در فهرست برترین مقاصد شهری گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲، «پاریس» برای دومین سال پیاپی در صدر ایستاد و «دبی» نیز در بخش جذب گردشگر، اول شد
تصویر روز: در فهرست برترین مقاصد شهری گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲، «پاریس» برای دومین سال پیاپی در صدر ایستاد و «دبی» نیز در بخش جذب گردشگر، اول شد.
به گزارش کجارو بخ نقل از یورومانیتور (Euromonitor) از آن حکایت دارد که اروپا در سال ۲۰۲۲ برنده بازی گردشگری بوده است. این شرکت تحقیقاتی هر ساله جذابیت ۱۰۰ شهر در سراسر جهان را از ۶ زاویه، از جمله سیاستها و عملکرد گردشگری، پایداری، زیرساختها، سلامت و ایمنی و عملکرد اقتصادی مقایسه میکند.
در دوران پیش از کووید، زمانی که این شاخص مقاصد پیشرو را بر اساس تعداد ورودیهای بینالمللی رتبهبندی میکرد، شهرهای آسیایی در صدر فهرست قرار داشتند و«هنگکنگ» و «بانکوک» جایگاه نخست را به خود اختصاص میدادند؛ اما اکنون برای دومین سال متوالی، «پاریس» در فهرست ۱۰۰ شهر در سال ۲۰۲۲ مقام نخست را حفظ کرده است، در حالی که هشت شهر از ۱۰ شهر برتر، همسایگان اروپایی آن هستند.
این گزارش، پایتخت فرانسه را بهدلیل عملکرد استثنایی در سیاست گردشگری و جذابیت، زیرساختهای گردشگری و عملکرد گردشگری بهعنوان «بهترین مقصد جهان» در سال ۲۰۲۲ مورد تمجید قرار داده است.
«دبی» نیز بار دیگر در این فهرست رتبه دوم را به خود اختصاص داد؛ اما زمانی که صحبت از ورودی واقعی بینالمللی به میان میآید، رتبه اول متعلق به این شهر است. بیش از ۱۲ میلیون سفر ورودی به دبی در سال جاری انجام شد که نسبت به آمار سال گذشته تقریبا با رشد دو برابری همراه بوده است؛ البته برگزاری اکسپوی ۲۰۲۰ دبی که از اکتبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲ برگزار شد، تا حدودی به این امر کمک کرد.
در سطح جهانی، ورودیهای بینالمللی امسال بیش از ۸۰ درصد از نظر تعداد سفر افزایش یافته است.
یورومانیتور همچنین اعلام کرد: در حالی که ۲۰۲۲ سال مثبتی برای بخش سفر بود، راه بهبود کامل پس از همهگیری طولانی است و حمایت دولتها در همه مناطق حیاتی است. افزایش شدید تورم، بدتر شدن شرایط اقتصادی و جنگ در اوکراین، از جمله عواملی است که احتمالا بر سرعت بازگشت گردشگری تاثیر میگذارد.
درمجموع ۴۰ شهر اروپایی در این رتبهبندی قرار گرفتند که ایتالیا ۶ شهر، اسپانیا پنج شهر و یونان چهار شهر در این فهرست دارند.
پس از پاریس و دبی، «آمستردام» در هلند در رتبه سوم و «مادرید» در اسپانیا در رتبه چهارم قرار گرفتهاند، «رم» در ایتالیا نیز جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است. «لندن» هم امسال با دو پله صعود به رتبه ششم این فهرست رسیده است. «مونیخ» و «برلین» نیز با دو پله صعود در ردههای هفتم و هشتم و «بارسلون» هم با یک رتبه صعود به رتبه نهم این فهرست دست یافتهاند.
«نیویورک» به آخرین رتبه در ۱۰ رتبه برتر رسید؛ اگرچه این گزارش اشاره کرده که شهرهای آمریکا بهطور کلی «بازگشت قوی در عملکرد گردشگری» را طی یک سال گذشته نشان دادهاند.
«آسیا» بهدلیل محدودیتهای سفر مرتبط با کووید، عملکرد متفاوتی در منطقه داشته است؛ اما شهرهای آسیایی، بزرگترین جهشها را در عملکرد داشتند؛ «سنگاپور» ۳۰ پله در این فهرست جهش کرده و بهعنوان یک مقصد تجاری با مالیات ساده و شمار زیادی از کارمندان ماهر، مورد تحسین قرار گرفته است. همچنین شهرهای گردشگری واقع در آفریقا و خاورمیانه نیز از نظر سلامت و ایمنی بهترین عملکرد را به ثبت رساندهاند.
سفرهای درون منطقهای، کاهش محدودیتهای مرتبط با کووید و بازگشت دوباره سفرهای بینالمللی همگی کلید جذابیت شهرهایی بودند که در سال ۲۰۲۲ درخشیدند. با این حال، یورومانیتور پیشبینی کرده آسیا، منطقهای است که باید در سال ۲۰۲۳ شاهد بازگشت سفرهای بینالمللی، چه ورودی و چه خروجی باشد و مطمئنا این رتبهبندی را تغییر خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید