k3 1

سلطانی زاده: با آمدن دبیر داوری ما ارتقای جهانی داشت

وقتی کشتی ایران در دنیا شاخص است، داوری آن نیز باید شاخص و مورد حمایت فدراسیون کشتی کشور و جهان باشد

تصویر روز ـ کامران سلطانی زاده یکی از داوران برجسته کشتی ایران و جهان است که توانسته درجه (S1)، داوری المپیک را کسب کند.

وی در بازی های آسیایی هانگژو چین به عنوان داور حضور خواهد داشت. پایگاه خبری صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور با این داور برجسته کشور گفت و گویی داشته که در ادامه می خوانید.

از چه سالی داوری را آغاز کردید و چه شد به این حوزه علاقمند شدید؟

در دوران نوجوانی مانند اکثر نوجوانان و جوانان هم دوره خود به کشتی علاقمند بودم. کشتی ورزشی اساطیری است که در خون همه ما ایرانیان هست و به دلیل داشتن روح جنگ آوری و پهلوانی جذابیت بسیار دارد. کشتی را از نوجوانی به طور جدی دنبال کرده و در دوران حرفه ای در رده استانی، کشوری و ملی کشتی گرفتم. سپس از سال 1383 داوری را آغاز کردم. معمولا کشتی گیران بعد از پایان دوران حرفه ای و قهرمانی در صورت تمایل به ماندن در فضای کشتی به دنبال مربیگری یا داوری می روند. من داوری را انتخاب کردم تا همچنان با کشتی در ارتباط باشم و بتوانم به آن خدمت کنم. جدای از کشتی بدنسازی و دوومیدانی را جهت بالابردن قوا و آمادگی جسمانی انجام داده و می دهم. همچنین به عنوان داور تمریناتی در جهت آمادگی فنی نیز دارم.

اهمیت به روز بودن داور کشتی از لحاظ جسمی و فنی چقدر است؟

داوری کشتی بسیار پرتحرک است. داور باید در مدت زمان کوتاه حرکات و فنونِ سریع را ببیند و قضاوت کند. بنابراین یک داور همزمان باید جسم و ذهن آماده داشته باشد. داوری کشتی افت و خیز فراوان دارد و به تغییر حالت سریع نیاز دارد، یک داور کشتی ممکن است به دلیل اجرای فنون ناگهان از ایستاده به نشسته تغییر وضعیت دهد، بنابراین باید از لحاظ جسمانی بتواند خود را به کشتی گیران برساند. از طرفی استایل داور نیز بسیار مورد بحث و توجه است. زیرا استایل ورزشیِ داور، حرکات او را زیباتر و موزون تر می کند و در بالا رفتن جذابیت کشتی تاثیر دارد.

به روز بودن داوران از لحاظ علمی و فنی موضوع مهم دیگر است. در سال های اخیر فدراسیون جهانی سعی کرده است با تغییر قوانین، تعداد فنون و نحوه امتیازدهی به کشتی تنوع دهد و آن را از حالت ایستاده خارج کرده و پرهیجان کند، بنابراین قوانین هم در راستای جذاب تر شدن کشتی در حال تغییر هستند. فدراسیون جهانی کشتی هرساله دوره های آموزشی جهت به روز نگاه داشتن داوران بین المللی و المپیکی خود دارد تا آخرین متد را آموزش ببینند. امسال نیز من به همراه 3 داور المپیکی دیگر کشور در دوره ای در کلینیک داوری آنتالیای ترکیه جهت تشریح قوانین حضور داشتیم.

به عنوان یکی از داوران المپیک انتخاب شده اید در این باره بگویید

فدراسیون جهانی کشتی هر ساله داورانِ خوب را برای رقابت های مختلف انتخاب می کند. ملاک انتخاب هم کمترین اشتباه و بهترین سوت است. بعد از آن بهترین داوران برای رقابت های مهم از جمله المپیک انتخاب می شوند. من سال 2022 داور المپیکی شدم و کاندیدای حضور در مسابقات المپیک هستم.

پس از داوری در رقابت های بزرگسالان آسیا برای قضاوت در مسابقات بزرگسالان جهان انتخاب، سپس برای بازی های آسیایی هانگژو انتخاب شدم. امیدوارم بعد از قضاوت در این رویداد، شایستگی و لیاقت داشته باشم در رقابتی سالم به عنوان داور تهران و کشور در المپیک حضور داشته باشم و نامم در کنار نام بزرگانی چون رحیم عظیمی، رحیم جدی، عباس نمازیان، بهمن طالبی، اکبر طهماسبی، محمد امامی و … قرار گیرد.

تفاوت قضاوت در المپیک نسبت به سایر رویدادهای ورزشی چیست؟

رقابت های المپیک از ارزش خارق العاده ای برخوردار است زیرا نتیجه چهار سال تلاش همه تیم ها و ورزشکاران به آن ختم می شود. هر مدال المپیک برابری می کند با چندین مدال جهانی بنابراین قضاوت در چنین میدان مهمی برای داوران نیز یک افتخار بزرگ است و هر کسی در این رویداد بزرگ حاضر باشد، نامش تاریخی و ماندگار می شود.

جایگاه کنونی داوری ایران در کشتی دنیا را چگونه می بینید؟

داوری ما نسبت به گذشته ارتقا پیدا کرده است. قطعا وقتی کشتی ایران در دنیا شاخص است، داوری آن نیز باید شاخص و مورد حمایت و توجه فدراسیون کشتی کشور و فدراسیون جهانی باشد. با آمدن دبیر به فدراسیون کشتی، داوری ما ارتقای جهانی داشته است. هم اکنون محمد مصلایی یکی از داوران کشتی ایران، مدرس و عضو کمیسیون داوران فدراسیون جهانی است. همچنین نیما صادقی دیگر داور ایرانی یکی از کمک مدرسان فدراسیون جهانی است.

امیدواریم در آینده تعداد بیشتری از داوران ایرانی در فدراسیون جهانی عضویت داشته باشند. زیرا این حضور علاوه بر رشد داوری موجب می شود در رقابت های بین المللی مختلف دقت نظر داوران کشورهای دیگر نسبت به کشتی ما بالاتر برود و حق کمتری از کشتی ما ضایع شود. داشتن نماینده قوی باعث می شود اگر عمدا یا سهوا اشتباهی در خصوص کشتی ما انجام شد به سرعت و طبق قوانین پیگیری و حق کشتی و کشورمان احقاق شود. نکته مثبت دیگر در مورد داوری کشور، اقدام به جوانگرایی است. در سال های اخیر فدراسیون رویکرد جوانگرایی داشته و سعی کرده با نگاهِ کاهش کمیت افزایش کیفیت، کیفیت داوری کشور را بالا ببرد.

شایان ذکر است ، کامران سلطانی زاده متولد 11 فروردین 1356 در تهران است. وی دارای درجه داوری المپیک است. سلطانی زاده همچنین داور کشتی ساحلی و سنتی نیز می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *