dezhpasand.1

از بورس حمایت می‌کنیم، اما تضمین نمی‌دهیم

تصویر روز: وزیر اقتصاد گفت: دولت از بازار سرمایه حمایت می‌کند، اما تضمین نمی‌دهد، ضمن اینکه ما با ابزارهایی، چون فروش اوراق تبعی، به نوعی از بازار حمایت کردیم.

به گزارش صدا و سیما، فرهاد دژپسند در حاشیه مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان بورس اوراق بهادار در جمع خبرنگاران افزود: باید پرده حواشی را کنار بزنیم و واقعیت بازار را ببینیم، آمار‌های ارائه شده از سوی قالیباف اصل، بیانگر این است که نهادسازی و سیاست گذاری در بازار سرمایه، صورت گرفته است.

وی درمورد استعفای قالیباف اصل گفت: باید به روش‌های مختلف مانع از دامن زدن به حواشی‌ها شویم، زیرا بازار سرمایه ظریف است و با حاشیه سازی، دیوار بازار سست می‌شود.

دژپسند درباره نحوی جلوگیری از حاشیه سازی در بازار سرمایه افزود: نخستین کار در بازار سرمایه این است که با کمک رسانه‌ها و فرهنگسازی، حواشی را کم کنم و در مرحله بعدی از تصمیماتی که باعث حاشیه سازی می‌شود خودداری کنیم و نکته بعدی این است که در این زمینه آموزش ببینیم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: سیاست اصلی بازار سرمایه، نقدشوندگی است و باید از هر عاملی که نقدشوندگی را از بین می‌برد جلوگیری کرد.
دژپسند درباره تغییر دامنه نوسان گفت: اگر دامنه نوسان را خیلی کاهش دهیم به معنی تعطیلی بازار سهام است که در هیچ جای دنیا، دامنه نوسان بدین گونه نیست حتی در بورس کشور‌های همسایه، دامنه نوسان بیشتری دیده می‌شود.

وی افزود: برای افزایش یا کاهش دامنه نوسان، سیاستی نداریم، اما در دستور کار شورای عالی بورس است.

وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که چرا دولت مردم را برای خرید صندوق دعوت کرد، اما از بازار حمایت نکرد؟ تصریح کرد: بازار سرمایه نسبت به بازار ارز و املاک، مرجع است، چون منابعی که وارد بازار سرمایه می‌شود صرف بنگاه‌های تولیدی و افزایش سرمایه، عرضه بیشتر کالا، خدمات و توسعه می‌شود.

دژپسند افزود: جمع بندی دولت و حکومت این است که بازار سرمایه رکن مهم اقتصاد است و باید هدایت شود البته هیچ‌وقت دولت و حکومت پشت بازار را خالی نکرد، چون زمانی که بازار نزولی شد با ایجاد مصوبات از بازار حمایت کرد و با ورود بنگاه‌های حقوقی، مانع ریزش سهام شد.

وزیر اقتصاد گفت: دولت از بازار سرمایه حمایت می‌کند، اما تضمین نمی‌دهد ضمن اینکه با ابزارهای، چون فروش اوراق تبعی به نوعی از این بازار حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: بازار گردانی، حمایت حرفه‌ای از بازار سرمایه و سهامداران خرد است اگر انتظار تضمین دارید خلاف قوانین بازار سرمایه است.

دژپسند گفت: دولت پشت بازار سرمایه را خالی نکرده است ضمن اینکه در ارکان دولت کسی به بازار سرمایه نگاه منفی ندارد.

وی همچنین درباره آزاد سازی بخش سوم سهام عدالت در ۲۲ بهمن توضیح داد: آزاد سازی بخش سوم سهام عدالت با توجه به شرایط بازار صورت می‌گیرد و تصمیمی برای آزادسازی نداریم.

دژپسند درباره تخفیف خوراک پتروشیمی و پالایشی نیز گفت: پیشنهاد دادیم که این مسیر طی شود و تلاش می‌کنیم به نتیجه برسد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: در میلاد حضرت فاطمه (س) در صورت تحقق دو شرط، تامین مالی بزرگی در بازار سرمایه صورت می‌گیرد.

بورس جای تعیین قیمت نیست
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تعیین قیمت، کار بورس نیست و در بازار سرمایه کشف قیمت‌ها صورت می‌گیرد.

 فرهاد دژپسند در مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان بورس اوراق بهادار افزود: اگر اقدامات غیرحرفه‌ای برخی دوستان نبود و محیط برای آقای دکتر قالیباف سنگین نمی‌شد، حتما می‌توانستم دکتر قالیباف را برای تداوم خدمت قانع کنم,، اما بقدری عرصه سخت شد که ایشان برای بار دوم به من اعتماد نکردند و استعفای خود را رسانه‌ای و بعد به شورای عالی بورس ارجاع دادند.

دژپسند گفت: برخی اظهارنظر‌های غیر حرفه‌ای مانع از این شد تا رئیس قبلی سازمان بورس از دانش و تحربه خود برای تعادل بخشی بازار استفاده کند.

وی افزود: در زمان مدیریت دکتر قالیباف ظرفیت سازی صورت گرفت و برای اولین بار احراز هویت در بازار سرمایه کلید خورد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروز در نقدشوندگی بازار سرمایه احساس رضایت وجود دارد و در بحث پذیرش شرکت‌ها در بورس نیز، زمان پذیرش بعد از دریافت مدارک، حدود یک ماه است.

وی افزود: بازارگردانی در شرکت‌ها در مدت ۲ ماه به اندازه ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است، که این اقدامات بیانگر مدیریت دکتر قالیباف است.

دژپسند گفت: در ۱۰ ماه امسال تامین مالی در بورس به ۵۰۰ هزارمیلیارد تومان رسید.

وی افزود: وقتی تقاضا در بازار به فزونی می‌رسد یکی از راهکار‌ها برای جلوگیری از حباب، عرضه سهام است و در زمانی که ساخص به هر دلیلی روند معکوس پیدا کرده، باید ایثارگری کرد و با تقاضا مانع از ریزش‌های تند و نگران‌کننده شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروزه بورس بازاری ۵۰۰ هزار نفری نیست و بازاری ۵۰ میلیونی است و در این بازار مراقبت‌ها باید بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه پذیرش مستقیم در بورس بد نیست,، اما باید برای استفاده از روش غیرمستقیم فرهنگسازی کرد، گفت: بازار سرمایه نامتعادل است و باید در مسیر متعادل قرار گیرد.

وی افزود: سوداوری شرکت‌ها در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳ برابر شده است که نشان از پویایی بازار سرمایه است.

دژپسند گفت: بازار سرمایه برای دولت و سازمان بورس نیست بلکه برای همه‌ی کشور است. وی افزود: اتفاق خوبی قرار است در بازار سرمایه صورت گیرد، مقدمات حضور یک شرکت با ارزش ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در بورس فراهم شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مسیر تعادل بخشی بازار سخت است، اما محال نیست، چون بورس، سرمایه انسانی عظیمی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *