03 1024x576 1

ضرورت آموزش دانش آموزان برای تقویت دانش بیمه ای

تصویر روز: توسعه هر پدیده ای در جامعه ، منوط بر بسترسازی مناسب فرهنگی است و صنعت بیمه نیز از این امر مستثنی نیست . با توجه به نقش و جایگاه بیمه درکشور، آموزش مناسب و مستمر با همیاری سایر نهاد های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می تواند روند توسعه کشور را شتاب بیشتری دهد.

درهمین راستا درچند سال خیر صنعت بیمه، مقوله آموزش عمومی بیمه را در مراکز آموزشی مورد توجه و مطالعه قرار داده است و با همکاری وزارت آموزش و پرورش مفاهیم مربوط به بیمه را درکتاب های درسی مقاطع مختلف تحصیلی وارد کرده تا دانش آموزان بتوانند با مسائل مربوط به بیمه بیشترآشنا شوند.
کتاب‌ها منبع غنی ازاطلاعات هستند و مطالعه کتاب در هر حوزه ای و با موضوعات متنوع اطلاعات وعمق دانش را افزایش می‌دهد. دانش‌آموزان به لحاظ سنی و برای برطرف کردن حس کنجکاوی خود، تشنه یادگیری و آموزش هستند و بسیاری از اطلاعات خود را از مدارس، خانواده و دوستان می آموزند . مطالب در کتب درسی سبب می‌شود که دانش‌آموزان علاوه بر آموزش ، در گسترش موضوعات و نکات آموزشی در طیف وسیع تر جامعه هم تاثیرگذار باشند.
طرح مباحث بیمه ای در کتب درسی از دیرباز به عنوان یک از برنامه های تاثیرگذار برآموزش، در دستور کار صنعت بیمه کشور و همچنین مدیران ارشد این صنعت بوده است ، کما اینکه از سالهای دور یکی از دروس کتاب تعلیمات اجتماعی پایه هفتم به این موضوع پرداخته است و خوشبختانه این درس بنا به ضرورت و ماهیت آن تا کنون دستخوش تغییرات در دوره های زمانی مختلف نشده است.
این روند در سالیان اخیر و بنا به توجه جدی تر به مقوله آموزش، آهنگ سریعتری به خود گرفته و براساس گزارشهایی که از بیمه مرکزی منتشر شده در حال حاضر ۱۱۵ مطلب بیمه ای در کتب درسی دانش آموزان با تمرکز بر مقطع متوسطه گنجانده شده است .
حرکت رو به رشد این رویکرد باعث شده که در شورای عالی آموزش و پرورش نیزکارگروهی تحت عنوان «تهیه محتوای بیمه‌ای کتب درسی» متشکل از کارشناسان فنی خبره تشکیل شود . در سال ۱۳۹۷ نیز کارگروه تهیه محتوای بیمه‌ای در کتب درسی در بیمه مرکزی متشکل از کارشناسان بیمه ای تشکیل شد تا مطالب بیمه‌ای برای کتاب‌های شاخه نظری ، فنی و حرفه‌ای و کاردانش تهیه و آن را در اختیار سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی اموزشی وزارت آموزش و پرورش قرار دهند.
درهرصورت اگرآموزش بیمه از مقاطع ابتدایی آغاز شود برای صنعت بیمه بهترو تاثیر گذارتر خواهد بود زیرا در آینده شاهد افزایش ضریب نفوذ بیمه و در نهایت رفاه اجتماعی پایدار شکل می‌گیرد. ولیکن ماهیت مفهوم بیمه و نا ملموس بودن این موضوع باعث شده که تصمیم گیران صنعت بیمه این شیوه ازآموزش را برای مقطع متوسطه انتخاب کنند هرچند ازمقطع ابتدایی نیزغافل نشده اند و این موضوع از طریق آموزشهای حضوری در سالیان اخیر پیگیری شده‌است .کما اینکه در سال گذشته شاهد بودیم که زنگ بیمه با همکاری کلیه شرکتهای بیمه ای در سراسر کشور به صدا درآمد و دانش آموزان این مقطع با این حرکت، مفاهیم بیمه ای را بصورت ملموس واز طریق نمایش، مسابقه و… یاد گرفتند .
باورما این است که اجرای درست این برنامه ها ، تاثیر خود را بر تقویت سواد بیمه ای و درنهایت افزایش بهره گیری مردم از خدمات بیمه ای خواهد گذاشت.امید است با همکاری شرکت های بیمه و وزارت آموزش و پرورش شاهد تداوم روند آموزش و یادگیری در مدارس بیش از گذشته باشیم .

  • سید عبدالله میرحسینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *