sakhto saz

۵۰ درصد صنایع به ویژه در حوزه ساختمانی راکد هستند

تصویر روز: عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس،گفت: در حال حاضر بالغ بر ۵۰ درصد صنایع ما به ویژه در حوزه ساختمانی راکد هستند، از این رو این افزایش قیمت نباید به حساب تولید کننده لحاظ شود.

به گزارش تصویر روز سید حسن حسینی شاهرودی در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به افزایش نرخ مصالح ساختمانی و تاثیر آن بر قیمت مسکن و اجاره بها، گفت: متاسفانه فرآیند تولید در کشور ما ناقص و مشکل دار بوده که این باعث شده هزینه های تولید افزایش پیدا کند.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در پی افزایش هزینه های کارگری، مجوزها، هزینه های بانکی و مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه انرژی و حمل و نقل و غیره فرآیند تولید در کشور دچار مشکلات عدیده ای شده است، افزود: در حال حاضر هزینه های تولید و قیمت تمام شده کالای ساخت داخل قابل رقابت با دیگر کشورها به ویژه در حوزه بین المللی نیست که این به رشد قاچاق کالا و واردات بی رویه منجر شده است.

وی با اشاره به رکود موجود در حوزه تولید، تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر ۵۰ درصد صنایع ما به ویژه در حوزه ساختمانی راکد هستند، از این رو این افزایش قیمت نباید به حساب تولید کننده لحاظ شود و تنظیم بازار فشار را بر آن وارد کند.

اجرای قانون رفع موانع تولید لازم است

حسینی شاهرودی ادامه داد: باید از قوانین موجود از جمله قانون رفع موانع تولید در راستای روان سازی فعالیت ها استفاده کنیم تا صنعت را در کشور به سمت رشد هدایت کنیم که نتیجه آن به طور حتم در اقتصاد مشهود می شود.

وی با تاکید بر ضرورت تلاش برای کاهش قیمت تمام شده کالاها و خدمات در کشور، گفت: هر چند باید در این راستا تلاش های بسیاری صورت بگیرد اما کاهش دستوری نرخ ها ممکن نیست و تبعات بسیاری بر اقتصاد دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به رکود موجود در حوزه مسکن، افزود: طبیعی است که قیمت ها در حول این بازار باید پایین باشد، اما اینکه برخی نرخ ها در حوزه های مرتبط با مسکن افزایش یافته جای تعجب دارد.

وی با تاکید بر اینکه رشد نرخ مصالح ساختمانی و افزایش قیمت هایی از این دست به موجب افزایشی است که دولت در فرآیند تولید ایجاد کرده است، ادامه داد: افزایش مالیات ها در سال ۹۶، افزایش حقوق و دستمزد، هزینه های بیمه های تامین اجتماعی، افزایش هزینه انرژی و حمل و نقل از مواری است که به رشد قیمت تمام شده مصالح منجر شده است.

حسینی شاهرودی افزود: اگر بخواهیم به صورت دستوری جلوی رشد نرخ مصالح ساختمانی را بگیریم به طور حتم منجر به کاهش تولید یا بسته شدن درب بسیاری کارخانجات می شود زیرا دیگر برای آن ها تولید مقرون به صرفه نیست.

اجرای ۲۵ درصد از قانون رفع موانع تولید تاکنون

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر ضرورت تلاش دولت در راستای اجرای قانون رفع موانع تولید، گفت: به گفته کارشناسان تنها ۲۵ درصد از این قانون آن هم به صورت نیم بند اجرایی شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از دستگاه هایی که به موجب قانون رفع موانع تولید باید تسهیل گر امور باشند به قانون تمکین نمی کنند و حتی کارگروه تسهیلی که در استان ها تشکیل شده به نوعی بسیاری از مصوباتش در دستگاه های اجرای جاری نمی شود.

حسینی شاهرودی با تاکید بر ضرورت شناسایی دلایل افزایش قیمت تمام شده کالا در داخل کشور و حذف آن، گفت: چطور می شود در کشور همسایه ما مانند ترکیه و چین که هزینه های کارگری در آن بسیار بالا است، ما شاهد کاهش قیمت ها هستیم، اما در ایران عکس این موضوع دیده می شود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: باید نگاه عمیق و زیربنایی به روند تولید داشته باشیم زیرا تنها راه نجات صنعت، ثبات قیمت ها و رقابت تولیدات ما با تولیدات خارجی این موضوع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *