tayebnya.3

آوردن نفت سر سفره مردم اشتباه بود

تصویر روز: وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: در شرایطی که دیپلماسی خارجی ما می‌گفت که تحریم‌ها در پیش است به جای مقاوم‌سازی و پایدارسازی اقتصاد، ما وابستگی اقتصاد کشور را به نفت افزایش دادیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی طبیب‌نیا در سفر یک‌روزه خود به استان مرکزی و حضور در جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی استان اظهار داشت: خوشحالم از اینکه این فرصت فراهم شد که امروز در ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی حضور داشته باشیم و درباره مهم‌ترین مسائل کشور به بحث و گفت‌وگو بپردازیم.

وی افزود: امروز مصادف با سالروز وفات حضرت زینب کبری(س) است و ایشان اسوه مقاومت و مبلغ پیام مقاومت بودند و اگر پیام‌رسانی این بزرگوار نبود پیام کربلا و پیام عاشورا به جهانیان منتقل نمی‌شد و فلسفه قیام عاشورا بدون ثمر و بدون نتیجه باقی می‌ماند و این بانوی بزرگوار بودند که درس مقاومت، ایثار و پایداری را به ما آموختند و امیدواریم که بتوانیم شیعیان و رهروان خوبی برای این بزرگواران باشیم و در چنین شرایطی که یکی از سهمگین‌ترین نبردهای اقتصادی بر ملت ما تحمیل شده است بتوانیم از عزت این ملت بزرگ حفاظت و حراست کنیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: استان مرکزی یکی از کانون‌های اصلی توسعه اقتصادی کشور است و به طور یقین یکی از عناصر اصلی مقاومت اقتصادی، می‌تواند گسترش تولیدات صنعتی اشتغال‌زا و صادرات‌گرا باشد و استان مرکزی در این زمینه یکی از برجسته‌ترین استان‌های سطح کشور محسوب می‌شود.

طیب‌نیا عنوان کرد: امیدوارم این استان با دیرینه تاریخی و پشتوانه صنعتی و علمی ارزشمندی که دارد همانند سایر حوزه‌های کشوری بتواند نقش مهم تاریخی خود را ایفا کند و ما نیز بتوانیم در راستای برطرف کردن مشکلات گام‌های موثری برداریم.

وی ادامه داد: مشکل نفتی بودن و دولتی بودن اقتصاد بسیار مهم است که عمدتا از اوایل دهه ۵۰ آغاز و با افزایش چشم‌گیر درآمدهای نفتی و استفاده ناصحیح از این درآمدها شدت یافت و بنده به کرات گفته‌ام که نفت و درآمدهای حاصل از آن فی‌نفسه یک نعمت الهی است و آن چیزی که درآمدهای نفتی را از نعمت به نغمت مبدل می‌سازد شیوه نادرست استفاده از این درآمدها است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: به‌جای اینکه این درآمد حاصل از فروش ثروت‌های خدادادی به یک سرمایه مولد در بخش خصوصی مبدل شود از مجرای تزریق بر بودجه دولت به یک دولت بزرگ انجام می‌شود که در فعالیت‌های اقتصادی از کارآمدی و بهره‌بری لازم برخوردار شود.

طیب‌نیا عنوان کرد: استفاده ناصحیح از درآمدهای نفتی منجر به یک ساختار اقتصادی شد که نتیجه آن رشد اقتصادی ما بود، نتیجه آن نوسانات شدید در رشد اقتصادی است و نتیجه آن سهم بسیار پایین بهره‌وری در رشد اقتصادی است و هم‌زمان نتیجه آن تورم‌های دو رقمی و بالایی است که در مدت چند دهه اخیر با آنها مواجه شده‌ایم.

وی اضافه کرد: بنده به‌عنوان یک معلم دانشگاه و یک کارشناسی که حدود ۴۰ سال بر روی مسائل اقتصادی ایران فکر کرده بزرگترین مشکل اقتصادی ایران را در همین وابستگی به درآمدهای نفتی، شیوه نادرست استفاده از این درآمدها و دولت بزرگ می‌دانم و خرسندم که امروز یک اجماع عمومی در این زمینه به‌وجود آمده است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: نمی‌شود امروز وارد مباحث کارشناسی و تفصیلی شویم و گرنه به دقت می‌توان تمامی منافذ و مجاری اثرگذاری درآمدهای نفتی بر تورم، اقتصاد کشور، رشد و بهره‌بری را بررسی و شیوه اثرگذاری آن را تکمیل کرد.

طیب‌نیا تصریح کرد: در برخی از دوره‌ها توفیقاتی برای بهبود این ساختار و اصلاح نهایی در شرایط اقتصادی کشور داشتیم و به طور قطع می‌توان بهترین دوره را در تاریخ اقتصاد معاصر ایران دوران برنامه سوم توسعه دانست که تلاش موثری در راستای بهبود و اصلاح میان دولت و نفت و اعمال سیاست‌های اقتصادی کشور انجام شد که نتیجه آن را در کاهش رشد، کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی کشور مشاهده کردیم.

در برنامه سوم رشد اقتصادی کشور بالای ۶ درصد رسید

وی افزود: در برنامه سوم رشد اقتصادی کشور بالای ۶ درصد رسید و این در حالی است که در ۳۰ تا ۳۶ سال گذشته متوسط رشد کشور حدود سه درصد بود و در ۸ سال منتهی به سال ۹۲ علی‌رغم درآمدهای بسیار بالایی که داشتیم رشد ما حدود ۲٫۲ درصد بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: در دوره‌ای که بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم و در دوره‌ای که چند صد هزار میلیارد تومان هم از دارایی‌های دولت یعنی شرکت‌هایی که صورت مالی مناسب داشتند فروخته شد و این درآمد در بودجه دولت هزینه شد و دوره‌ای که چند صد هزار میلیارد تومان برای دولت بدهی برجا گذاشته شد نتیجه آن یک رشد اقتصادی ۲٫۲ درصدی قبل از تحریم بود.

طیب‌نیا عنوان کرد: حتی در دوران قبل از تحریم هم علی‌رغم این درآمدهای سرشار ما به رشد نزدیک به صفر رسیدیم و معنی آن یعنی اینکه این ثروت، درآمد و پول نیست که رشد را به همراه می‌آورد و تولید را افزایش می‌دهد بلکه شیوه صحیح و عاقلانه استفاده از این منابع است.

وی ادامه داد: ساختارهایی که در راستای بهبود حرکت می‌کردند با سیاست‌های نادرست مجدد نامتعادل شد و در شرایطی که دیپلماسی خارجی کشور نشان می‌داد که درآینده‌ای نزدیک با مشکلات خارجی شدید مواجه می‌شویم و در شرایطی که دیپلماسی خارجی ما می‌گفت که تحریم‌ها در پیش است به جای مقاوم‌سازی و پایدارسازی اقتصاد، ما وابستگی اقتصاد کشور را به نفت افزایش دادیم و درآمدهای نفتی نیز افزایش یافت و باید بگویم که متاسفانه افزایش یافت و این درآمدهای سرشار مجدد در قالب بودجه دولت خواسته شد بر سر سفره مردم بیاید و این اشتباهی بود که قبلا نیز مرتکب شده بودیم و تکرار شد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: وابستگی اقتصاد کشور به واردات افزایش پیدا کرد و واردات کشور از ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار هم گذشت و نفتی که حدود ۲۰ میلیارد دلار در بودجه هزینه می‌شد به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید و هم مصرف کشور وابسته‌تر به واردات شد که وابستگی تولید را به همراه داشت.

طیب‌نیا اضافه کرد: به ‌عنوان فعالان اقتصادی می‌دانید بسیاری از کالاهایی که در داخل کشور تولید می‌شد تولید آنها به خارج از کشور منتقل و بسیاری از مدیران واحدهای صنعتی به ما گفتند که اجناسمان را سفارش می‌دهیم که در چین ساخته شود و در ایران توزیع شوند.

وی افزود: ما نباید هرچه می‌داینم را بیان کنیم و باید شرایط را در نظر بگیریم زیرا اگر هر آنچه که می‌دانیم بازگو کنیم چه آثاری بر اعتماد مردم بر نظام اقتصادی، شرایط کشور و انعکاس خارج کشور دارد و به همین سبب ما به بیان آنها نمی‌پردازیم زیرا وقتی که بخواهند در مورد یک دولت قضاوت کنند باید محدودیت‌ها و شرایطی که با آن مواجه است را در ارزیابی‌ها دخیل کنند.

سال ۸۴ و شروع کار دولت نهم و دهم تورم روند نزولی داشت

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: شما سال ۸۴ را با سال ۹۲ مقیاس کنید و ببینید در سال ۸۴ و شروع کار دولت نهم و دهم تورم روند نزولی داشت و درحال تک‌رقمی شدن بود و رشد اقتصادی یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی تاریخ کشور محسوب می‌شود و در آن زمان سیستم بانکی ما به نسبت وضعیت قابل قبولی داشت و رشد بهره‌بری برای نخستین بار در تاریخ ایران به مدت چند سال متوالی مثبت شده بود و تداوم داشت.

طیب‌نیا بیان کرد: حال باید بپرسیم که در سال ۹۲ چه وضعیتی داشتیم و نظام بانکی ما در چه وضعی قرار داشت و بازار سرمایه‌ و صندوق‌های بازنشستگی ما دارای چه وضعیتی بودند و وضعیت بحران آب کشور چگونه بود و به یاد داشته باشیم که بحران آب در سال ۸۴ چگونه و در سال ۹۲ چگونه بود و حال کشوری را با چنین شرایطی و با بودجه‌ای شدید نامتعادل و وابسته به نفت تحویل گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: نفت به قیمت ۱۰۰ میلیارد دلار بالا رفت و حال به شدت تحریم شده و کاهش قیمت داشته و باید گفت اقتصاد بر حسب عادت به این درآمد نفتی معتاد شده و حال به شدت این ماده مخدر پیدا نمی‌شود و تحریم‌ها هوشمندانه بر این مسئله متمرکز شده‌اند.

می‌شود در برابر بزرگترین تحریم‌های دنیا هم ایستاد و مقاومت کرد

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: اینکه دولت در سال ۹۳ توانست علی‌رغم ادامه تحریم‌ها که در تحریم کامل بودیم تورم را نزولی کند و هم رشد اقتصادی مثبتی را به دست بیاورد اتفاقی نبود و معاون صندوق بین‌المللی پول به صراحت اذعان داشت اتفاقی که در ایران افتاد و اقدامی که شما انجام داده‌اید بیشتر به یک معجزه شباهت داشت، آمریکا و غربی‌ها که این تحریم‌ها را به ما تحمیل کردند بر این باور بودند که ما نتوانیم با آن کنار بیاییم و در نهایت بشکنیم و تسلیم شویم اما تورم کاهش داشت و به ۱۵ درصد رسید و رشد اقتصادی به سه درصد مثبت رسید و این درحالی بود که تحریم‌ها همچنان ادامه داشت و این به معنای موفقیت ایران است و یعنی می‌شود در برابر بزرگترین تحریم‌های دنیا هم ایستاد و مقاومت کرد و این یعنی تعجب همگانی که مقامات بین‌المللی به صراحت می‌گویند که موفق‌ترین مدیریت را در این شرایط ایران اعمال کرد و این اقرار خارجی‌هایی است که عزت و توانمندی ما را نمی‌خواهند.

طیب‌نیا عنوان کرد: متاسفم از اینکه در داخل کشور به‌جای اینکه امید را در مردم بدمیم و به آنها بگوییم ما می‌توانیم و به‌جای اینکه به آنها بگوییم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توانمند است و می‌تواند در برابر گسترده‌ترین تحریم‌ها نیز مقاومت کند مرتب دلسردی را به مردم القاء می‌کنیم و نظام و دولت را ناکارآمد نشان می‌دهیم اما باور کنید که دولت و نظام شما ناکارآمد نیست زیرا هر کشور دیگری بود در برابر این تحریم‌ها تسلیم شده بود.

وی اضافه کرد: سال ۹۳ را بسیار بسیار موفق گذراندیم و بودجه ما بسیار خوب بود که با مدیریت سیاست‌های مالی و پولی روند نزولی تورم و مثبت شدن رشد اقتصادی علی‌رغم تداوم تحریم‌ها حاصل شد و از نیمه دوم سال ۹۳ قیمت نفت به شدت کاهش یافت و باید پرسید آیا این فرایند کاهش قیمت نفت طبیعی بود و یا بنا بر دلایل سیاسی و برای مقابله با ایران توسط برخی کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان که با ایران دشمنی و لجاجت دارد به همراه هم پیمانانش بر ایران تحمیل شد یا خیر که در پاسخ باید گفت بله این گونه بوده اما به‌طور قطع در بدترین زمان ممکن، زمان تحریم‌ها و زمان خروج از رکود این بلوا تنظیم شد و این همزمانی برنامه‌ریزی شده بود یا خیر در مقام تفسیر آن نیستم اما ضربه بسیار سنگینی بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه کشورهایی که در تحریم نبوده و در عوض نفتی بودند با کاهش قیمت نفت مواجه شدند گفت: حال بروید و ببینید که در عربستان، روسیه، آذربایجان و قطر چه اتفاقاتی افتاد و چند صد میلیون دلار از منابع ارزی قطر و عربستان برداشت و صرف شد و تورم روسیه دوبرابر شد و قدرت خرید پولی آنها به یک دوم کاهش یافت.

طیب‌نیا تصریح کرد: این کاهش قیمت نفت با همیشه یک تفاوت اصولی برای ما داشت و آن این بود که ما در گذشته اگر قیمت نفت کاهش داشت به راحتی می‌توانستیم فروش نفت داشته باشیم اما این بار به سبب تحریم‌ها دیگر نمی‌توانستیم و هنگامی که نفت ارزان می‌شد بر این باور بودیم که در خارج کشور از ذخایر ارزی برخورداریم.

وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج‌فارس علی‌رغم منابع چند هزار میلیارد دلاری که در صندوق‌های ذخیر دارند اقدام به گرفتن وام کرده‌اند و اوراق‌های ۱۰ میلیاردی در بازارهای دیگر منتشر می‌کنند به طور مثال وزیر مالیه عراق بیان می‌کند کار ما این شده است که کشور به کشور بروم و میلیارد به میلیارد استخراج کنم و پس از مبدل شدن به پول حقوق بپردازم ولی ما این امکانات را نداشتیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: بدون استفاده از فروش نفت و ذخایر ارزی در سال ۹۴ علی‌رغم سختی‌ها پیش رفتیم و هربار قیمت نفت افت داشت تورم افزایش داشته و این نخستین بار در ایران است که نفت ارزان شده و روند نزولی تورم هم ادامه دارد و رشد اقتصادی ما هم نسبت به سال ۹۳ کاهش داشته است اما نخستین شوک ما در زمینه مقابله با تحریم باید این شوک را مقایسه کنید و ببینید که ما آثار آن را به حداقل ممکن رساندیم و کمترین اثر منفی را بر رشد اقتصاد داشت.

طیب‌نیا عنوان کرد: کاهش قیمت نفتی که در نیمه نخست سال ۹۳ نفت را به قیمت ۱۰۵ دلار فروخته بودیم در نیمه دوم ۹۳ و ۹۴ بدون احتساب هزینه‌های مبادلاتی به ۲۰ دلار نزدیک شده بود و این کار بزرگی بود که این دولت انجام داد این دولت نه ملت بودند که این کار را انجام دادند و نقش اصلی را ملت ایفا کردند و ما مردم خوب، صبور و بردبار همراه داریم که اگر آنها نبودند دولت هم به نتیجه نمی‌رسید اما ما توانستیم شرایط را پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: با اطمینان به شما می‌گویم که اگر این موفقیت نبود در حوزه مذاکرات هسته‌ای هم نتیجه‌ای به دست نمی‌آمد و اگر غربی‌ها می‌دیدند که اقتصاد ایران درحال فروپاشی است و مطابق پیش‌بینی آنها بحران‌های اجتماعی شدت گرفته و مردم نسبت به این وضع اعتراض دارند هیچ‌گاه از پای نمی‌نشستند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: وقتی که دیدند تحریم‌ها کاربرد خودش را از دست داده از پای نشستند و دیدند با مقاوم‌سازی اقتصاد ایران اهدافشان پیش نمی‌رود و این گونه بود که در سال ۹۴ لغو تحریم‌ها به کمک ما آمد و ما توانستیم با تورمی تک رقمی به رشد اقتصادی مثبت بالایی دست یابیم.

ترکیب رشد و تورم سال ۹۲ در تاریخ ایران بی‌سابقه است

طیب‌نیا با بیان اینکه ترکیب رشد و تورم سال ۹۲ در تاریخ ایران بی‌سابقه است گفت: زیرا ما سال‌هایی را داشته‌ایم که تورم به ۴۵ درصد هم رسیده باشد اما رشد اقتصادی کاهش نداشته و در مقابل سال‌هایی هم داشته‌ایم که رشد اقتصادی منفی شدید داشیم اما تورم به این میزان نبوده و می‌توانیم بگوییم به‌لحاظ تورم و رشد سال ۹۲ یک سال یکتا و نمونه است و سال ۹۴ و ۹۵ هم نمونه هستند.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار ۹ ماهه شاهد رشد بالای ۱۱ درصدی بوده‌ایم و این موفقیت بسیار بزرگی است البته باید گفت بخشی از این رشد وابسته به افزایش قیمت نفت و افزایش درآمدهای نفتی بوده و اگر این فضای مناسب سیاسی بین‌المللی نبود به این دستاورد نمی‌رسیدیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: مهم‌تر از این دستاوردها تولید نفت بود که ما باور نداشتیم که بتوانیم با فاصله دو تا سه ماهه لغو تحریم‌ها نفت را به حداکثر تولید برسانیم و بخشی از رشد مثبت اقتصادی ما وابسته به نفت است اما تمامی آن وابسته به نفت نبوده و امروز تمام بخش‌های اقتصادی به جز ساختمان دارای رشد مثبت هستند.

طیب‌نیا بیان کرد: بخش ساختمان آثار القائی گسترده‌ای دارد و صنایع گسترده‌ای به بخش ساختمان وابسته‌اند و این سیاست دولت است که بتواند این بخش راهم وارد رونق کند به‌ویژه برای بخش‌های تولید کننده مصالح ساختمانی و کالاهای واسطه مورد نیاز ساختمان که برای تحقق این امر باید به سمت صادرات برویم و صادرات را به نحو شایسته‌ای انجام دهیم.

وی افزود: مجموعه شاخص‌های اقتصادی بیانگر این هستند که مزیت متفاوتی به دست آورده‌ایم و اگر در اقتصاد مقاومتی مشکل وابستگی به نفت را در نظر بگیریم و اینکه منشا اصلی آسیب‌پذیری اقتصاد ایران چیست و چرا تکان‌های خارجی از طریق نوسانات درآمد نفت به ایران می‌آیند و تاثیرگذار می‌شوند به دو جلوه مهم اعم از تراز بازرگانی خارجی می‌رسیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی عنوان کرد: بخش عمده‌ای از درآمدهای ما از محل نفت تامین می‌شد اما در دو سال ۹۴ و ۹۵ تراز تجاری غیرنفتی کشور مازاد دارد که بدون توسل به درآمدهای نفتی توانسته‌ایم نیازهای کشور را برطرف کنیم و این معنای کاهش وابستگی ما به کشورهای خارجی را دارد البته ما نمی‌گوییم که وضعیت مطلوبی داریم بلکه تا مادامی که نفت‌خام و موادمعدنی خام صادر می‌کنیم در وضعیت مناسبی قرار نداریم و اقتصاد مقاومتی به ما فرمان محدودیت این‌ها را می‌دهد.

منابع، مصارف و بودجه دولت در سال ۹۵ – ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بود

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: سهم نفت به شدت پایین آمده، در سال ۹۵ چیزی حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان منابع، مصارف و بودجه دولت بوده که حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان آن از بودجه نفت بود و مالیات از نفت فزونی گرفته است، ما ۸۳ هزار میلیارد تومان از مالیات درآمده داشتیم که ورودی مالیات هم که به آن اضافه کنیم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات درآمد داشتیم، ۱۳ هزار میلیاردی که از سازمان امور مالیاتی به شهرداری های کشور داده و در بودجه کشور نیامده ۱۱۳ هزار میلیاد تومان است، در سال ۹۵ ما ۱۱۳هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته ایم و نفتمان حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان این موفقیت است یا نیست کاهش وابستگی به نفت است یا نیست.

وی ادامه داد: سیستم مالیاتی ما همان‌طور که دوستان اشاره کردند مشکلات عدیده داشته و دارد یکی از آنها اینکه نمی‌توانست درآمد کافی برای دولت ایجاد کند، سیستم مالیاتی باید بتواند درآمد کافی برای دولت ایجاد کند تا ما بی‌نیاز شویم از درآمد نفت و درآمد آن صرف بخش خصوصی شود که ما در این زمینه توفیقات خوبی داشته‌ایم توانستیم درآمد بیشتری ایجاد کنیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: اما آیا سازمان مالیاتی سیستم مالیاتی ما توانسته یک سیستم نظام عادلانه کارآمد را مستقر کند که براساس اطلاعات از مردم مالیات بگیریم و عدالت را رعایت کنیم به نظر من خیر، ما هنوز به این شرایط نرسیده ایم اگر چه که برداشت من این است که وضعیتمان بهتر شده ولی هنوز با وضع مطلوب فاصله زیادی داریم.

طیب‌نیا بیان کرد: ما یک طرحی را داریم به عنوان طرح جامعه مالیاتی که در سازمان امور مالیاتی داریم آن را اجرا می‌کنیم و قدم‌های خوبی برداشته شده که هدف نهایی سیستم که به مراحل تکمیلی رسیده و در حال نهایی شدن است این است که مالیات را بر اساس اطلاعات کافی از درآمد و هزینه مؤدیان مالیاتی بگیریم و رابطه بین ماموران مالیاتی و موئدیان قطع شود و تعاملات ناسالم از بین برود، مالیات بر اساس درآمد واقعی وصول شود و سلامت در نظام مالیاتی مستقر شود.

وی عنوان کرد: با کمک مشاوران خارجی و داخلی این سیستم طراحی شده و سازمان مالیاتی هم قدم‌های موثری برای این طرح برداشته است، بسیار به این طرح امیدوارم، اجرای این طرح جلوی فرار مالیاتی را می‌گیرد و عدالت مالیاتی را حاکم می‌کند و اعتراضات به حقی که تولید کنندگان و فعالان اقتصادی دارند را برای ما برطرف می‌کند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: ما به سازمان مالیاتی گفته‌ایم که هدف نهایی ما در وزارت اقتصاد و دارایی کمک به توان تولید است، اگر مالیات هم می‌خواهیم به دلیل اینکه وابستگی به نفت را برای رشد بلند مدت اقتصادی مضر می‌دانیم بنابراین سیستم مالیاتی ما باید در خدمت تولید کشور باشد و خوشبختانه سال گذشته اصلاحات خوبی در سیستم مالیاتی کشور انجام شد.

طیب‌نیا با اشاره به اینکه در شورای گفت‌وگو که مرتب در آن حضور دارم درباره مسایل سازمان مالیاتی بحث کردیم و پیشنهادهایی که از بخش خصوصی آمد را سعی کردیم همه آنها را در سازمان مالیاتی اجرا و اعمال کنیم گفت: خوشبختانه بخش خصوصی ما و فعالان اقتصادی ما وضعیت اقتصادی کشور را به خوبی می‌شناسند، چالش‌ها و مشکلات را می‌دانند ما کم و بیش این بحث‌ها را در جلسات بیان کردیم، با دید کمک به تولید و سرمایه‌گذاری، اشتغال و بهبود محیط کسب و کار به دنبال اصلاح هستیم.

وی اضافه کرد: دنبال راه حل اساسی هستیم، انتقاد کردن آسان است بیان مشکلات آسان است ولی داشتن یک برنامه عملیاتی کار خیلی آسانی نیست و کار سختی است ما مدعی هستیم که هزینه عملیاتی داریم، در جلسات مختلف با نمایندگان بخش خصوصی آمدیم مطرح کردیم و چیزی که واقعا درخواست ما است سعی کنیم با بیان موارد راه حل به ما بدهید.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: خوشحالم که می‌بینم در این جلسات بخش خصوصی ما نسبت به گذشته خیلی فرق کرده، ما بخش خصوصی داریم که مسائل را می‌شناشد، خیلی عقلانی فکر می‌کند و گول حرف‌های عوام فریبانه تحت تاثیر قرارش نمی‌دهد و ما می‌خواهیم از این ظرفیت استفاده کنیم، در بحث محیط کسب و کار قوانین مخل، بحث لغو مجوزهای ذایل همه اتکا ما به راهنمایی‌های بخش خصوصی است که به ما کمک می‌کند.

طیب‌نیا بیان کرد: خوشبختانه وابستگی به بودجه دولت کم شده و وابستگی تراز تجاری به درآمد نفتی کاهش پیدا کرده، ما در شاخصه‌های عمده وضعیتمان در عرصه بین‌المللی بهتر شده در شاخص سهولت کسب و کار ۳۲ رتبه بهبود وضعیت داریم که البته به هیچ وجه برای ما رضایت بخش نیست، در شاخص شفافیت راکد سال ۱۲ رتبه وضعیت ما بهتر شده در بحت نوآوری ۳۵ رتبه وضعیت ما بهتر شده و در شاخص کارآفرینی و توسعه ۱۵ پله وضعیت ما بهتر شده این‌ها در شرایطی بود که عواملی بیرونی برعلیه ما مشغول به کار بوده‌اند.

وی افزود: اینها نشان می‌دهد که اگر ما بخواهیم و اراده کنیم به جای تقابل و منازعات سیاسی بی‌حاصل همه تلاشمان را با هم هم‌سو کنیم که به طور قطع می‌توانیم به شرایط بسیار بهتری برسیم، این ملت، ملت برجسته‌ای است در طول تاریخ تمدن ساز بوده، ما در توسعه دانش در طول تاریخ بشری پیشتاز بوده‎ایم بنابراین می‌توانیم همین نقش تاریخی خودمان را ایفا کنیم.

وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: خیلی از این اقدامات در دوره ما به انجام نرسیده اما ما رسیدگی به این مسائل را وظیفه خودمان می‌دانستیم و خوشبختانه مسئله اصلی تغییر مالکیت هپکو انجام شد و اگر موارد دیگری دچار مشکل باشند موظفیم که به آنها رسیدگی کنیم.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: همه مجموعه دولت، مجلس و قوه قضائیه موظفند برای اعتدال کشور تلاش کنند و امیدواریم این یک ماه که به‌عنوان موید تبلیغات ریاست جمهوری تعیین شده است به خوبی بگذرد زیرا ممکن است در این دوره بی‌مهری‌هایی انجام شود اما پس از گذشت این یک ماه همه تلاش‌ها و کوشش‌ها در راستای اقتدار ایران انجام می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *