پرونده مسکن مهر تا سال آینده بسته می شود که عمده مسکن مهر امسال است آن مسکنهایی که در سال ۹۹ تازه شروع شده است هم امیدواریم تا تابستان سال آینده به نتیجه برسانیم
اردیبهشت آنلاین: معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید اعلام کرد: پرونده مسکن مهر تا سال آینده بسته می شود که عمده مسکن مهر امسال است آن مسکنهایی که در سال ۹۹ تازه شروع شده است هم امیدواریم تا تابستان سال آینده به نتیجه برسانیم.
به گزارش صداوسیما؛ دکتر علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت و گوی زنده با برنامه «نمودار» رادیو ایران درباره پروژههای باقی مانده مسکن مهر و دیگر پروژههای ساخت مسکن در کشور (نهضت ملی مسکن) به سوالات حمید طلیمی کارشناس اقتصادی برنامه پاسخ داد.
سؤال: اگر خاطرتان باشد یک پروژهای شروع شد به نام مسکن مهر که مشکلات زیادی را داشت ازجمله اینکه جانمایی هایش بعضاً مشکل داشته است برای رساندن خدمات به این مراکز و زحمت کشیدند همکاران شما تا این پروژهها را به یک سرانجامی رساندند، اما چند پروژه مشخصاً پردیس پرند و هشتگرد اینها مشخصاً همچنان مشکل دارد زیاد تماس داریم از اینکه بلاتکلیف هستند از آن طرف هم بعضی از پیمانکاران هم تماس میگیرند میگویند این پروژهها را به سرانجام رسانده ایم و هنوز طلبکار هستیم اینجا یک مشکلاتی که وجود دارد این دو هستند.
علیرضا جعفری: در هر صورت در سنوات گذشته و در دولتهای قبل در حوزه بحث تأمین مسکن طرحهایی در دستور کار متولیان این امر قرار گرفته بود و اقدامات خوبی در این حوزه شکل گرفته است علی الخصوص در دوره مسکن مهر یکی از نکات بسیار مهم و حائز اهمیت این است که در آن مقطع نهضت مسکن سازی و نگاه دولت برای تأمین مسکن بخشی از اقشار جامعه در دهکهای زیر عدد ۵ در دستور کار قرار گرفته بوده است و حجم قابل توجهی از این مسکنها هم در آن مقطع اجرا شد و در دستور کار قرار گرفت. برای اینکه ما بخواهیم مسکن مهر را ارزیابی کنیم اول باید به آن تأثیرات مثبتی که در روند حوزه رشد اقتصاد و تأمین مسکن و سرپناه برای بخش عمدهای از هموطنان مان ایجاد شد، اشاره کنیم بعد بعنوان یک نگاه کارشناسی نقاطی را که بعنوان نقاط ضعف کار بوده است برای اینکه از این تجربه برای طرحهای آتی مسکن بتوانیم استفاده کنیم باید به این نقاط ضعف اش هم توجه شود تا این مشکلات دوباره تکرار نشود.
یکی از مهمترین مشکلات مان همان بحث عدم توجه به توسعه زیرساختها و رویکردی که به نگاه شهرسازی برمی گردد ما در نگاه مسکن مهر بیشتر نگاه مسکن سازی اولویت بود و پروژههای زیربنایی و روبنایی و خدماتی که مورد نیاز است برای یک زندگی در یک محیط شهری شاید به آن کمتر توجه شده است. در دولتهای قبل هم در یک مقطعی بی مهری که به مسکن مهر شد باعث شد هم تعداد تعهدات مسکن مهر باقی مانده ما که بخش عمده متقاضیان ما بیش از ۱۰ سال است که منتظر تحویل واحدهایشان هستند در این دوره ۸ سال گذشته متأسفانه روند سرعت اجرای مسکن مهر تقریباً متوقف شده بود این دو تا ضربه را به ما زد هم نارضایتی اجتماعی در دیر تحویل گرفتن واحدها شد و هم با توجه به افزایش قیمتهایی که ما در حوزه صنعت ساختمان داشتیم، قیمت تمام شده ساخت مسکن مهر به شدت بالا رفت و این نکته حائز اهمیت است که ما منابعی که بعنوان تسهیلات بانکی و آورده متقاضی در مسکن مهر بوده پایان یافته بود و بقیه تعهدات باقی مانده باید از اعتبارات خود دولت هزینه میشد ما متأسفانه امروز در شهرهای جدید باید بیش از ۲۰ همت برای تکمیل زیرساختها و سرانههای مورد نیاز در حوزه سکونت مسکن مهر و خود ساختمان مسکن در غالب مسکن مهر باید بیش از ۲۰ همت هزینه کنیم.
سؤال: شما اشاره درستی هم داشتید، هرچقدر زمان این پروژهها زمان شان بیشتر شود با توجه به افزایش نرخ ها، افزایش دستمزدها و هزینههای جاری، قطعاً در سالهای آینده باز هزینه بیشتری را دولت متحمل میشود. چرا یکبار واقعاً نمیآیند این را تکیلف اش را مشخص کنند هم بندگان خدایی که در نوبت هستند صاحب مسکن شوند و هم هزینههای سربار دولت کمتر شود. همیشه این صحبتها میشود، ولی اجرایی نشده است واقعاً.
علیرضا جعفری: این نکته شما در تأکیدی که جناب آقای دکتر رئیسی ریاست محترم جمهور در بازدید فروردین ماه داشتند در دستور کار قرار گرفت هم در بودجه امسال و هم در بودجه سال آینده و هم آن رویکردهای قانونیای که نیاز است برای استفاده از منابع صندوق ملی مسکن توسط نمایندگان محترم مجلس مقدمات آن فراهم شد و این دولت دولت مردمی و جهادی که آقای دکتر رئیسی هم دستور داده اند، عظم اش بر این است که پرونده مسکن مهر تا سال آینده انشاالله بسته شود که عمده موضوعات مسکن مهر هم الان در سال ۱۴۰۱ انشاالله عمده اش به اتمام میرسد آن مسکنهایی که بعضاً در سال ۹۹ تازه شروع شده است آنها را امیدواریم که تا تابستان سال آینده به نتیجه برسانیم وزیر محترم راه و شهرسازی از بدو ورودشان در این پست بعد از رحلت مهندس قاسمی که ایشان هم اهتمام زیادی در این حوزه مسکن مهر داشته اند دکتر بذرپاش در نگاه اولیه شان تعیین تکلیف مسکن مهر را آقای رئیسی از ایشان خواسته بودند و ایشان هم دستورات خوبی دادند و الان منابع خوبی برای این حوزه تعیین تکلیف شده است ما همین امروز که خدمت شما هستیم در جلسه شورای مسکن که دیروز خدمت آقای وزیر بوده ایم قول آن ۲۰ هزار واحدی که اشاره شده است تا پایان سال را خدمت شان عرض کردیم و درحال برنامه ریزی هستیم که ۲۰ هزار واحد از تعهدات شهرهای جدید در حوزه مسکن مهر تا پایان سال تکمیل و تحویل متقاضیان شود و مابقی واحدهای مان که انشاالله حدوداً نزدیک به ۲۰ هزار واحد دیگر ما در دستور کارمان است.
سؤال: یعنی الان ما ۴۰ هزار واحد مسکن مهر داریم که قرار است ۲۰ هزارتا تا پایان سال تعیین تکلیف شد و ۲۰ هزارتا هم قرار است بعداً تکلیف اش مشخص شود.
علیرضا جعفری: بدو ورود ما در شهرهای جدید ما ۶۰ هزار واحد مسکن مهرمان روی زمین مانده بود و تقریباً بسیاری از این کارگاهها متوقف بود با تأکیدی که هم آقای مرحوم قاسمی داشتند و هم بازدید آقای رئیس جمهور؛ ما از محل منابع داخلی شهرهای جدید هزینههای مربوطه را انجام داده ایم و تا امروز ما بالغ بر ۱۰ هزار واحد تحویل متقاضیان داده ایم از آن ۶۰ هزارتا از انی ۵۰ هزارتای باقی مانده ما ۲۰ هزارتای دیگر را تا آخر امسال تحویل میدهیم تا تابستان سال آینده هم ۲۰ هزار واحد دیگر تحویل خواهیم داد ما ۱۰ هزار واحدهایی که باقی مانده است مشکل بحث تعاونیها است یک مقدار از این واحدهای مسکن مهر از لحاظ حقوقی مشکل تعاونیهایی است که با همکاری که با وزارت تعاون داشتیم و جلساتی که جناب مهندس مسکنی، معاون وزارت راه و تعاون داشته ایم، امیدواریم که انشاالله بتوانیم مشکل تعاونیها را هم با سیاستهای حمایتی که داریم حل کنیم و خود تعاونیها این مسکن مهرهایی که برعهده شان است و تعهدشان است را بتوانند تا افق تابستان سال آینده تعیین تکلیف کنند و تحویل متقاضیان بدهند.
سؤال: تماسهایی که داشته ایم بعضیها متأسفانه بدسلیقگی بعضی از همکاران بوده است در بعضی از شهرک ها، مثلاً پردیس آماده است و ساختمان درب ندارد. چندین ماه تماس میگرفتند و پیگیری میکردند که یک درب ورودی نصب شود تا اعضاء بتوانند بروند آنجا ساکن شوند. بعضی از کارها را هم خیلی پیگیری نکرده اند. یک نکته هم اینکه شما زحمت کشیدید و یکسری آمار و ارقام دادید، همکاران شما هم قبلاً با نیت خیر پیگیر این بود که این پروژهها خیلی سریعتر اجرا شود دوستان هم آمار و ارقام دادند و تاریخهای مشخصی را اعلام کردند، اما متأسفانه هیچکدام نتوانستند سر آن موعد تحویل دهند چه تضمیمنی وجود دارد صحبتهایی که شما میکنید در آن تاریخ مقرر مردم بروند و صاحب مسکن مهر خودشان بشوند؟
علیرضا جعفری: در مورد موضوع اولی که اشاره کردید من این نکته را تکمیل کنم، در هر صورت ساختمانی که آماده است و فقط یک درب اش مانده است یک پیامی دارد و پیام این است که پیمانکار تا زمانی که مطالبات اش تعیین تکلیف نشود به قول خودمان در ادبیات پیمانکاری، تا پول نگیرد تمام نمیکند این را نگه داشته است تا موضوع اش تعیین تکلیف شود. یک اتفاق مهمی که امسال انجام داده ایم ما الحاقیات قراردادهای پیمانکارها را جاری کرده ایم و پیمانکارها از بعد مسائل قراردادی و پیمانکاری خیال شان راحت شد که آن هزینههایی که مترصد بر مطالبات شان است تعیین تکلیف شده است و از لحاظ عملیات پیمانکاری متضرر نمیشوند. این اتفاق افتاد و الان هم در هفته گذشته ما جلساتی که در پردیس با پیمانکارها داشتیم برای اینکه بتوانیم از منابع صندوق ملی مسکن مطالبات شان را پرداخت کنیم تعهداتی از آنها گرفته ایم برای تکمیل و تحویل پروژهها به ازای الحاقیاتی که به قراردادشان دادیم و تأمین منابعی که برای پرداخت صورت وضعیت هایشان بوده است.
شایان ذکر است برنامه این هفته «نمودار» رادیو ایران به تهیه کنندگی عاطفه بنایی ، کارشناسی حمید طلیمی و گویندگی حامد نجم الهدی روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۰:۲۰ از رادیو ایران پخش می شود.
دیدگاهتان را بنویسید