تصویر روز: در صورتی که کنگره آمریکا طرح کاهش مالیات ها را در کنار چند طرح پرهزینه دیگر به تصویب برساند، دولت آمریکا در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب با کسری بودجه ۱.۰۵ و ۱.۱ تریلیون دلاری مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری یاهو، در سال ۲۰۰۹ زمانی که شکاف سالانه میان هزینه ها و درآمدهای فدرال آمریکا به بیش از یک تریلیون دلار رسید، این رقم برای همه شوکه کننده بود. اما این اتفاق زمانی رخ داد که اقتصاد آمریکا شاهد عمیق ترین بحران از دهه ۱۹۳۰ تاکنون بود و هزینه کردهای اضطراری از سوی دولت آمریکا به اجرا گذاشته شده بود. کنگره در آن سال یک برنامه عظیم محرک اقتصادی را به تصویب رساند و این یکی از دلایلی بود که کسری بودجه سالانه به رقم بی سابقه ۱٫۴ تریلیون دلار رسید. در سال های بعدی کسری بودجه دولت آمریکا کاهش یافت و در سال پایانی دولت اوباما به رقم ۵۸۵ میلیارد دلار رسید.
اما کسری بودجه آمریکا مجددا در آستانه رسیدن به رقم یک تریلیون دلار قرار دارد. در حالی که هیچ تغییری در سیاست مالی آمریکا رخ نداده دفتر بودجه ای فراجناحی کنگره آمریکا در گزارشی پیش بینی کرده که با توجه به اینکه درآمدهای فدرال قادر به تامین هزینه های تامین اجتماعی، خدمات درمانی و برنامه های سلامت نیست، کسری بودجه سالانه دولت آمریکا در سال ۲۰۲۲ به ۱٫۰۲۷ تریلیون دلار خواهد رسید. اما طرح کاهش مالیات ها که توسط جمهوری خواهان پیشنهاد شده و سیاست های دیگری که اجرای آنها به زودی آغاز خواهد شد، احتمالا دولت آمریکا را در همان دور نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ با یک کسری بودجه بودجه تریلیون دلاری مواجه خواهد کرد.
به گفته کمیته تدوین یک بودجه فدرال مسئولانه، در صورتی که کنگره آمریکا طرح کاهش مالیات ها را در کنار چند طرح پرهزینه دیگر به تصویب برساند، دولت آمریکا در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب با کسری بودجه ۱٫۰۵ و ۱٫۱ تریلیون دلاری مواجه خواهد شد. کاهش مالیات ها به تنهایی سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار به کسری بودجه دولت آمریکا اضافه خواهد کرد و دیگر تغییرات احتمالی نیز سالانه ۲۵ میلیارد دلار یا بیشتر بر بودجه آمریکا هزینه تحمیل خواهد کرد. در صورتی که اقداماتی برای کاهش هزینه ها یا وضع مالیات های جدید در آینده صورت نگیرد، کسری بودجه آمریکا بیشتر و بیشتر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید