
تصویر روز: دفتر سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: در بخش صنعت، معدن و تجارت پس از برجام ۱۳۹ پروژه با حجم سرمایهگذاری ۸٫۲ میلیارد دلار در هیأت سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است.
به گزارش تصویر روز سرمایه گذاری خارجی در شرایط پیش و پس از برجام تفاوت معنا داری دارد به طوری که کشور در سال ۲۰۱۵ در تمامی بخشها فقط ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی توانست جذب کند.
گفتنی است ۵۰ طرح از ۱۳۹ پروژه مصوب با سرمایه گذار خارجی پس از برجام به بهرهبرداری رسیده است و ۸۹ پروژه آن نیز در مراحل اجرا است و در این میان اسپانیا، آلمان و ایتالیا کشورهای عمده سرمایهگذار در ایران پسابرجام هستند و در سایه برجام بسیاری از کشورهای جهان برای برقراری روابط سرمایهگذاری و تجاری وارد ایران شدند و سرمایه گذاری خارجی در سطح کشور شتاب گرفت.
فرصت های ایجاد شده پس از برجام ارتقای رتبه ریسک سرمایه گذاری در کشور از ۷ به ۶ را منجر شد و امکان پذیر شدن جذب تسهیلات خارجی برای توسعه سرمایه گذاریها، افزایش تعداد موافقتنامههای تشویق متقابل و حمایت سرمایهگذاری، رفع محدودیت در مقاصد و بازارهای صادراتی و در نتیجه امکانپذیری تحقق هرچه بیشتر برونگرایی در اقتصاد از دیگر نتایج به دست آمده برجام است.
مطالب مرتبط

کیتکس 2025 باشکوتر برگزار خواهد شد
12 اردیبهشت 1404
چک تمامالکترونیک؛ راهکار نهایی برای کاهش دعاوی و تخلفات بانکی
11 اردیبهشت 1404
تسهیلات مرحله دوم طرح «طنین چکنو» بانک صادرات افزایش یافت
11 اردیبهشت 1404
دیدگاهتان را بنویسید