rohani

تصور آغاز شکاف بین دولت و مجلس کاملاً اشتباه است

تصویر روز: رئیس جمهور گفت:هیچکس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است، بلکه این تصور کاملا اشتباه است.

به گزارش  مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران صبح امروز (سه شنبه) در وقت اول خود در جلسه سوال جمعی از نمایندگان مجلس از رئیس جمهور، با تبریک میلاد امام هادی(ع)، عید سعید قربان و عید بزرگ غدیر، اظهار داشت: امیدوارم سخنان من در چاچوب آیه ای باشد که تلاوت کردم، یعنی همه باید بهترین کلام و بهترین سخن و نیکوترین جملات را به کار ببریم. امیدوارم توصیه هایی که مقام معظم رهبری نسبت به همین جلسه به من فرمودند، بتوانم دقیقا مراعات کنم.

تصور آغاز شکاف بین دولت و مجلس کاملاً اشتباه است

وی افزود: در آغاز این روز را روز مبارکی برای دموکراسی، کشور و مردم سالاری دینی می دانم. هیچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است، بلکه بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام است که همه مسئولین در چارچوب وظایف خود و قانون پاسخگو باید باشند. هیچکس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است، بلکه این تصور کاملا اشتباه است.

روحانی ادامه داد: مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر عهده دارند و بار این مسئولیت را با همکاری یکدیگر به مقصد برسانند. سوالات نمایندگان، سوالاتی از دولت یازدهم و دوازدهم است و از نظر من ایرادی ندارد گرچه این دو دولت دو شخصیت حقوقی مجزا دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همواره تلاشم این بوده بین دولت و مجلس ارتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظرم اینچنین بوده، تصریح کرد: بسیاری از نمایندگان در سال ۹۶ در انتخابات حضور فعال داشتند و در کابینه دولت دوازدهم نمایندگان عزیز کمک کردند. ممکن است گله ای از دولت داشته باشید و یا ما گله داشته باشیم، اما دوستانه و برادرانه است.

سوالات نمایندگان، سوال ملت ایران هم هست

وی، گفت: به نظرم سوال نمایندگان محترم که در پنج بند تدوین شده، سوالات ملت ایران هم هست. نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس این سوالات را دارند، بلکه بسیاری از مردم هم این سوالات را دارند که چرا بیکاری، وضع بانکی، قاچاق، رکود، رشد قیمت ارز و رونق این وضعیت را دارد.

روحانی با بیان اینکه همه آمار و ارقام وجود دارد و چیزی مخفی نیست، عنوان کرد: چرا در ۷-۸ ماه اخیر ناگهان شرایط نویی ایجاد شد؟ ممکن است شما بگویید که این شریط جدید بدلیل اشتغال، ارز، سیستم بانکی و یا قاچاق بود؛ به نظر بنده اشکال از تصور مردم و ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بوده است. ناگهان تصور مردم نسبت به آینده ایران دچار تغییر شد که درد بزرگی است. اشتغال و بیکاری دردهای بزرگی هستند، نابسامانی بانکی، رونق و ارز موضوع مهمی است؛ اما همه اینها در برابر اعتماد و امید مردم ناچیز است.

از مشکلات با هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد

رئیس جمهور افزود: چرا امید مردم تغییر پیدا کرده و نسبت به آینده ایران دچار تردید شده اند و حتی عده ای نسبت به عظمت و قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شده اند؟ این شک را باید درمان کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که قانع شوند این مشکلات در این چندماهه زودگذر است، خاطرنشان کرد: کلید مسئله در همین است و باید برای مردم توضیح دهیم از این مشکلات با هدایت رهبر معظم انقلاب، هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد. باید به ملت بگوییم نخواهیم گذاشت توطئه های آمریکا پیروز شود و مطمئن باشید. نمی گذاریم یک مشت ضد ایرانی که در کاخ سفید جمع شده اند علیه ما توطئه کنند.

کاخ سفید در پایان جلسه امروز بسیار اندوهگین خواهد بود

روحانی گفت: کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود، بداند از پایان جلسه امروز بسیار اندوهگین خواهد بود، چراکه پایان این جلسه اتحاد بالاتر بین دولت و مجلس، قوه قضائیه، نیروهای مسلح است.

ترسی از آمریکا نداریم و از مشکلات عبور خواهیم کرد

رئیس جمهور با بیان اینکه ترسی از آمریکا و مشکلات نداریم و از آنها به خوبی عبور خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: از دستگاه های مربوطه در خصوص ۵ سوال نمایندگان گزارش گرفته ام. بر مبنای ۵ سوال نمایندگان عزیز، اولین سوال این است که در زمینه قاچاق کالا و ارز چرا دولت موفق نبود؟ همه شما می دانید موضوع قاچاق کالا و ارز در سال ۸۱ با فرمان مقام معظم رهبری مبارزه با آن شروع شد و بعد هم نمایندگان محترم مجلس در سال ۹۲ قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند و دولت نیز همه آیین نامه های آن را تدوین کرد و ۶۰۰ میلیارد تومان پول برای تشکیل سامانه های مبارزه با قاچاق تهیه کردیم.

وی با بیان اینکه هر چه قیمت ارز بالا برود، واردات قاچاق و کالا کمتر می شود و بالعکس خروجی اش بیشتر می شود، اظهار داشت: اساس برای جلوگیری از قاچاق کالا، تولید با کیفیت داخلی است. همه باید به تولید داخلی کمک کنیم. اگر اینها را به لحاظ کمیت، کیفیت و قیمت برپا کنیم، معنی ندارد که قاچاق از خارج وارد شود.

روحانی تصریح کرد: ما چگونه توانستیم در عرض چهار سال از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق به ۱۲ میلیارد دلار برسیم. شما می دانید که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مخصوص قوه اجرایی نیست، بلکه فراقوه ای است.

وی ادامه داد: آمار و ارقامی که این ستاد به کمک دانشگاه ها در سال ۹۲ تهیه کرد، اعلام کرد قاچاق کالا ۲۵ میلیارد دلار است، این رقم به ۱۷ و سپس به ۱۵ و ۱۲ میلیارد دلار رسید. در قاچاق خروجی که عمدتا سوخت است. دولت با برنامه ریزی که برای کنترل پیمایش خودروها و دادن گازوئیل بر مبنای پیمایش انجام داد، قاچاق ۷.۸ میلیارد در سال ۹۲ به نیم میلیارد دلار در سال ۹۵ تبدیل شد.

مبارزه با قاچاق را در آب های جنوب را به سپاه پاسداران واگذار کردیم

رئیس جمهور تصریح کرد: البته من باید بگویم که ما در زمینه قاچاق تلاش هایی که داریم انجام می دهیم. نقش نیروی انتظامی، سربازان گمنام و نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران نقش ارزشمندی است. ما از ۱۰ ماه پیش در شورای عالی امنیت ملی، مبارزه با قاچاق در آب های جنوب یعنی خلیج فارس و دریای عمان را به سپاه پاسداران واگذار کردیم. نقاطی از غرب و شرق کشور هم وجود دارد که مبارزه با قاچاق در آن به عهده سپاه پاسداران است.

روحانی ادامه داد: سؤال باید این باشد که چطور دولت به کمک مجلس و قوه قضائیه و نیروهای مسلح به خوبی توانست قاچاق ۲۵ میلیارد را به ۱۲ میلیارد برساند و الان برنامه دولت چیست که این ۱۲ میلیارد را به صفر برساند. اگر سؤال این بود من با ذوق بیشتری برنامه های آینده را مطرح می کردم.

برجام برای این آمد که بگوید برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است

وی افزود: سؤال بعدی باید این باشد که چرا تحریم های بانکی همچنان باقی مانده است. من از شما می پرسم که برجام برای چه بود؟ برجام برای این بود که ما به دنیا بگوییم که فعالیت صلح آمیز هسته ای که آنها به دروغ می گفتند غیرصلح آمیز است و بر مبنای همین دروغ و اتهام ناروا، قطعنامه های فراوانی را علیه ما تصویب کردند و در ذهن دنیا این گونه جا انداختند برنامه هسته ای ایران برای صلح و امنیت جهان خطر است و لذا ما را به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بردند، برجام برای این آمد که بگوید برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است.

رئیس جمهور گفت: قطعنامه گذشته شورای امنیت این است که ایران صلح و امنیت را تهدید می کند و بعد از برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ می گوید که ایران حق دارد فعالیت هسته ای داشته باشد و از دنیا هم می خواهد که در کنار ایران باشد.

وی اظهارداشت: ما دستاوردهایی اعم از اخلاقی، سیاسی و بین المللی داشتیم که هیچ گاه از بین نمی رود. تحریم تسلیحاتی کشور را که این تحریم می گفت ایران نه حق دارد سلاحی بفروشد و نه حق دارد سلاحی بخرد را به پنج سال تقلیل دادیم که دو سال و نیم آن گذشته است.

برجام بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را حل کرد!

رئیس جمهور تاکید کرد: در زمینه اقتصادی هم برجام گشایش هایی را به وجود آورد، شما همگی می دانید که شرکت هایی که الان مشغول رفتن هستند بالاخره یک زمان آمده بودند. برجام آمده و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را حل کرده است. بعد از امضا و اجرایی شدن برجام، تحریم های مربوط به برنامه هسته ای لغو شد اما شما می دانید که بخشی از تحریم های ما هسته ای و بخش دیگر مربوط به سیستم بانکی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *