
پس از دوسال توقف، "جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه سایه"، چهاردهمین دوره خود را در حالی برگزار می کند که مانند دوره سیزدهم، فرصتی استثنایی برای دانشجویان فراهم کرده تا طرح فیلمنامه های خود را در معرض داوری بهترین اساتید این زمینه قرار دهند و در صورتی که اثر آن ها پذیرفته شود، علاوه بر تبدیل به فیلمنامه کامل در کارگاه ها، از سرمایه گذاران برای تبدیل آن به فیلم، جذب بودجه کنند.
تصویر روز ـ عرشیا کمالی، دبیر این جشنواره فرهنگی-هنری با اشاره به این ویژگی ممتاز بخش کارگاهی جشنواره گفت: مهلت ارسال فیلمنامه های دانشجویی به بخش کارگاهی تا 19 اسفند تمدید شده است که علاقه مندان می توانند از این فرصت برای محک زدن خودشان در عرصه نوشتن و فیلم سازی استفاده کنند.
کمالی ادامه داد: چهاردهمین جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه سایه، در دو بخش رقابتی و کارگاهی، به همت دانشجویان و همکاری معاونت دانشجویی-فرهنگی و گروه سینمای دانشکده هنر دانشگاه بینالمللی سوره برگزار میشود.
این جشنواره با رویکرد تمرکز بر خلاقیت در فیلمها، بدون توجه به هزینه و امکانات ساخت و ایجاد ارتباط دانشجویان با بدنه سینما برگزار خواهدشد.
دبیر جشنواره علاوه بر اشاره به تمدید تاریخ ارسال آثار به بخش رقابتی (کلاسیک و نور) فیلم های کوتاه تا ۲۹ اسفند ماه، گفت: بخش کارگاهی جشنواره نیز به طرحهای فیلمنامه اختصاص دارد و طی آن داوطلبان در جلسات کارگاهی منتورشیپ (هدایت-گری)، طرح خود را زیر نظر اساتید مطرحی چون شهرام مکری، پوریا کاکاوند، مرجان اشرفی زاده و امیرمحمد عبدی، تبدیل به فیلمنامه کامل کرده و در جلسات پیچینگ (ارائه طرح)، جذب بودجه میکنند و در نهایت با حمایت جشنواره چهاردهم، فیلم دانشجویی خود را میسازند .
کمالی همچنین افزود که فیلمهای ساخته شده در بخش کارگاهی، مستقیما در بخش رقابتی دوره پانزدهم جشنواره سایه شرکت دادهمیشوند.
وی گفت: بخش رقابتی که مختص فیلم های کوتاه دانشجویی است، در دو گروه رقابتی کلاسیک با موضوع آزاد و رقابتی نور با موضوعات ملی، دینی و انقلابی از هر چهار قالب داستانی، مستند، انیمیشین و تجربی اثر میپذیرد و در نهایت به بهترین آثار، جوایزی چون تندیس سایه و تندیس نور و جایزه نقدی اهدا میشود. فیلمها باید دارای ارزشهای انسانی و اخلاقی باشند.
به گفته دبیر جشنواره، اسامی داوطلبان بخش کارگاهی دوره قبل (سیزدهم) سایه، شامل موارد ذیل است که در این دوره نیز با فیلم های خود در بخش رقابتی حضور دارند:
– همه چیز به نظر آقای کاف بستگی دارد – حسن حکمت روش
– نعش کُش – محمد گراوند
– سون سوز ـ کاظم قلی زاده
سابقه:
جشنواره فیلم کوتاه سایه، از سال ۱۳۸۳ به صورت خودجوش توسط دانشجویان دانشگاه سوره به منظور بسترسازی برای ساخت و نمایش فیلمهای کوتاه دانشجویی برپا شد و تا دورهی یازدهم به صورت درون دانشگاهی برگزار میشد.
این جشنواره از دوره دوازدهم خود ملی شده و بستری را برای شرکت دانشجویان فیلمساز از سراسر کشور در هر مقطع و رشتهای فراهم کردهاست.
جشنواره سایه، با توجه به اهمیت فیلمسازی بین دانشجویان و تلاش برای ارتقاء سطح فیلمها و جریان فیلمسازی مثبت در کشور، از فیلمسازان نوپا حمایت میکند.
در دوره سیزدهم جشنواره سایه، در بخش رقابتی ۲۸۰ اثر و در بخش کارگاهی ۱۵۱ اثر دریافت شده بود.
در دوره سیزدهم بخش کارگاهی و در این دوره بخش رقابتی نور افزوده شده است.
دیدگاهتان را بنویسید