وزیر ارتباطات از تامین مالی کسب و کار‌های نوین خبر داد

تصویر روز : وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به وجود منابع و سرمایه‌های خرد در کشور گفت: از طریق تامین مالی جمعی مشکل مالی کسب و کار‌های نوین و استارتاپی برطرف می‌شود.

محمد جواد آذری جهرمی که در مراسم امضا تفاهم نامه تامین مالی طرح های کسب و کارهای نوین با وزیر اقتصاد سخن می گفت افزود: از ظرفیت های آینده توسعه کشور بحث دیجیتال و برنامه ریزی برای توسعه اقتصاد در حوزه کسب و کارهای نوین است در این باره کشورهای مختلف راهبردهایی تعیین کرده اند و در ایران نیز در شورای عالی فضای مجازی راهبردی را در دست طراحی دارند که تدوین آن گام های آخر را طی می کند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری پنج تریلیون دلاری هند برای سال ۲۰۲۵ این کشور گفت: با تامین مالی کسب و کار های نوین هم از ظرفیت های بالای جمعیتی استفاده می کنیم و هم می توانیم در بخشی از معضل بیکاری جوانان فارغ التحصیل فارغ شویم چرا که کسب و کارهای نوپا در ایران در حال ورود به مرحله بلوغ هستند و شرکت هایی زمینه توسعه اقتصادی دیجیتال را دارند که وظیفه ما حمایت از آنها و رفع موانع پیشروی آنهاست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات موانع فرهنگی، سیاسی و اقتصادی این کسب و کارها را بر شمرد و افزود: چه بسیار ایده های خلاقانه مبتکرانه و مخترعانه ای در کشور وجود دارد که به دلیل کمبود منابع مالی به اجرا نمی رسد اما با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد و دارایی، سازمان بورس و اوراق بهادار و ارتباطات تفاهم نامه و آیین نامه ای برای تدوین مدل جدید تامین مالی اجرا شده که می تواند هم اشتغال و رفاه را فراهم کند و هم درآمد ملی کشور را اضافه کند و حتی در پی سهم خواهی از آی سی تی منطقه ای باشد.
آذری جهرمی گفت: با تصویب این شیوه تامین مالی در شورای عالی بورس عرضه ایده از طریق سایت به مردم و سرمایه گذاران صورت می گیرد که آنها می توانند در این طرح ها شریک شوند و سهمشان را ثبت کنند.
وی گفت: پول های خرد ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومانی زیادی در کشور وجود دارد که صاحبان آن نمی دانند می توانند در چه اموری سرمایه گذاری کنند که با این شیوه می توانند در مراحل اولیه کسب و کارهای نوپا و استارتاپی شریک شوند که این خود منابع مالی بزرگی را می تواند بوجود بیاورد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سه مدل اعانه و سرمایه گذاری نزدیک، در اختیار گرفتن بخشی از کالای تولید شده (اوارد) و شراکت به ازای سرمایه گذاری را در چارچوب تامین مالی جمعی دانست و افزود: دارندگان ایده می توانند سرمایه سرمایه گذاران را چندین برابر ساخته و بدون نیاز به وام های بانکی که البته سود بالاتری دارند مشکلات مالی را از پیشرو بردارند.

تأمین مالی استارتاپ‌ها بدون سود است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تأمین مالی دسته جمعی از بازار سرمایه برای استارتاپ‌ها بدون سود خواهد بود.
محمد جواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم امضاء تفاهمنامه تامین مالی جمعی طرح های دانش بنیان در وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: تأمین مالی دسته جمعی برای استارتاپها به چهار شیوه انجام پذیر است که بر این اساس تأمین مالی اعانه‌ای است که فردی علاقه مند به حمایت از شکل گیری کسب و کاری از آن بوده و بنابراین سود این تأمین مالی برای استارتاپها صفر خواهد بود. ضمن اینکه موضوع پیش خرید محصول و سرمایه گذاری نیز بدون سود انجام می شود و تنها شیوه چهارم که پرداخت وام است ممکن است سودی به استارتاپ تحمیل کند که این شیوه به دلیل ضرورت هماهنگی با بانک مرکزی فعلاً اجرایی نمی شود.
وی افزود: تلاش ما این است که بتوانیم از کسب و کارهای نوپا حمایت کنیم که در این میان تأمین مالی دسته جمعی با مشارکت بورس که جزئیات آن ظرف دو هفته آینده در شورای عالی بورس به تصویب خواهد رسید، مد نظر است.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درباره ضرر کسب و کارها از فیلترینگ و اشتغال زایی در قالب طرح تأمین مالی دسته جمعی بورس اظهار داشت: ضرر کسب و کارها را از فیلترینگ بررسی کرده و با مسئولان متولی نیز رایزنی هایی را صورت داده ایم به خصوص اینکه تصمیمات اینچنینی می تواند بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد و اگر چه همه کسب و کارها وابسته به پیام رسان ها نیستند اما باید تلاش کنیم حداقل چالش را برای کسب و کارهای نوپا ایجاد کنیم.
آذری جهرمی تصریح کرد: این در شرایطی است که اغتشاشات در همه کشورها ممکن است برخی مشکلات را ایجاد کند و حتی کسب و کارهای واقعی را نیز تحت الشعاع قرار دهد که بر این اساس اغتشاشات اخیر در ایران نیز باعث شد قیمت ارز و سکه بالا رود و بر روند طبیعی کسب و کارها اثر بگذارد، با این حال این مقاطع گذراست و بازار درازمدت برنامه ریزی می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وزیر ارتباطات همچنین در پاسخ به سوالی درباره اجرای طرح رجیستری تلفن همراه گفت: ۶۰ درصد گوشی های آیفون اکنون از مجاری رسمی وارد کشور می شود و این آمار قابل قبولی است در حالی که تنها ۵ درصد این گوشی ها به صورت رسمی وارد می شد.
وی افزود: بخشی از گوشی های تلفن همراه به صورت مسافری وارد کشور می شود اما اکنون با اجرای طرح رجیستری ۵ هزار گوشی تلفن همراه غیرفعال شده است که البته همه آنها متأثر از اجرای طرح رجیستری نیستند و ممکن است همراه مسافر وارد کشور شده و همراه او نیز خارج شود.
آذری جهرمی در خصوص گرانی هفته های اخیر گوشی تلفن همراه از رایزنی با وزارت صمت برای ساماندهی بازار خبر داد و گفت: ما بر روی این مسئله حساس هستیم و بر این اساس با وزارت صمت نیز مذاکراتی صورت داده ایم. البته افزایش نرخ ارز تأثیر بسزایی در گرانی گوشی ها داشته ضمن اینکه حذف ارز مبادله ای نیز بازار را متأثر کرده است.
وزیر ارتباطات محدودیت تعداد وارد کنندگان گوشی تلفن همراه را از دیگر دلایل افزایش قیمت دانست و تصریح کرد: ممکن است کانال واردات محدود باشد و تصدی گری در این رابطه مشاهده شود که رقابت کافی را از بین می برد که وزارت صمت نیز در این رابطه در حال تدوین دستورالعملی است که تعداد وارد کنندگان متنوع شوند و این در مراحل آخر کار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *