تصویر روز: شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با انتشار گزارش عملکرد سالانه خود اعلام کرد که در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ۹۷ (حسابرسی نشده) به ازای هرسهم ۲۴۴ ریال سود محقق کرده است.
به گزارش تصویر روز این شرکت در این دوره افزایش سرمایه ۲۲درصد را ثبت کرده و سرمایه خود را از ۲۳ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال به مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال رسانده است. نگاهی به عملکرد شرکت با توجه به سرمایه جدید و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در سود هرسهم با ۲۸ درصد رشد از مبلغ ۱۹۱ ریال در سال گذشته به مبلغ ۲۴۴ ریال در سال ۹۷ رسیده است.
همچنین سود خالص نیز که در سال ۹۶ مبلغ ۴۵۳۲ میلیارد ریال بوده با افزایش ۵۶ درصدی در سال ۹۷ روی مبلغ ۷۰۶۴ میلیارد ریال ایستاده است. به نظر می رسد که این رشد عمدتا بخاطر افزایش ۵۸درصد جمع درآمدهای عملیاتی باشد.
سود انباشته این شرکت در پایان سال مالی ۹۷ هم با رشد ۵۶ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال مالی قبل همراه شد و در نهایت مبلغ ۷۸۱۷ میلیارد ریال به عنوان سود انباشته در حساب های شرکت ثبت شد.
روند رو به رشد فعالیت های این شرکت نشان می دهد که مسیر توسعه برای آن باز بوده و در سال مالی ۹۸ نیز سودآوری شرکت به همین منوال ادامه خواهد داشت.
نگاهی به عملکرد میدکو در سالی که گذشت
گفتنی است هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه عمدتا در زنجیره فولاد فعالیت می کند و از شرکتهای استخراج و فرآوری زغال سنگ در نخستین حلقه این زنجیره گرفته تا شرکتهای تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن و فولاد سازی که به عنوان آخرین حلقه از این مجموعه شناخته می شوند. همچنین شرکت های مهندسی و تخصصی در این حوزه و شرکتهایی که در زمینه احداث کارخانه های میدکو، عمدتا معدنی و صنعتی فعالیت می کنند در زمره زیرمجموعه های این هلدینگ قرار می گیرند و از این حیث به عنوان یکی از کاملترین هلدینگهای کشور و منطقه محسوب می شوند.
شرکت هلدینگ توسعه معدنی خاورمیانه با سرمایه جدید ۲۹۰۰ هزار میلیارد تومانی از نمادهای فرابورسی ثبتشده در گروه فلزات اساسی است. این شرکت مادرتخصصی پروژههای مختلفی در زنجیره فولاد و مس دارا است. رویه تولیدی این شرکت استخراج از معدن تا تولید محصول نهایی را شامل میشود. به گزارش تصویر روز بررسی صورتهای مالی «میدکو» نکات قابل توجهی را شامل میشود که با اندکی خوشبینی نسبت به آینده، انعکاس اثر عوامل بنیادی در سودآوری این شرکت دور از انتظار نیست.
بنابراین گزارش در بهمن ۹۷ دو پروژه ملی فولادسازی بردسیر با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن شمش فولادی و سرمایه گذاری ۱٫۵ هزار میلیارد تومانی و کارخانه گندله سازی بوتیا مربوط به هلدینگ فرابورسی “میدکو” کلنگ زنی و افتتاح شد.
به گزارش تصویر روز همچنین کارخانه ۲٫۵ میلیون تنی گندله سازی بوتیا کرمان که عملیات ساخت آن از اردیبهشت سال ۹۴ آغاز و در تیر سال جاری به اتمام رسید با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد تومانی توسط جهانگیری افتتاح شد.با بهره برداری از این طرح ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و حدود ۳۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود.
چندی قبل نیز بهرهبرداری از پروژه تولید کاتد مس به روش تانک بایولیچینگ آغاز شد. این موفقیت برای نخستین بار در دنیا توسط میدکو، در مجتمع بابک مس ایرانیان عملی شد.
مجتمع بابک مس با ظرفیت تولید ۵۰ هزار تن کاتد مس و ۱۲ هزار تن لوله مسی در سال فعالیت میکند. در روش تانک بایولیچینگ با استفاده از نوع خاصی از باکتریهای غیرمضر محصول نهایی استحصال میشود. دانش این تکنولوژی سازگار با محیطزیست توسط متخصصین ایرانی در ۵ سال پژوهش و تلاش مستمر ایجاد و راهاندازی شده است. از مزایای اصلی روش تانک بایولیچینگ میتوان به حذف کورههای ذوب و در نتیجه کاهش قابل ملاحظه آلایندگی و همچنین صرفهجویی در مصرف آب و منابع انرژی در راستای حمایت از محیطزیست و ایفای مسئولیتهای اجتماعی اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید