تصویر روز : وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تامین زیرساختهای صنعت فولاد کشور به ۱۹ میلیارد یورو منابع نیاز داریم که بخش عمده ای از آن برای توسعه ریل و برق است.
به گزارش تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمد شریعتمداری» در نشست شورای سیاستگذاری هشتمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن اعلام کرد: تولید فولاد خام کشور نسبت به سال ۲۰۱۵ میلادی رشد ۱۱ درصدی را ثبت کرد و توانستیم سهم خود را در فولاد جهان به ۱٫۱ درصد برسانیم.
وی بر لزوم توجه بیشتر به توازن در زنجیره فولاد تاکید کرد و افزود: افزایش ظرفیت استفاده از ریل از ۲۸ میلون تن کنونی به ۱۰۱ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ به ۱۰ میلیارد یورو منابع نیازمند است.
** هدفگذاری برای تولید ۵ هزار مگاوات برق جدید در طرح جامع فولاد
شریعتمداری درباره طرح جامع فولاد گفت: این یک طرح ایستا نیست و برای دستیابی به اهداف کلان پیش بینی شده باید به روزرسانی شود.
به گفته وی، می توان از این طرح در همایش فولاد رونمایی کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از تامین آب و برق و دیگر زیرساختها به عنوان نیازهای اصلی تولید فولاد یاد کرد و افزود: در طرح جامع فولاد تولید پنج هزار مگاوات برق جدید هدفگذاری شده است که پنج میلیارد یورو نیاز دارد.
شریعتمداری تاکید کرد بین ظرفیت تولید سنگ آهن و ظرفیت فولاد کشور فاصله جدی وجود دارد اما طرح جامع فولاد باید ایجاد توازن و رفع چالشها در زیرساختها و آمایش سرزمین را برای اجرای طرح های فولادی در آینده دنبال کند و اعمال مدیریت جامع در همه شاخصهای تاثیرگذار صنعت فولاد را در دستور کار قرار دهد.
** نیاز به حدود ۶۰۰ میلیون یورو برای تجهیز معادن در طرح جامع
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در طرح جامع برای تجهیز معادن حدود ۶۰۰ میلیون یورو باید جذب شود و در زمینه فولاد نیز هشت میلیارد و ۵۰۰ ملیون یورو منابع مالی نیاز داریم.
«فولاد ظرفیت ایجاد شرکتهای مشترک را دارد و منافع متعددی از ناحیه این جوینت وینچرها (شرکت های سرمایه گذاری مشترک) نصیب کشور می شود. از سوی دیگر برای بالا بردن قدرن چانه زنی در حوزه سیاسی نیز به جوینت وینچرهای قوی نیاز داریم».
شریعتمداری اعلام کرد: نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن ظرفیت جدید در حوزه کنسانتره، گندله، فولاد خام و آهن اسفنجی در قالب ۷۳ طرح جدید قابل تحقق است.
** توانمندسازی بخش خصوصی
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نتوانستیم در بسیاری حوزهها خصوصی سازی واقعی را شکل دهیم، گفت: در حوزه فولاد می توانیم بخش خصوصی را درگیر کنیم که این مسئولیت به بخش دولتی و خصولتی بر میگردد.
این مسوول دولت را مکلف به توانمندسازی بخش خصوصی دانست و گفت: با الگوگیری از برخی کشورها باید بخش خصوصی واقعی را بسازیم، حوزه فولاد می تواند در این زمینه گام های خوبی بردارد، زیرا در جریان برخی خصوصی سازیها زنجیره ارزش در بسیاری زمینهها از بین رفت.
وی ادامه داد: از دیگر چالشهای صنعت فولاد تامین سنگ آهن و رکود بازار داخلی است که آینده پژوهی در موضوع فولاد و محصولات جایگزین به عنوان یکی از موضوعات مهم این همایش می تواند در دستور کار قرار بگیرد.
بررسی ایرنا نشان می دهد فولادسازان بزرگ کشور در آبان ماه گذشته در مجموع ۵۸۴ هزار و ۸۴۷ تن انواع محصولات فولادی صادر کردند که در مقایسه با آبان ماه پارسال ۵۷ درصد رشد نشان می دهد.
برپایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی کشور در هشت ماه امسال با رشد چهار درصدی در همسنجی با پارسال به ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید.
آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد* رشد ۳۲ درصدی تولید این محصول در ایران را در ۱۱ ماه سال ۲۰۱۷ نشان می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید