد که نسخه Anti- Exploit را نصب کنید که لایه های حفاظتی بیشتر دارد و می تواند در برابر تهدیدات جدی تر هم ایستادگی کند.

PC Decrapifier

 مفت باشه، خوب باشه
حالا که خیالتان از ویروس و بدافزار و تهدیدات این مدلی راحت شد، وقت آن است که برنامه ای را روی دستگاهتان نصب کنید تا بتواند فایل های بیخود را شناسایی کند و آن ها را از بین ببرد تا سیستم تان بتواند با سرعت بیشتری کار کند. این همان جایی است که PC Decrapifier وارد می شود و از لحظه نصب شدن شروع می کند به اسکن PC و تهیه چک لیستی از Blotwareها که خودشان را در جای جای هارد شما پنهان کرده اند و برای خودشان زندگی می کنند.
مواد دیگری که برنامه آن ها را پیدا می کند، نرم افزارهایی هستند که سال تا سال استفاده نمی شوند و یک گوشه خاک می خورند و فقط جا گرفته اند. پس از این مرحله که شناسایی است، مرحله پاکسازی شروع می شود که البته اولش از شما اجازه می گیرد و بعد دست به کار می شود و سرعت کار دستگاه را بالاتر می برد، البته ویندزو ۱۰ هم برای خودش یک ابزار با نام bloatware 10 blow away Windows دارد که در نسخه های کامل حضور دارد و به کار ما نمی آید!

Benchmarking and stress- testing software

بعضی ها هستند که خودشان سیستم شان را جمع کرده اند و این طوری امیدوارند کارکردش نسبت به بقیه سیستم ها بهتر باشد اما سوالی که این جا پیش می آید این است که این قطعات با هم و در کنار هم بهترین عملکردشان را دارند یا نه؛ مثلا آیا کارت گرافیک تازه تان عملکرد ثابتی دارد یا نه. نرم افزاری که می تواند شما را از این نگرانی خلاص کند Benchmarking and stress- testing software است، برنامه ای که بازده همه قطعات را به بالاترین حد خود می رساند.

CCleaner

 مفت باشه، خوب باشه
کوکی های ناخواسته «هیستوری» جست و جوهای اینترنتی، فایل های غیرضروری و خیلی موارد دیگر جزء چیزهایی هستند که باید از روی سیستم پاک شوند. برنامه های بسیاری برای این کار وجود دارند اما نسخه رایگان CCleaner یکی از پیشنهادهای به دردبخور و قدرتمند برای آن است. البته نسخه پولی این برنامه با قیمت ۲۵ دلار هم وجود دارد که خب ویژگی های خودش را دارد.

Secunia PSI

 مفت باشه، خوب باشه
برنامه هایی که به روز نیستند، معمولا حفره های امنیتی و باگ های بسیاری پیدا می کنند. Secunia PSI نرم افزاری است که به طور خودکار میان برنامه ها می گردد و آن ها را به روزرسانی می کند. اگر این امکان وجود نداشته باشد هم وقتی نسخه آپدیتی پیدا کند به شما خبر می دهد.

Paint.net

 مفت باشه، خوب باشه
غیر از برنامه های اساسی و پایه ای که برای شروع به کار سیستم ها نیاز است، برنامه هایی هم وجود دارند که جنبی به حساب می آیند مثل paint. نسخه ویندوز اما آن کیفیت لازم و قابلیت هایی را که به درد حرفه ای ها بخورد، ندارد و کسانی که می خواهند نقاشی های حرفه ای تر با افکت های بهتر را تجربه کنند، می توانند paint.net را روی دستگاهشان نصب کنند. این برنامه توانایی ادیت هایی نزدیک به فتوشاپ را هم دارد و اگر نمی توانید فتوشاپ روی دستگاهتان نصب کنید، بهترین گزینه به حساب می آید.

 Sumatra PDF
 مفت باشه، خوب باشه
Adobe Reader با وجود قابلیت های بسیار اما مشکلاتی هم دارد مثل این که دائم به روز شود و البته همیشه مورد حمله ویروس ها قرار می گیرد. Sumatra PDF اما برنامه ای است که علاوه بر داشتن ویژگی های Adobe Reader مشکلات آن را هم ندارد و می تواند کارتان را راه بیندازد. ناشناخته تر بودن برنامه باعث می شود هکرها خیلی دنبالش نباشند و تهدیدات کمتری متوجهش باشد.

Lastpass

 مفت باشه، خوب باشه
انتخاب پسوردهای قدرتمند به یکی از نیازهای همیشگی کاربران تبدیل شده و برنامه های زیادی وجود دارند که پسوردهای عجیب و غریب تولید می کنند. یکی از بهترین انتخاب های رایگان برای این هدف Lastpass است که کلمات عبور تصادفی و غیرقابل شناسایی تولید می کند. Keepas هم یکی دیگر از این نرم افزارهاست که از نوع متن باز است و می توانید خودتان در آن و الگوریتم هایش تغییراتی ایجاد کنید. نکته مهم و کاربردی برای این برنامه ها ایجاد پسورد در حافظه های ابری است که برای بعضی ها از نان شب واجب تر است.

AVG AntiViruse Free

 مفت باشه، خوب باشه
چیزی که الان زیاد شده ویروس و اسپم است که وجود آنتی ویروس را روی هر سیستمی ضروری کرده، البته خود ویندوز ۱۰ بخشی به نام Windows Defender دارد که به صورت دیفالت در مقابل تهدیدات عمل می کند اما اگر نسخه ویندوزتان اوریجینال نباشد، بعد از مدتی غیرفعال می شود و آن وقت ویروس است که از در دیوار سیستم تان بالا می رود. تازه طبق نظر کارشناسان، بخش دفاعی ویندوز اصلا آن کارآمدی را ندارد و نسبت به آنتی ویروس ها بسیار سطح پایین است.
در چنین شرایطی اگر نمی خواهید پول خرج کنید و هر سال برای آپدیت شدن آنتی ویروس ها هزینه کنید، می توانید AVG AntiViruse Free را روی دستگاهتان نصب کنید و تقریبا خیالتان بابت سلامت دستگاه راحت باشد. علاوه بر این Panda Free Antivirus هم وجود دارد که البته نسبت به AVG ضعیف تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *